Guide til Death Valley - Zabriskie Point - Rejs Dig Lykkelig

Ultimativ Guide til Death Valley National Park

Planlægger du en tur til Death Valley? Glem ikke at tjekke denne ultimative guide til Death Valley National Park med masser af tips og oplevelser til dit besøg.

Death Valley er USA’s næststørste nationalpark og er beliggende i det sydøstlige Californien på grænsen til Nevada. Navnet som på dansk kan oversættes til Dødens Dal lyder måske ikke ligefrem specielt indbydende. Men ikke desto mindre er Death Valley en af de smukkeste nationalparker i USA.

Parken med det øde ørkenlandskab er kendt for at være et af de tørreste, varmeste og mest ekstreme steder på jorden. I juli måned er der ulideligt varmt med en gennemsnitstemperatur på 47 grader. Faktisk er der så varmt, at den højeste temperatur der nogensinde er målt på jorden, blev målt i Death Valley i 1913. Her blev temperaturen målt til at være ulidelige 56,7 grader.

På trods af det dramatiske navn og det tørre klima, er Death Valley hjem til mere end 1.000 forskellige arter af ørkenplanter. Flere af plantearterne findes faktisk kun lige her i Death Valley. Når du besøger Death Valley, bliver du mødt af et fascinerende ørkenlandskab med dramatiske bjerge, smukke klippeformationer, uendelige sandklitter og udtørrede saltsletter. Der er ingen tvivl om at Death Valley er en af de mest uforglemmelige oplevelser i Californien og USA.

Hvis du planlægger en tur til Death Valley, er det en god idé at være forberedt inden du indtager den barske ørken. Det er netop derfor jeg har lavet denne ultimative guide til Death Valley National Park med masser af tips og oplevelser.

Guide til Death Valley National Park - Rejs Dig Lykkelig

 

Guide til Death Valley National Park:
Det bedste tidspunkt at besøge Death Valley

Death Valley har åbent hele året rundt. Vejret er som regel tørt og solrigt, da der ikke falder særligt meget regn. Det bedste og mest populære tidspunkt at besøge Death Valley er i forårsmånederne, hvor temperaturerne er behagelige. På dette tidspunkt af året, er der varme temperaturer og et solrigt vejr, men det bliver ikke ekstremt varmt og uudholdeligt. Foråret er desuden det smukkeste tidspunkt i Death Valley, hvor mange af de vilde ørkenblomster springer ud.

Et andet godt tidspunkt til at besøge Death Valley er i efterårsmånederne, hvor temperaturerne ligeledes er behagelige. Hvis du derimod vælger at besøge Death Valley i vintermånederne, skal du være opmærksom på at temperaturerne som regel ligger på omkring 18-20 i vintermånederne. Det lyder jo ikke ligefrem hundekoldt, men eftersom det ligger i Mojaveørkenen, kan det blive utroligt koldt om aftenen og natten.

I sommermånederne er der som sagt ekstremt varmt i Death Valley og gennemsnitstemperaturen er 47 grader i juli måned. Jeg besøgte selv Death Valley i juli, hvor temperaturen på et tidspunkt sneg sig op på 50 grader. Det var virkelig varmt og det føltes som om, at en føntørrer blæser varm luft lige i ansigtet på dig imens solen bager og steger på din hud.

Det kan være decideret farligt at befinde sig i Death Valley i sommermånederne. Der er faktisk sket flere dødsfald i forbindelse med hedeslag. Det plejer dog ikke at gå så vidt, hvis bare du er godt forberedt på varmen. Husk masser af vand, undgå lange vandreture og sørg for at blive i nærheden af bilen med aircondition.

Guide til Death Valley - Bedste tidspunkt at besøge parken - Rejs Dig Lykkelig

 

Find vej til Death Valley

Las Vegas er den storby, der ligger tættest på Death Valley. Det er også her du finder McCarran International Airport. Køreturen fra Las Vegas til Death Valley tager cirka 2,5 timer.

Udover at køre fra Las Vegas, vælger mange turister også at køre fra Los Angeles. Det er den storby der ligger næst tættest på parken og er hjem til Los Angeles International Airport. Køreturen fra Los Angeles til Death Valley tager cirka 5 timer.

Bemærk at der er mange andre små byer og mindre lufthavne, der enten ligger inde i parken eller forholdsvist tæt på. Problemet med disse er dog, at mulighederne er meget begrænsede på grund af deres små størrelser.

Guide til Death Valley - Find vej - Rejs Dig Lykkelig

 

Indgangspris til Death Valley

Entreprisen til Death Valley er $25 pr. bil og giver fri adgang til parken i 7 dage. Du skal være opmærksom på at du ikke skal betale ved indgangen til parken. De stoler blindt på at de besøgende selv sørger for at betale ved et af besøgscentrene eller en af maskinerne, der er placeret rundt omkring i parken. Hvis du bliver opdaget i ikke at betale, kan du risikere at få en bøde.

Hvis du har planer om at besøge flere nationalparker i USA, kan jeg varmt anbefale at købe et America the Beautiful Pass. Det koster $80 pr. bil og giver fri adgang for alle passagerne i bilen til frit at besøge alle nationalparker og andre rekreative områder i USA i et helt år. Passet kan købes ved indgangen til nationalparkerne og alle de områder, hvor passet ellers kan benyttes.

Guide til Death Valley - Indgangspris - Rejs Dig Lykkelig

 

Kom rundt i Death Valley

Der er ingen offentlig transport i Death Valley, så du er nødt til at køre rundt i din egen udlejningsbil. De største veje i parken er velholdte og der er god skiltning, så det er nemt at finde rundt. Du skal være opmærksom på at signalet til GPS’er og mobiltelefoner er yderst begrænset i parken.

Death Valley er den næststørste nationalpark i USA og er kæmpestor! Der er kun tre tankstationer inde i parken, og priserne er generelt højere end udenfor parken. Det er derfor vigtigt at du husker at tanke bilen helt op inden du ankommer til Death Valley.

Selvom at der kan være meget varmt i Death Valley, skal du passe på med overforbrug af aircondition i bilen. Det kan i værste tilfælde føre til overophedning og motorstop. Og der er altså ikke meget hjælp af hente i en øde ørken. Det er sindssygt dyrt at få nødhjælp og du kan i værste fald komme til at vente i timevis. Så husk masser af vand, ikke kun til dig selv, men også til bilen.

Kom rundt i Death Valley - Rejs Dig Lykkelig

 

Dyreliv i Death Valley

På trods af det tørre ørkenlandskab i Death Valley National Park, er der utroligt nok et rigt dyreliv. De mange dyr, der bor i parken har lært at tilpasse sig og klare sig i ørkenens barske vilkår. Selvom at der er mange dyr i Death Valley, er det sjældent at turister og andre besøgende støder på dem.

Parkens faste beboere består blandt andet af fisk, fugle, flagermus, harer, kængururotter, ørkenskildpadder, firben, bighornfår, hjorte, ræve og æsler. Der findes også mere farlige dyr i Death Valley, som for eksempel prærieulve, rødlosser og pumaer. Du skal desuden være opmærksom på at der også er klapperslanger, skorpioner og giftige edderkopper, som kan ligge rundt omkring på jorden.

Guide til Death Valley - Dyreliv - Rejs Dig Lykkelig

 

Populære oplevelser i Death Valley

Der er mange spændende oplevelser i Death Valley National Park og det er nemt at bruge mindst en hel dag derinde. I denne guide til Death Valley National Park, får du et overblik over nogle af de absolut bedste oplevelser i Death Valley.

1. Artist’s Drive og Artist’s Palette

En af de bedste oplevelser i Death Valley er Artist’s Drive, der er en 14,5 kilometer lang envejs-sidevej til hovedvejen. Den naturskønne vej er omgivet af farverige bjerge, kløfter og klippeformationer i alverdens farver.

Undervejs på Artist’s Drive er der utallige steder, hvor du kan stoppe bilen og nyde synet af den betagende natur. Hovedattraktionen er Artist’s Palette, som er et smukt og farverigt område. Du kan enten nyde synet fra parkeringspladsen eller gå en tur ud på bakkerne.

2. Zabriskie Point

En anden ekstremt populær oplevelse i Death Valley er Zabriskie Point, der er et af de smukkeste udsigtspunkter i parken. Herfra kan du nyde synet af et særpræget månelandskab med farverige bølgede bjerge næsten så langt øjet rækker.

Zabriskie Point er også et af de mest populære steder at se solopgangen i Death Valley. Det kan virkelig anbefales at stå tidligt op, for at få denne unikke oplevelse på din rejse i USA. Fra parkeringspladsen til udsigtspunktet er der en asfalteret sti, og det tager kun omkring 5 minutter at gå derop.

Zabriskie Point - Rejs Dig Lykkelig

3. Dante’s View

Dante’s View er et af de bedste udsigtspunkter i Death Valley og er beliggende i en svimlende højde på 1.669 meter. Fra udsigtspunktet ved parkeringspladsen er der en fantastisk panoramaudsigt over Badwater Basin, der er det lavest beliggende punkt i Nordamerika.

Hvis du har tid til det, kan det også anbefales at besøge et af de andre udsigtspunkter i nærheden. De ligger kun en kort gåtur fra parkeringspladsen og byder på endnu bedre udsigter uden de store turistmængder. Det bedste tidspunkt at besøge Dante’s View er ved solopgang eller solnedgang.

4. Natural Bridge Canyon

Natural Bridge Canyon er en naturligt dannet kløft med en høj klippebro, der er skabt naturligt ved hjælp af erosion. Stien til Natural Bridge er kort, og det kræver kun en kort vandretur på cirka 3,5 kilometer frem og tilbage. Du kan også vælge at fortsætte længere ind i kløften indtil du kommer til et udtørret vandfald. Natural Bridge Canyon er imponerende og er helt klart en mindeværdig oplevelse i Death Valley.

5. Badwater Basin

Badwater Bassin er en af de oplevelser i Death Valley, som du virkelig ikke må gå glip af! Med en beliggenhed 86 meter under havets overflade, er Badwater Basin det laveste punkt i hele Nordamerika.

Parker bilen på parkeringspladsen og bevæg dig ud på de store saltsletter, der fører ud til Badwater Basin. Det tager ikke lang tid at gå derud, men alligevel kan det være utroligt hårdt i sommermånederne. Der er ikke noget skygge og selvom turen ikke ser ud af meget, er den længere end det ser ud til. Husk masser af vand og eventuelt en kasket eller solhat.

Badwater Basin - Rejs Dig Lykkelig

6. Golden Canyon

Golden Canyon er et af de mest populære steder til vandreture i Death Valley National Park (hvis ikke den mest populære). Her kan du tage på flere forskellige vandreture i de eventyrlige gyldne bakker og smalle kløfter. Den korteste sti er Badlands Loop, der er en rundtur på 4,3 kilometer i alt. Den længste sti er til gengæld Complete Circuit, der er en rundtur på 12,6 kilometer. Læs mere om vandrestierne i Golden Canyon.

7. Ubehebe Crater

Ubehebe Crater er et stort vulkansk krater, der er omkring 183 meter dybt og 1 kilometer bredt. Det er det største ud af flere vulkanske kratere i området, der alle sammen vidner om Death Valleys vulkanske fortid.

Du kan sagtens se Ubehebe Crater fra parkeringspladsen, men det opleves bedst ved at tage på en vandretur rundt om krateret eller ned i bunden af det. Du må ikke glemme at tage forbi Little Hebe Crater, hvor du kan få et mere overkommeligt overblik over et vulkansk krater.

8. Mesquite Flat Sand Dunes

Mesquite Flat Sand Dunes er de mest kendte og nemmeste sandklitter at besøge i Death Valley National Park. Ikke nok med at de ligger tæt på vejen, så er de også utroligt smukke. Hvis du vil have de bedste billeder af sandklitterne, skal du ankomme ved solopgang eller solnedgang. På disse tidspunkter af døgnet er solen så lav, at der skabes smukke skyggekontraster i de nærmest uendelige sandklitter.

Hvis du har mod på det, kan det også anbefales at gå så langt ud i sandklitterne at der ikke længere er fodspor fra andre mennesker i sandet. Det kan være sindssygt hårdt at gå i sandklitterne, men det er det hele værd! Husk at være opmærksom på vilde dyr.

Mesquite Flat Sand Dunes - Rejs Dig Lykkelig

 

Overnatning i Death Valley

De fleste vælger at besøge Death Valley på vejen imellem Los Angeles og Las Vegas eller Grand Canyon. Hvis du gerne vil overnatte i Death Valley, er der selvfølgelig også mulighed for det. Mulighederne er dog meget begrænsede, så du skal huske at bestille din overnatning i god tid, især i højsæson.

Der er fire hoteller i Death Valley, som er henholdsvis The Inn at Death Valley, The Ranch at Death Valley, Panamint Springs og Stovepipe Wells Village Hotel. Der er også 9 campingpladser i Death Valley, men de fleste har lukket i sommermånederne. Den mest populære og centrale campingplads er Furnace Creek Campground, hvor du skal huske at reservere en plads på forhånd.

Hvis du har svært ved at finde en ledig overnatning i parken, kan du også finde overnatning udenfor Death Valley. Du kan for eksempel overnatte på Amargosa Opera House i Death Valley Junction. En anden mulighed er at overnatte på et af hotellerne eller campingpladserne i Beatty.

Guide til Death Valley - Overnatning - Rejs Dig Lykkelig

 

Anbefalede steder i nærheden af Death Valley

Under din tur til Death Valley, må du ikke glemme at besøge nogle af de fantastiske steder i nærheden. Du skal dog være opmærksom på, at det kan kræve en overnatning at nå frem til nogle af stederne. Jeg kan kraftigt anbefale at kombinerer din tur til Death Valley med følgende populære steder i USA:

  • Route 66
  • Las Vegas (210 kilometer)
  • Valley of Fire State Park (281 kilometer)
  • Joshua Tree National Park (400 kilometer)
  • Los Angeles (416 kilometer)
  • Zion National Park (465 kilometer)
  • Sequoia National Park (496 kilometer)
  • Kings Canyon National Park (527 kilometer)
  • Yosemite National Park (618 kilometer)
  • Grand Canyon National Park (636 kilometer)

Guide til Death Valley - Steder i nærheden - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne ultimative guide til Death Valley National Park. Hvad er dine favoritoplevelser i Death Valley? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en rejse til Californien? Du vil måske også kunne lide disse artikler:
Planlæg din tur til Death Valley:

Bestil fly til USA på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i USA på Discovercars.dk (Reklamelink)

Bestil rejsebogen “Turen går til Californien & vestlige USA” (Reklamelink) på Saxo.com

Bestil rejsebogen “Oplev Californien” (Reklamelink) på Saxo.comSkriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.