De Smukkeste Slotte i Berlin - Charlottenburg Palace - Rejs Dig Lykkelig

De Smukkeste Slotte i Berlin

Planlægger du en storbyferie i Berlin? Glem ikke at tjekke denne liste med de vigtigste og smukkeste slotte i Berlin, Tyskland.

Den tyske hovedstad er en spændende storby med mange historiske seværdigheder og sjove attraktioner for hele familien. Men vidste du, at der faktisk også findes mange smukke slotte i Berlin?

Selvom at der ikke er så mange slotte tilbage, er der stadig flere betydningsfulde rundt omkring i byen og de nærliggende områder.

Hvis du planlægger en storbyferie i Berlin, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får du en liste med de vigtigste og smukkeste slotte i Berlin, Tyskland.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil hotel i Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)

 

De Smukkeste Slotte i Berlin:


1. Sanssouci

Sanssouci-slottet er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er nok det absolut smukkeste slot i Berlin og omegn!

Det er beliggende i Potsdam omkring 25 kilometer sydøst for Berlin, og betragtes som den tyske version af Versailles-slottet i nærheden af Paris.

Sanssouci fungerede oprindeligt som et sommerpalads for Frederik den Store og anses i dag for, at være Tysklands smukkeste rokokoslot. Slottet er omgivet af en gigantisk slotspark, der er utroligt smuk og imponerende.

I slotsparken finder du alt fra idylliske haver og sprudlende springvand til små templer, en kirke, et kinesisk tehus og meget mere.

Smukke slotte i Berlin - Sanssouci - Rejsdiglykkelig.dk

 

2. Zitadelle Spandau

Zitadelle Spandau er teknisk set ikke et slot i Berlin, men nærmere en gammel fæstning med en voldgrav, vindebro og monstertykke vægge.

Den nuværende fæstning på grunden blev færdigbygget tilbage i 1594 og er beliggende på en ø i det vestlige Berlin. Den gamle fæstning er yderst imponerende.

Ja, faktisk anses den for, at være én af Europas mest betydningsfulde og bedst bevarede fæstninger fra renæssancen. I dag kan du besøge Zitadelle Spandau, hvor du kan udforske mange små udstillinger med våben, kunst og meget mere.

 

3. Schloss Bellevue

Schloss Bellevue ligger i den store park, Tiergarten, i Berlin og har siden 1994 fungeret som den tyske præsidents embedsbolig.

Slottets navn skyldes dens idylliske placering i Tiergarten samt den smukke udsigt over Spree-floden derfra. Slottet blev opført i 1786 i en storslået nyklassicistisk arkitektur.

Det blevet oprindeligt tegnet som en sommerbolig for den preussiske prins, Ferdinand, der var lillebror til Frederik den Store. Du kan desværre kun beundre Schloss Bellevue på afstand fra Tiergarten.

Smukke slotte i Berlin - Schloss Bellevue - Rejsdiglykkelig.dk

 

4. Berliner Schloss

Berliner Schloss ligger på Museumsøen centralt i Berlin og er faktisk et helt nyt slot i storbyen. Det blev færdigbygget i efteråret 2020, men pga. COVID-19-pandemien åbnede slottet først officielt i 2021.

Slottet skal forestille en delvis genopførsel af det oprindelige kongeslot på grunden, der blev bygget tilbage i 1443.

Det oprindelige kongeslot blev skadet af bombninger under 2. verdenskrig, hvorefter DDR rev slottet ned og byggede en typisk DDR-bygning med uendelige mængder beton, stål, glas og asbest.

Bygningen var utroligt malplaceret i Berlins historiske centrum. Den blev navngivet Palast der Republik og blev benyttet som DDR-styrets parlament og regeringsbygning.

Mange år efter Tysklands genforening, blev Forbundsdagen enige om at rive Palast der Republik ned og genopføre det gamle kongeslot.

Nedrivningen begyndte i slutningen af 2005, og det nye Berliner Schloss stod endeligt færdig i efteråret 2020. I dag huser slottet museet Humboldt-Forum med udstillinger af kunst, kultur og videnskab.

 

5. Schloss Charlottenburg

Det største slot i den tyske hovedstad er Schloss Charlottenburg, der også er et af de smukkeste slotte i Berlin. Den første del af slottet blev opført fra 1695 til 1699 af den preussiske kongefamilie, der ejede slottet i mange år.

Schloss Charlottenburg blev desværre slemt beskadiget under 2. verdenskrig og efter genopbygningen valgte man, at benytte det som et museum.

Her kan du opleve overdådige slotskamre- og sale samt udstillinger med keramik, franske malerier og meget mere. Det koster penge at besøge slottet, men det er gratis at besøge den skønne slotshave.

De Smukkeste Slotte i Berlin - Charlottenburg Palace - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de vigtigste og smukkeste slotte i Berlin. Har du allerede besøgt nogle af de smukke slotte i Berlin? Hvilke drømmer du om at opleve på din næste storbyferie? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Berlin:

Rejseguide til Berlin

• 31 Must-See Seværdigheder i Berlin

11 Fantastiske Udsigtspunkter i Berlin

Shopping Guide til Berlin

12 Eventyrlige Slotte i Tyskland

… Eller læs alle artikler fra Berlin eller Tyskland

Planlæg din storbyferie i Berlin:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil hotel i Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *