Guide til Death Valley - Zabriskie Point - Rejs Dig Lykkelig

Guide til Death Valley National Park

Planlægger du en tur til Death Valley? Glem ikke at tjekke denne guide til Death Valley National Park med mange gode tips og sjove oplevelser.

Death Valley er USA’s næststørste nationalpark og er beliggende i det sydøstlige Californien på grænsen til Nevada. Navnet ‘Dødens Dal’ lyder måske ikke ligefrem specielt indbydende. Ikke desto mindre, er det en af de smukkeste nationalparker i USA.

Parken med det øde ørkenlandskab er kendt for at være et af de tørreste, varmeste og mest ekstreme steder på jorden. I juli måned er der ulideligt varmt med en gennemsnitstemperatur på 47 grader.

Ja, faktisk er der så varmt, at den højeste temperatur der nogensinde er målt på jorden, blev målt i Death Valley i 1913. Her blev temperaturen målt til 56,7 grader!

Guide til Death Valley National Park - Rejs Dig Lykkelig

På trods af det dramatiske navn og det tørre klima, er Death Valley hjem til mere end 1.000 forskellige arter af ørkenplanter. Flere af plantearterne findes faktisk kun lige her i Death Valley.

Inde i parken bliver du mødt af et fascinerende ørkenlandskab med dramatiske bjerge, smukke klippeformationer, uendelige sandklitter og udtørrede saltsletter. Der er altså ingen tvivl om, at Death Valley er en af de bedste oplevelser i Californien.

Hvis du planlægger en tur til Death Valley, er det vigtigt at være forberedt på den barske ørken. Det er netop derfor jeg har lavet denne guide til Death Valley National Park med mange gode tips og sjove oplevelser.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

• Bestil fly til USA (reklamelink)

• Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

• Bestil oplevelser i USA (reklamelink)

 

Det bedste tidspunkt at besøge Death Valley


Det er umuligt at lave en guide til Death Valley National Park, uden at komme ind på det bedste rejsetidspunkt. Parken har åbent året rundt og vejret er som regel tørt og solrigt, da der ikke falder meget regn.

Forår

Det bedste og mest populære tidspunkt at besøge Death Valley er i forårsmånederne, hvor temperaturerne er behagelige. På dette tidspunkt af året, er der et solrigt vejr med varme temperaturer, men det bliver ikke ekstremt varmt og uudholdeligt.

Foråret er desuden det smukkeste tidspunkt i Death Valley. Det er nemlig i disse måneder mange vilde ørkenblomster springer ud.

Efterår

Et andet populært tidspunkt at besøge Death Valley er i efterårsmånederne. Her er temperaturerne ligeledes behagelige. I efteråret er der stadig varmt, men ikke ekstremt varmt ligesom i sommermånederne.

Vinter

Hvis du besøger Death Valley i vintermånederne, skal du være opmærksom på, at temperaturerne som regel kun ligger på 18-20 grader i dagtimerne. Det lyder jo ikke ligefrem hundekoldt. Men eftersom at parken ligger midt i Mojaveørkenen, kan det blive utroligt koldt om aftenen og natten.

Sommer

I sommermånederne er der virkelig ekstremt varmt i Death Valley. Ja, faktisk er gennemsnitstemperaturen i juli måned helt oppe på 47 grader!

Jeg besøgte selv Death Valley i juli, hvor temperaturen på et tidspunkt sneg sig op over 50 grader. Det var virkelig varmt! Det føltes nærmest som om, at en føntørrer blæser varm luft lige i ansigtet på dig samtidig med at solen bager og steger på din hud.

Det kan være decideret farligt i Death Valley om sommeren. Der er faktisk sket flere dødsfald i forbindelse med hedeslag. Det plejer dog ikke at gå så vidt, hvis bare du er godt forberedt på varmen. Husk masser af vand, undgå lange vandreture og sørg altid for at blive i nærheden af bilen med aircondition.

Guide til Death Valley - Bedste tidspunkt at besøge parken - Rejs Dig Lykkelig

 

Find vej til Death Valley


Las Vegas er den storby, som ligger tættest på parken. Det er også her du finder McCarran International Airport. Køreturen fra Las Vegas til Death Valley tager cirka 2,5 timer.

Udover Las Vegas, vælger mange turister også at køre fra Los Angeles. Det er den storby, som ligger næst tættest på parken og er hjem til Los Angeles International Airport. Køreturen fra Los Angeles til Death Valley tager cirka 5 timer.

Bemærk at der er mange andre små byer og mindre lufthavne, som enten ligger inde i parken eller forholdsvis tæt på. Problemet med disse er dog, at mulighederne er meget begrænsede på grund af deres små størrelser.

Guide til Death Valley - Find vej - Rejs Dig Lykkelig

 

Indgangspris til Death Valley


Indgangsprisen til Death Valley er $25 pr. bil og giver fri adgang til parken i 7 dage. Du skal være opmærksom på, at du ikke skal betale ved indgangen til parken. De stoler nemlig blindt på, at man selv sørger for at betale.

Du kan betale for entréen til Death Valley ved et af besøgscentrene eller maskinerne rundt omkring i parken. Hvis du bliver opdaget i ikke at betale, risikerer du at få en bøde.

Hvis du har planer om at besøge flere nationalparker i USA, kan jeg varmt anbefale at købe et America the Beautiful Pass.

Passet koster $80 pr. bil og giver fri adgang for alle passagerer i bilen til frit at besøge alle nationalparker og andre rekreative områder i USA i et helt år. Du kan købe passet ved indgangen til nationalparkerne og i de områder, hvor passet ellers kan benyttes.

Guide til Death Valley - Indgangspris - Rejs Dig Lykkelig

 

Kom rundt i Death Valley


Der er ingen offentlig transport i Death Valley, så du er nødt til at køre rundt i en udlejningsbil. De største veje i parken er velholdte og har god skiltning, så det er nemt at finde rundt. Signalet til GPS’er og mobiltelefoner er dog yderst begrænset.

Death Valley er den næststørste nationalpark i USA og er kæmpestor! Alligevel er der kun tre tankstationer inde i parken, og priserne er generelt højere end udenfor parken. Det er derfor vigtigt, at du husker at tanke bilen helt op inden du kører derind.

Selvom at der kan være ekstremt varmt i Death Valley, skal du passe på med overforbrug af aircondition i bilen. Det kan i værste tilfælde medføre overophedning og motorstop.

Der er ikke meget hjælp af hente i en øde ørken. Det er helt åndsvagt dyrt at få nødhjælp og du kan i værste fald komme til at vente i timevis. Så husk endelig rigeligt med vand – ikke kun til dig selv, men også til bilen!

Kom rundt i Death Valley - Rejs Dig Lykkelig

 

Dyreliv i Death Valley


På trods af det tørre ørkenlandskab i Death Valley National Park, er der utroligt nok et rigt dyreliv. Dyrene har lært at tilpasse sig og klare sig i ørkenens barske vilkår. Selvom at der er mange dyr, er det dog sjældent at turister og besøgende støder på dem.

Parkens faste beboere består blandt andet af fisk, fugle, flagermus, harer, kængururotter, ørkenskildpadder, firben, bighornfår, hjorte, ræve og æsler. Der findes også mere farlige dyr i Death Valley såsom prærieulve, rødlosser og pumaer.

Du skal desuden være opmærksom på, at der også er klapperslanger, skorpioner og giftige edderkopper. De kan ligge rundt omkring på jorden, så husk at kigge dig godt for.

Guide til Death Valley - Dyreliv - Rejs Dig Lykkelig

 

Populære oplevelser i Death Valley


Der er mange spændende oplevelser i Death Valley National Park og det er nemt at bruge en hel dag derinde. I denne guide til Death Valley National Park, får du et overblik over nogle af de bedste oplevelser i parken.

1. Artist’s Drive og Artist’s Palette

En af de bedste oplevelser i Death Valley er Artist’s Drive, som er en 14,5 kilometer lang envejs-sidevej til hovedvejen. Den naturskønne vej er omgivet af farverige bjerge, kløfter og klippeformationer i alverdens farver.

På Artist’s Drive er der utallige steder, hvor du kan stoppe bilen og nyde den betagende natur. Hovedattraktionen er Artist’s Palette, som er et smukt og farverigt område. Du kan enten nyde synet fra parkeringspladsen eller gå en tur ud på bakkerne.

2. Zabriskie Point

En anden ekstremt populær oplevelse i Death Valley er Zabriskie Point, som er et af de smukkeste udsigtspunkter i parken. Herfra kan du nyde synet af et særpræget månelandskab med farverige bølgende bjerge så langt øjet rækker.

Zabriskie Point er også et af de bedste steder at se solopgangen i Death Valley. Det kan virkelig anbefales at stå tidligt op for at opleve det! Fra parkeringspladsen til udsigtspunktet er der en asfalteret sti, hvor du kun skal gå i omkring 5 minutter for at nå derop.

Zabriskie Point - Rejs Dig Lykkelig

3. Dante’s View

Dante’s View er et af parkens bedste udsigtspunkter og er beliggende i en svimlende højde på 1.669 meter. Fra udsigtspunktet ved parkeringspladsen er der en fantastisk panoramaudsigt over Badwater Basin, som er det lavest beliggende punkt i Nordamerika.

Hvis du har tid, bør du også besøge et af de andre udsigtspunkter i nærheden. De ligger kun en kort gåtur fra parkeringspladsen og byder på endnu bedre udsigter, uden de store turistmængder. Det bedste tidspunkt at besøge Dante’s View er ved solopgang eller solnedgang.

4. Natural Bridge Canyon

Natural Bridge Canyon er en kløft med en høj klippebro, som er skabt naturligt ved hjælp af erosion. For at nå frem til Natural Bridge Canyon, kræver det kun en vandretur på cirka 3,5 kilometer frem og tilbage.

Du kan også vælge at fortsætte din vandretur længere ind i kløften indtil du kommer til et udtørret vandfald. Natural Bridge Canyon er yderst imponerende og er helt klart en de bedste seværdigheder i Death Valley.

5. Badwater Basin

Badwater Bassin er en af de oplevelser i Death Valley, som du virkelig ikke må gå glip af! Med en beliggenhed 86 meter under havets overflade, er Badwater Basin det laveste punkt i hele Nordamerika.

Parker bilen på parkeringspladsen og bevæg dig ud på de store saltsletter, som fører ud til Badwater Basin. Det tager ikke lang tid at gå derud, men det kan alligevel være utroligt hårdt i sommermånederne. Der er ikke noget skygge og selvom turen ikke ser ud af meget, er den længere end det ser ud til. Husk masser af vand og eventuelt en kasket eller solhat.

Badwater Basin - Rejs Dig Lykkelig

6. Golden Canyon

Golden Canyon er et af de mest populære steder til vandreture i Death Valley National Park. Her kan du tage på forskellige vandreture i de eventyrlige gyldne bakker og smalle kløfter.

Den korteste vandresti i Golden Canyon er Badlands Loop, som er en rundtur på 4,3 kilometer i alt. Den længste vandresti er til gengæld Complete Circuit, som er en rundtur på 12,6 kilometer. Læs mere om vandrestierne i Golden Canyon.

7. Ubehebe Crater

Ubehebe Crater er et stort vulkansk krater, som er omkring 183 meter dybt og 1 kilometer bredt. Det er det største ud af flere vulkanske kratere i området, der alle sammen vidner om Death Valleys vulkanske fortid.

Du kan sagtens se Ubehebe Crater fra parkeringspladsen, men det opleves bedst ved at tage på en vandretur rundt om krateret eller ned i bunden af det. Glem ikke at tage forbi Little Hebe Crater, hvor du kan få et mere overkommeligt overblik over et vulkankrater.

8. Mesquite Flat Sand Dunes

Mesquite Flat Sand Dunes er de mest kendte sandklitter i Death Valley National Park. Ikke nok med at de ligger tæt på vejen, så er de også utroligt smukke!

Hvis du vil have de bedste billeder af sandklitterne, skal du ankomme ved solopgang eller solnedgang. På disse tidspunkter af døgnet er solen så lav, at der skabes smukke skyggekontraster i de uendelige sandklitter.

Hvis du har mod på det, kan det også anbefales at gå så langt ud i sandklitterne, at der ikke længere er fodspor fra andre mennesker i sandet. Det kan være sindssygt hårdt at gå i sandklitterne, men det er det hele værd! Husk at være opmærksom på vilde dyr.

Mesquite Flat Sand Dunes - Rejs Dig Lykkelig

 

Overnatning i Death Valley


De fleste vælger at besøge Death Valley på køreturen mellem Los Angeles og Las Vegas eller Grand Canyon. Hvis du gerne vil overnatte i parken, er der selvfølgelig også rig mulighed for det.

Overnatningsmulighederne er dog meget begrænsede, så husk at bestille din overnatning i god tid – især i højsæsonen. Der er kun fire hoteller i Death Valley, som er henholdsvis The Inn at Death Valley, The Ranch at Death Valley, Panamint Springs og Stovepipe Wells Village Hotel.

Derudover er der også 9 campingpladser i Death Valley, men de fleste har lukket i sommermånederne. Den mest populære og centrale campingplads er Furnace Creek Campground, hvor du skal huske at reservere en plads på forhånd.

Hvis du har svært ved at finde en ledig overnatning, kan du også finde overnatning udenfor Death Valley. Du kan f.eks. overnatte på Amargosa Opera House i Death Valley Junction eller på et af hotellerne eller campingpladserne i Beatty.

Guide til Death Valley - Overnatning - Rejs Dig Lykkelig

 

Anbefalede steder i nærheden af Death Valley


Efter dit besøg i Death Valley, må du heller ikke glemme at besøge nogle af de fantastiske steder i nærheden. Vær dog opmærksom på, at det kræver en overnatning at nå frem til flere af stederne. Jeg kan kraftigt anbefale at kombinere din tur til Death Valley med følgende populære steder i USA:

  • Route 66
  • Las Vegas (210 kilometer)
  • Valley of Fire State Park (281 kilometer)
  • Joshua Tree National Park (400 kilometer)
  • Los Angeles (416 kilometer)
  • Zion National Park (465 kilometer)
  • Sequoia National Park (496 kilometer)
  • Kings Canyon National Park (527 kilometer)
  • Yosemite National Park (618 kilometer)
  • Grand Canyon National Park (636 kilometer)

Guide til Death Valley - Steder i nærheden - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til Death Valley National Park. Hvad er dine favoritoplevelser i Death Valley? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Californien:

… Eller læs alle artikler fra Californien eller USA

Planlæg tur til Death Valley:

 Bestil fly til USA (reklamelink)

Bestil hotel i USA (reklamelink)

 Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

 Bestil oplevelser i USA (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *