Gratis Oplevelser i Berlin - Byvandring - Rejs Dig Lykkelig

25 Gratis Oplevelser i Berlin

Leder du efter gratis ting at lave i Berlin? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i Berlin, Tyskland.

Berlin er en spændende storby, som overraskende nok er utroligt billig at holde ferie i. Ja, faktisk er den tyske hovedstad en hel del billigere end mange andre vesteuropæiske hovedstæder såsom Paris og London.

Overalt i Berlin bliver du mødt af gratis seværdigheder og attraktioner. Du kan dermed sagtens tage på en budgetvenlig ferie i byen uden at din bankkonto bliver rødglødende.

Hvis du vil udforske en af de mest fantastiske storbyer i Europa, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i Berlin, Tyskland.

Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel om must-see seværdigheder i Berlin samt denne rejseguide til Berlin.

Artiklen fortsætter under boksen.

Planlæg din storbyferie i Berlin:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil hotel i Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)

 

Gratis Seværdigheder og Oplevelser i Berlin:


1. Brandenburger Tor

På trods af, at Brandenburger Tor er en af de mest ikoniske seværdigheder i Berlin, er den gratis at opleve! Den gamle byport har ikke bare været et stort vartegn for Berlin, men også for resten af Tyskland i mere end 200 år.

Ja, faktisk har Brandenburger Tor på mirakuløsvis både overlevet 2. verdenskrig og Den Kolde Krig.

Byporten har været et symbol på fred, men også den delte by under Den Kolde Krig, hvor Øst- og Vestberlin blev adskilt. I dag fungerer den som et symbol på frihed og genforeningen af Tyskland.

Gratis Oplevelser i Berlin - Brandenburger Tor - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Unter den Linden

Unter den Linden er en smuk og bred boulevard i hjertet af Berlin. Den strækker sig cirka over 1,5 kilometer fra Brandenburger Tor til Schlossbrücke.

Den berømte boulevard er prydet med lindetræer, flotte bygninger, historiske monumenter, spisesteder, souvenirbutikker og attraktioner. Det er dermed det perfekte sted til, at tage på en hyggelig slentretur i centrum.

 

3. Kaiser Wilhelm Kirche

Det er umuligt, at lave en liste over de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i Berlin uden at nævne Kaiser Wilhelm Kirche.

Her bliver du mødt af en Tysklands mest særprægede kirker, som desværre vidner om en dyster fortid. Den oprindelige kirke og det omkringliggende område blev nemlig ruineret af et britisk bombetogt under 2. verdenskrig.

I dag står det ødelagte kirketårn tilbage som et minde om 2. verdenskrigs store ødelæggelser. Derudover er der opført et nyt moderne kirkerum og kirketårn ved ruinerne.

Kaiser Wilhelm Kirche - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Futurium

Futurium er et unikt interaktivt museum, som sætter spørgsmålstegn ved, hvordan vi gerne vil leve i fremtiden. Her bliver der for alvor sat gang i tankerne om, hvordan fremtiden mon kommer til at se ud.

På Futurium kan du ikke bare lære om, hvordan den fremtidige udvikling vil påvirke dig. Du kan nemlig også blive klogere på, hvordan dine handlinger i nutiden påvirker fremtiden.

 

5. Slap af i parkerne

Berlin er en dejlig grøn by med rigtig mange gode parker, haver og grønne områder. Den største park er Grosser Tiergarten, som er et skønt fredfyldt åndehul i byens centrum.

En anden populær park er smukke Viktoriapark, hvor du bl.a. kan se et vandfald og et stort monument. Schlossgarten Charlottenburg er derimod en flot slotshave imens Tempelhofer Park ligger på grunden for en gammel lufthavn.

Det kan også varmt anbefales, at besøge Treptower Park og Volkspark Friedrichshain. Hver søndag om sommeren, kan du desuden synge karaoke foran en stor menneskemængde i amfiteatret i Mauerpark.

Gratis Oplevelser i Berlin - Parker - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Gedenkstätte Berliner Mauer

Gedenkstätte Berliner Mauer er en af de gratis seværdigheder og oplevelser i Berlin, som du ikke må gå glip af.

Her kan du besøge det officielle mindesmærke for Berlinmuren. Det er beliggende i et 1,3 kilometer langt parkområde og byder bl.a. på et 220 meter intakt stykke af Berlinmuren med indermur, vagttårn og rustne metalstænger.

Der er desuden en lærerig udendørs fotoudstilling samt et informationscenter, hvor du kan fordybe dig i historien om Berlinmuren helt gratis.

 

7. Kuplen på Reichstag

Reichstag eller Rigsdagsbygningen er Tysklands parlamentsbygning, og huser den tyske regering. På toppen af bygningen er der en imponerende glaskuppel, som er gratis at besøge, hvis du registrerer dig på forhånd.

Fra toppen af kuplen bliver du mødt af en fantastisk 360 graders udsigt over byen. Herfra er der udsigt til flere af Berlins mest populære must-see seværdigheder.


Læs også: 11 Fantastiske Udsigtspunkter i Berlin

Reichstag - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Humboldt Forum

Humboldt Forum er beliggende i det nybyggede Berliner Schloss på Museumsøen, som for øvrigt også er værd at udforske nærmere.

På museet kan du se udstillinger, som primært fokuserer på kunst, kultur og videnskab. Mange af udstillingerne i Humboldt Forum er gratis, men der er også nogle som koster lidt penge at besøge.


Læs også: De Smukkeste Slotte i Berlin

 

9. Alexanderplatz

Der hersker ingen tvivl om, at Alexanderplatz er en af de mest livlige pladser i Berlin. Det er et af byens vigtigste trafikale knudepunkter og ligger i gåafstand til mange gode butikker, restauranter og attraktioner.

Pladsen domineres af Berlins 368 meter høje TV-tårn, som troner højt over den tyske hovedstad. Fjernsynstårnet er ikke gratis at besøge, men bør som minimum ses på afstand.

Du må heller ikke glemme, at smutte en tur forbi verdensuret på Alexanderplatz. Den viser klokken i verdens lande, og har en skulptur af solsystemet stående på toppen.

Gratis Oplevelser i Berlin - Alexanderplatz - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Nikolaiviertel

Tæt på Alexanderplatz ligger Nikolaiviertel, der er det ældste beboelsesområde i Berlin. Mange af de middelalderlige gader og charmerende huse er dog blot rekonstruktioner, da meget af området blev ødelagt under 2. verdenskrig.

Heldigvis, er det stadig et hyggeligt lille kvarter i Berlin. Her kan du se flotte bygninger, gå en tur langs floden, spise på restauranter og besøge byens ældste kirke, Nikolaikirche.


Læs også: Hvor skal man bo i Berlin?

 

11. Spis dig gennem madhaller

Der findes mange gode madhaller i Berlin, hvor du kan få stillet sulten med de lækreste retter og friske råvarer af højeste kvalitet. Det er godt nok ikke helt gratis, men du skal jo alligevel have noget mad på turen.

Den mest populære madhal i Berlin er Markthalle Neun, hvor du kan købe alt fra traditionelt tysk mad til internationale retter.

Hver torsdag aften afholdes der desuden Street Food Thursday i Markthalle Neun. Af andre gode madhaller, kan der bl.a. også nævnes Arminius Market Hall og Marheineke Markthalle.

Gratis Oplevelser i Berlin - Madhaller - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie er en de vigtigste gratis oplevelser i Berlin. Det var nemlig den mest kendte grænseovergang mellem det østlige og vestlige Berlin under Den Kolde Krig.

Den var placeret lige på grænsen mellem den sovjetiske og amerikanske sektor, hvilket gjorde atmosfæren meget anspændt. Ja, faktisk frygtede hele verden, at 3. verdenskrig brød ud ved Checkpoint Charlie i 1961.

I dag kan du se en kopi af den originale barak, da originalen er forflyttet til et museum. Foran kopien af Checkpoint Charlie står to grænsevagter, som dog blot er skuespillere.

 

13. Classic Remise

Hvis du er vild med biler, er du simpelthen nødt til at besøge Classic Remise. Det imponerende og anderledes bilmuseum er hjem til et stort antal klassiske biler, der er udstillet og opmagasineret af deres ejere.

Bilmuseet er fyldt med skinnende køretøjer og bilmærker, der vil begejstre enhver bilentusiast. Det er en af Berlins mest oversete attraktioner, som endda er gratis at besøge.

Classic Remise - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Tränenpalast

Tränenpalast betyder Tårepaladset på dansk, og fungerede fra 1962 til 1989 som en togstation og grænseovergang mellem Øst- og Vestberlin.

Stedet har været forbundet med mange tårefulde afskeder i et opdelt Tyskland. Her kunne vesttyskerne tage til Østtyskland for at besøge venner og familie imens østtyskerne under ingen omstændigheder måtte krydse Berlinmuren.

I dag er Tränenpalast omdannet til et gratis museum, hvor du lære meget mere om Den Kolde Krig og Tysklands genforening.


Læs også: 16 Oversete Seværdigheder i Berlin

 

15. East Side Gallery

Ved East Side Gallery kan du se det længste tilbageværende stykke af Berlinmuren, som stadig står tilbage efter murens fald i 1989.

Det 1,3 kilometer lange stykke af Berlinmuren er prydet med kunstværker af kunstnere fra hele verden. Her er der intet mindre end 106 malerier, som repræsenterer de politiske forandringer i 1989-1990.

Det store antal af malerier har resulteret i, at East Side Gallery i dag er kendt som verdens længste friluftsgalleri.

Gratis Oplevelser i Berlin - East Side Gallery - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Berliner Philharmoniker

Hver onsdag kl. 13.00 fra september til juni, kan du opleve en helt gratis klassisk frokostkoncert i Berliner Philharmonie. Her er der bl.a. kunstnere fra Berliner Philharmonikerne, som er et verdensberømt symfoniorkester.

Koncerten varer i omkring 40-50 minutter og er helt gratis. Det er meget populært og der er kun et begrænset antal pladser, så sørg for at komme i god tid.

 

17. Gratis byrundtur i Berlin

En af de bedste gratis aktiviteter og oplevelser i Berlin er helt klart, at tage på en guidet byrundtur. Der findes mange gode guidede byvandringer i den tyske hovedstad, og nogle af dem er endda helt gratis!

Du kan f.eks. tage på en gratis 2-timers lang byvandring i Berlin med Sandemans New Europe. Her fokuserer guiden især på historien om 2. verdenskrig og Berlinmuren.

Turen er gratis, men guiden bliver betalt for sit arbejde vha. drikkepenge. Du behøver i princippet ikke give noget, men hvis turen har været god, er det altså god stil at give lidt.

Gratis Oplevelser i Berlin - Byvandring - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Terrorens Topografi

Terrorens Topografi eller Topographie des Terrors er et populært museum, der dokumenterer nazisternes hersken før og under 2. Verdenskrig.

Museet er beliggende på selvsamme sted som det tidligere hovedkvarter for Gestapo og SS. Det var en af verdens mest frygtede adresser, for her blev der truffet uhyggelige beslutninger om jødeforfølgelse, terror og mord.

I dag er den gamle bygning bombet væk, men kældermuren og noget af Berlinmuren står der stadig. Museet har både et lille indendørs besøgscenter samt en udendørs udstilling.

 

19. Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt er beliggende i det centrale Berlin, og siges at være byens smukkeste plads. Den blev bygget i det 17. århundrede, men blev så ødelagt under 2. verdenskrig, at den først var færdigrestaureret kort før årtusindeskiftet.

I dag stråler pladsen igen i al sin pragt. Den er omgivet af mange storslåede og historiske bygninger, såsom Französischer Dom, Deutscher Dom og Konzerthaus Berlin.

Gratis Oplevelser i Berlin - Gendarmenmarkt - Rejs Dig Lykkelig

 

20. Hackesche Höfe

En anden af de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i Berlin er, at smutte en tur forbi Hackesche Höfe.

Her bliver du mødt af et kompleks med otte sammenhængende baggårde, der oser af charme. De mange baggårde byder hver især på mange hyggelige små butikker og spisesteder, der helt klart er et besøg værd.

 

21. Sachsenhausen koncentrationslejr

Omkring 35 kilometer nord for Berlin ligger Sachsenhausen koncentrationslejr, der var en af de største nazistiske udryddelseslejre under 2. verdenskrig.

Her får du et skræmmende indblik i livet for de mere end 200.000 fanger, der kom gennem lejren fra 1936 til 1945. Ja, faktisk døde tusindvis af fangerne som et resultat af de frygtelige forhold i lejren.

I Sachsenhausen koncentrationslejr kan du bl.a. blive klogere på lejrens historie og se henrettelsespladser, barakker, kommandantens bolig og meget mere.


Læs også: Guide til Sachsenhausen Koncentrationslejr

Sachsenhausen koncentrationslejr - Rejs Dig Lykkelig

 

22. Slap af ved søerne

I Berlin og det omkringliggende område er der rigtig mange skønne søer. Her kan du bl.a. gå en tur, slappe af og nyde naturen. I de varme sommermåneder kan du tilmed tage en kølig dukkert i mange af søerne.

Nogle af de dejligste søer i Berlin og omegn er Tegeler See og Schlachtensee. Af andre populære søer kan der også nævnes Krumme Lanke og Weissensee.

 

23. Tag på marked

Der findes mange gode loppemarkeder rundt omkring i den tyske hovedstad. Markederne er ligeledes blandt de bedste gratis oplevelser og aktiviteter i Berlin, men de er selvfølgelig kun gratis, hvis du kan modstå alle fristelserne.

De fleste loppemarkeder har åbent i weekenderne, men der kan være få undtagelser. Et af de bedste markeder i Berlin er det kæmpestore loppemarked i Mauerpark om søndagen.

Nogle andre af byens gode og mest populære loppemarkeder finder sted på Strasse des 17. Juni samt Boxhagener Platz, Arkonaplatz og Prenzlauerberg.

Loppemarkeder - Rejs Dig Lykkelig

 

24. Potsdamer Platz

Potsdamer Platz er et trafikalt knudepunkt, som er blevet genopbygget efter 2. verdenskrig og Berlinmurens fald. Her bliver du mødt af en stor samling af højhuse i glas og stål.

Den mest berømte bygning er Sony Center, som er bygget i en interessant og helt unik arkitektur. Centret byder på utallige indkøbscentre, biografer og restauranter. Der er også et stykke af Berlinmuren på sin oprindelige plads.


Læs også: Shopping Guide til Berlin

 

25. Holocaust Memorial

Holocaust Memorial er et stort mindesmærke for de næsten 6 millioner jøder, der blev dræbt i Europa under 2. verdenskrig.

Mindesmærket dækker over et enormt område på omkring 19.000 kvadratmeter, hvor der er fyldt med betonpiller i forskellige højder. Ja, faktisk er der intet mindre end 2.711 betonpiller, som skaber en forvirrende og urolig atmosfære.

Under Holocaust Memorial er der et besøgscenter, hvor du kan lære mere om historien om de forfulgte jøder. Det er et barsk og rørende besøg, som ikke egner sig til mindre børn.

Holocaust Memorial - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i Berlin. Hvad er dine favoritoplevelser i Berlin? Hvilke af stederne på listen, vil du gerne opleve? Skriv en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Berlin:

• 31 Must-See Seværdigheder i Berlin

• Find Billige Pakkerejser til Berlin

• Rejseguide til Berlin

… Eller læs alle artikler fra Berlin eller Tyskland

Planlæg din storbyferie i Berlin:

Bestil fly til Berlin (reklamelink)

Bestil hotel i Berlin (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Berlin (reklamelink)

Bestil biludlejning i Berlin (reklamelink)

Bestil oplevelser i Berlin (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentar