Oplevelser og Seværdigheder i Orlando - Rejs Dig Lykkelig

26 Oplevelser og seværdigheder i Orlando

Leder du efter de bedste ting at lave i Orlando? Glem ikke at tjekke denne guide til de bedste oplevelser og seværdigheder i Orlando, Florida.

Orlando er beliggende centralt i solskinsstaten Florida og er kendt som hele verdens underholdningshovedstad. Her ligger verdens bedste forlystelsesparker side om side – og der er altså virkelig mange af slagsen!

Ja, faktisk findes der ikke noget andet sted på jorden med lige så mange forlystelsesparker samlet på ét sted som i Orlando. Det er dermed ikke uden grund, at det bliver kaldt for verdens største legeplads.

Orlando byder heldigvis også på meget andet end forlystelsesparker. Den populære by bugner nemlig af sjove aktiviteter og ting at lave for hele familien.

Hvis du planlægger en tur til Orlando, skal du blive hængende her på siden lidt endnu. Her får en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Orlando, Florida.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Florida (reklamelink)

Bestil hotel i Florida (reklamelink)

Bestil biludlejning i Florida (reklamelink)

Bestil oplevelser i Florida (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Orlando:


1. Magic Kingdom

Det er umuligt at lave en liste over de bedste seværdigheder i Orlando uden at nævne byens hovedattraktion, Magic Kingdom.

Disney’s Magic Kingdom menes at være den bedste af alle Disney-parker i verden. Ikke nok med det, så er det også verdens mest besøgte forlystelsespark.

Her kan du opleve det klassiske Disney-univers med det ikoniske disney-slot, Disney-figurer, parader og forlystelser for hele familien. Parken består af seks temaverdener med et bredt udvalg af forlystelser.

Når du besøger Disney’s Magic Kingdom, er det et must at opleve parkens store lys- og fyrværkerishow. Det afholdes hver aften foran slottet – og det er virkelig smukt!

Hvis du kun har planer om at besøge én af Disneys parker i Orlando, bør du kraftigt overveje at vælge Magic Kingdom.

Magic Kingdom - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Elijah ChenUnsplash

 

 

2. International Drive

International Drive bliver også bare kaldt for I-Drive og er Floridas svar på Las Vegas Strip. Det skal dog lige siges, at det er i en lidt forringet udgave.

International Drive er en livlig forlystelsesgade med alt den underholdning, som du overhovedet kan drømme om! Den populære gade ligger tæt på mange af byens store forlystelsesparker og er et yderst populært område for turister.

Her finder du et enormt udvalg af alt fra forlystelser, attraktioner og shoppingcentre til hoteller, barer og restauranter.

 

3. ICON Park

På International Drive finder du ICON Park, der er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Orlando. ICON Park fungerer som et underholdningsområde for hele familien med mange forlystelser, attraktioner, restauranter, barer og butikker.

Hovedattraktionen i ICON Park er The Wheel at ICON Park, der er et 122 meter højt pariserhjul. Det er ikke bare det højeste i Florida, men også det højeste pariserhjul på hele USA‘s østkyst.

Undervejs på turen bliver du mødt af de smukkeste 360 graders udsigter over Orlando. Du kan købe billetter til The Wheel at ICON Park her (reklamelink).

Oplevelser og Seværdigheder i Orlando - ICON Park - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Universal Studios Florida

Universal Studios Florida er en uhyre populær forlystelsespark, der selvfølgelig også er blandt de absolut bedste seværdigheder i Orlando! Parkens sjove forlystelser lader dig træde direkte ind i en filmscene – eller sådan føles det hvert fald.

Parken er opdelt i forskellige temaverdener med forlystelser, der er inspireret af nogle af Universal Studios mest berømte film.

De fleste forlystelser består af 3D- og 4D oplevelser med gennemførte effekter såsom lyde, luft, vand, varme og rystelser. Hop med direkte ind i en scene fra Transformers, Harry Potter, Shrek, E.T., Simpsons eller noget helt andet.

Du kan også overvære flere forskellige shows, hvor du bl.a. kan lære om skabelsen af film. Bemærk, at Universal Studios Florida egner sig bedst til større børn og voksne.

Køb billetter til Universal-parkerne her (reklamelink). Billetten inkluderer begge Universal-parker, så hvis du kun vil besøge den ene, er det bedre at bestille direkte på parkens hjemmeside.


Læs også: Guide til Universal Studios Florida

Universal Studios Florida - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Erasto ChávezUnsplash

 

5. Titanic: The Artifact Exhibition

Titanic: The Artifact Exhibition er et stort museum, der fortæller historien om verdens mest kendte sunkne passagerskib. Træd mere end 100 år tilbage i tiden og lær om Titanic i interaktive udstillinger med hundredvis af genstande fra Titanics vrag.

Du kan også opleve 17 gallerier med et stort antal naturtro genskabelser fra skibets indretning i fuld størrelse.

De mange genskabelser består bl.a. af skibets storslåede trappe og promenadedækket, hvor du kan mærke kulden fra atlanterhavsluften. Du kan også prøve, at røre ved is fra et vaskeægte isbjerg.

Du kan med fordel købe dine billetter til Titanic: The Artifact Exhibition her (reklamelink).

 

6. Lake Eola Park

I Downtown Orlando finder du Lake Eola Park, som er endnu en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Orlando.

Parken er centreret omkring søen Lake Eola, som egentligt er et enormt synkehul. Midt på søen er der et springvand, som er smukt oplyst i forskellige farver om aftenen.

Lake Eola Park er præget af en fredfyldt atmosfære med den glitrende sø, grønne plæner, farverige blomsterbede og asfalterede stier. Gå en tur rundt om søen, lej en svanebåd, slap af i græsset eller nyd udsigten over byens skyline.

Lake Eola Park - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Vandlande i Orlando

Hvis varmen i Florida bliver for meget, kan du med fordel besøge en af Orlandos mange gode vandlande.

Mange af de store forlystelsesparker har deres egne individuelle vandlande, men der findes også selvstændige vandlande i byen. Nogle af de mest populære vandlande i Orlando er følgende:

• Disney’s Typhoon Lagoon

• Disney’s Blizzard Beach

• Universal’s Volcano Bay

• CoCo Key Water Park

 

8. Disney’s Epcot

Okay, nu bliver det måske lidt forvirrende… Men Disney har ikke bare én, men hele 6 forskellige forlystelses- og temaparker i Orlando. Du kan få et bedre overblik i min artikel om forlystelsesparker i Florida.

Disney’s Epcot er en kæmpestor forlystelsespark med fokus på fremtidens teknologi og international kultur. Parken er opdelt i to forskellige temaverdener, der hver især byder på et stort antal interaktive oplevelser samt lidt forlystelser.

I Disney’s Epcot kan du få et indblik i fremtiden, rummet, havet, teknologiske opfindelser og meget mere. Du kan også udforske 11 forskellige landes kultur, historie og madoplevelser.

Disney’s Epcot er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Orlando for alle dem, der interesserer sig for teknologisk udvikling.

Oplevelser og Seværdigheder i Orlando - Disneys Epcot - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Patrick HuntUnsplash

 

9. Winter Park

Winter Park er en smuk og charmerende forstad lidt uden for Orlando. Slip væk fra de larmende forlystelsesparker og nyd stilheden i byens grønne omgivelser med gamle huse og billedskønne gader.

Her kan du gå en tur langs Park Avenue, der oser af charme og er fyldt med restauranter, caféer og butikker.

Besøg Winter Parks mange museer og kunstgallerier eller nyd den afslappende atmosfære i én af byens mange parker. Du kan også tage på en mindeværdig bådtur ved Lake Osceola.

 

10. Oplev en NBA Basketball-kamp

Har du altid drømt om at se en NBA Basketball-kamp? Så har du faktisk muligheden for at opleve det i Orlando! Sportsarenaen Amway Center i Downtown Orlando er nemlig hjemmebane for NBA-holdet Orlando Magic.

Tag hele familien under armen og oplev den intense spænding ved en basketball-kamp i verdensklasse. Undervejs i kampen kan du nyde godt af arenas mange faciliter – der er endda også noget for børn.

Hvis du besøger Orlando udenfor basketball-sæsonen, er der også mange andre regelmæssige events i arenaen.

Oplevelser og Seværdigheder i Orlando - Se en NBA Basketballkamp - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Ripley’s Believe It or Not!

En af de mest populære attraktioner i Orlando er Ripley’s Believe It or Not!

Det usædvanlige museum har et stort antal gallerier med en af verdens mærkeligste og mest bemærkelsesværdige samlinger.

Ja, faktisk er museet netop dedikeret til det mærkelige, bizarre og utrolige. Når du besøger Ripley’s Believe It or Not!, kan du opleve alt fra verdens højeste mand og et ægte krympet hoved til imponerende visuelle illusioner og en dinosaurudstilling.

Der er mange ting at lave, så det er nemt at bruge et par timer på denne turistattraktion i Orlando. Vær opmærksom på, at det ikke egner sig til mindre børn, da det kan være lidt uhyggeligt.

 

12. Minigolf

I Orlando er der rig mulighed for et slag minigolf med din familie eller andre rejsefæller. Overalt i byen finder du gode minigolfbaner, som både har åbent om dagen og aftenen.

Du kan få et hurtigt overblik over de bedste minigolfbaner i Orlando herunder:

• Pirate’s Cove Adventure Golf (den mest populære)

• Hollywood Drive-In Golf

• Orlando Putting Edge

• Disney’s Fantasia Gardens Miniature Golf Course

• Hawaiian Rumble Adventure Golf

Mini Golf - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Orlando Science Center

Orlando Science Center er en sjov og lærerig familievenlig aktivitet i Orlando, der egner sig godt til regnvejrsdage.

Det privatejede videnskabsmuseum består af flere etager med interaktive udstillinger og arbejdsstationer, der underholder store såvel som små. Når du besøger Orlando Science Center, kan du lære om universet såvel som planeten.

Udforsk de mange udstillinger med alt fra dinosaurer, solsystemet, energi og elektricitet til tyngdekraft, bæredygtighed og Floridas økosystemer. Eller hvad med at se en spændende undervisningsfilm i en af biograferne?

 

14. Disney’s Animal Kingdom

Disney’s Animal Kingdom er verdens største Disney park og fungerer både som forlystelses- og dyrepark på én og samme tid.

Parken har dog ikke så mange forlystelser og handler egentligt mest om dyrene fra Disney-filmene, frodige landskaber og underholdning. I Animal Kingdom kan du bl.a. tage på safari i Afrika og sejle gennem en regnskov.

Du kan også opleve Avatars magiske univers og komme op på Mount Everest. Disney’s Animal Kingdom er helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Orlando for mindre børn.

Disneys Animal Kingdom - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Ryan WallaceUnsplash

 

15. Madame Tussauds Orlando

Listen over de bedste seværdigheder og oplevelser i Orlando er selvfølgelig ikke komplet uden at nævne Madame Tussauds Orlando. Det verdensberømte voksmuseum og attraktion ligger i ICON Park, som er nævnt længere oppe på siden.

Her kan du hilse på dine yndlingsberømtheder eller møde kendte personer, der ændrede verdenshistorien.

Museets mange temaområder byder på naturtro voksfigurer af alt fra superhelte og tidligere præsidenter til sangere og skuespillere. Du kan endda også se en voksfigur af Neil Armstrong på månen.

Hvis du gerne vil besøge det verdensberømte voksmuseum, kan du med fordel købe billetter til Madame Tussauds Orlando her (reklamelink).

 

16. Universal CityWalk

Universal CityWalk Orlando er et stort udendørs underholdningsområde, som ligger i forlængelse af Universal Studios-parkerne. Det er gratis at besøge Universal CityWalk, så du behøver ikke nødvendigvis at besøge forlystelsesparkerne.

Det neonoplyste underholdningsområde byder på alt fra spændende temarestauranter og livlige barer til skøre butikker og sjove aktiviteter.

Selvom at der også er noget til børn, egner det sig nok mest til voksne. Besøg verdens største Hard Rock Café, spis lækre måltider, hør livemusik, syng karaoke, køb souvenirs eller nyd en drink.

Eller hvad med at udfordre din familie med en omgang bowling eller minigolf? Uanset hvad, er der lagt op til et par underholdende timer på Universal CityWalk.

Oplevelser og Seværdigheder i Orlando - Universal CityWalk - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Machine Gun America

Har du altid drømt om at skyde med en maskinpisto? Eller måske et helt andet skydevåben? Så har du muligheden for at prøve det i Orlando!

Machine Gun America er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Orlando for alle dem, der elsker adrenalin og spænding. Her får du muligheden for, at prøve nogle af verdens mest kraftfulde skydevåben.

Det hele foregår selvfølgelig under kontrollerede forhold, hvor sikkerheden er i top. Det er ikke ligefrem en af de billigste oplevelser i Orlando, men det er til gengæld én af de mest unikke.

 

18. Disney Springs

Disney Springs er et stort udendørs underholdningsområde, som på mange måder minder om Universal CityWalk.

Det ligger i forlængelse af Disneys forlystelsesparker og er ligeledes gratis at besøge. En væsentlig forskel er dog, at Disney Springs egner sig bedre til børnefamilier.

Her bliver du mødt af Disneys magiske stemning med eventyrlige restauranter, unikke butikker og underholdende aktiviteter. Du kan bl.a. besøge verdens største Disney forretning, men forvent ikke at det er billigt!

Du kan også prøve en kæmpestor heliumballon, sejle på søen, spille bowling, tage i biografen og meget mere. Der er ingen tvivl om, at Disney Springs er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Orlando.

Disney Springs - Rejs Dig Lykkelig

 

19. WonderWorks Orlando

WonderWorks Orlando er en indendørs forlystelsespark med fokus på moderne videnskab og højteknologisk underholdning. Her finder du mere end 100 interaktive udstillinger for voksne og børn i alle aldre.

Når du besøger WonderWorks Orlando, er der lagt op til en lærerig og underholdende oplevelse. Rejs til Mars, oplev et jordskælv eller bliv blæst om kuld af en orkan.

Du kan også prøve en sjov 4D simulator eller designe din egen rutsjebane. Mulighederne er nærmest uendelige!

 

20. Kennedy Space Center

NASA’s Kennedy Space Center Visitor Complex ligger teknisk set ikke i Orlando. Det ligger derimod på Cape Canaveral omkring 1 times kørsel derfra.

Alligevel er det værd at nævne på listen over de bedste seværdigheder og oplevelser i Orlando, fordi du simpelthen ikke må gå glip af det! Det er herfra selveste NASA sender størstedelen af deres rumfartøjer ud i rummet.

Gå på opdagelse i de mange udstillinger med rumfartens historie, berømte rummissioner, rumfartøjer, IMAX-biografer og simulatorer. Hvis du er heldig, møder du måske endda en vaskeægte astronaut.

Oplev rumfartøjet Apollo 11, der blev brugt da mennesket landede på månen for første gang i 1969. Eller tag på en guidet bustur, hvor du bl.a. kan se den store affyringsrampe, hvorfra rumfartøjerne sendes ud i rummet.

Hvis du gerne vil besøge rumcentret, kan jeg især anbefale disse populære og topbedømte billetter til Kennedy Space Center (reklamelink).


Læs også: Guide til Kennedy Space Center

NASA Kennedy Space Center - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Shopping

En af de bedste oplevelser i Orlando er selvfølgelig at tage på shopping. Overalt i byen finder du gode shoppingmuligheder.

Uanset om du leder efter outletbyer, shoppingcentre eller markeder, kan du finde det hele i Orlando. Få et overblik over de bedste steder til shopping i Orlando her:

• Florida Mall

• Orlando Vineland Premium Outlets

• Mall at Millenia

• Orlando Premium Outlets, International Drive

• Lake Buena Vista Factory Stores

 

22. Harry P Leu Gardens

Harry P Leu Gardens er en smuk tropisk have, der er beliggende ved bredden af Lake Rowena. Den fungerer som en dejlig rolig oase langt fra forlystelsesparkernes menneskemylder og larm.

Haven dækker over næsten 50 hektar og er fyldt med grønne plæner, farverige blomster, skov, søer og stier.

Den er opdelt i flere forskellige områder med alt fra en urtehave og en rosenhave til en tropisk regnskov og en Palmehave. Bemærk at det koster 10 euro pr. person at besøge Harry P Leu Gardens.

Oplevelser og Seværdigheder i Orlando - Harry P Leu Gardens - Rejs Dig Lykkelig
Foto af E MensUnsplash

 

23. Universal’s Islands of Adventure

Islands of Adventure er endnu en forlystelsespark, som er ejet af Universal Studios.

Parken betragtes som en af verdens mest avancerede forlystelsesparker og er helt klart i top-10 over de bedste seværdigheder i Orlando for teenagere og voksne.

Når du besøger Islands of Adventure kan du opleve gennemførte temaverdener med inspiration fra Universal’s film og TV-serier. Mange af forlystelserne er vilde og har imponerende 3D- og 4D effekter, der skaber en indlevende oplevelse.

Parkens største trækplaster er Harry Potter-universet, der bl.a. byder på Hogwarts og Hogsmead. De to Universal-parker er forbundet ved hjælp af Hogwarts Express.

Hvis du vil køre med det berømte Harry Potter-tog, er du nødt til at købe billetter til begge parker. Du kan købe billetter til Universal-parkerne her (reklamelink).

 

24. Disney’s Hollywood Studios

Hollywood Studios kan bedst beskrives som Disney’s svar på Universal Studios. Selvom at det er den mindste park i Walt Disney World, er den stadig blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Orlando.

Parken er bygget op omkring Hollywood i sin storhedstid fra 1930’erne og 1940’erne med pastelfarver, neon og glamour.

Her kan du besøge forskellige temaverdener med forlystelser fra Star Wars, Toy Story og meget mere. Der er også rig mulighed for, at opleve vilde stunts i Indiana Jones-showet, møde Disney-figurer og se spændende shows.

Hvis du ikke allerede har været i Universal Studios, bør du dog overveje at besøge dét fremfor Disney’s Hollywood Studios.

Oplevelser og Seværdigheder i Orlando - Disneys Hollywood Studios - Rejs Dig Lykkelig

 

25. Old Town

Old Town ligger i Kissimmee lidt uden for Orlando og minder om en gammeldags lille amerikansk by. Her er der en nostalgisk hyggelig atmosfære med alt, hvad der hører til.

Uanset hvornår du besøger Old Town, er der garanti for en underholdende oplevelse. Prøv gammeldags forlystelser med alt fra et uhyggeligt spøgelseshus og et pariserhjul til en videoarkade og en karaokebar.

Eller hvad med at planlægge dit besøg, så du kan opleve et klassisk bilshow med gamle amerikanerbiler?

Du kan også besøge Old Towns traditionelle slikbutikker og andre finurlige butikker. Eller hvad med at nyde et måltid på en af områdets mange restauranter?

 

26. Seværdigheder uden for Orlando

Når du holder ferie i Orlando, er det også et must, at besøge nogle af de fantastiske steder i nærheden.

Har du allerede planlagt et road trip i Florida? Hvis ikke, er du nødt til at tage på en dagstur til nogle af følgende seværdigheder og oplevelser i nærheden af Orlando:

Wekiwa Springs State Park (27 kilometer)

Kelly Park (50 kilometer)

Blue Spring State Park (54 kilometer)

Kennedy Space Center (84 kilometer)

Bok Tower Gardens (90 kilometer)

Augustine (168 kilometer)

Everglades National Park (372 kilometer)

Miami (379 kilometer)

Dagsture - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Orlando, Florida. Hvad er dine favoritoplevelser og seværdigheder i Orlando? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil?

Læs flere artikler fra Florida:

• Hvor skal man bo i Orlando?

Rejseforslag: Road Trip Rute i Florida

Forlystelsesparker i Florida

12 Must-See Seværdigheder i Florida

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

30 ting du skal vide når du besøger USA

… Eller læs alle artikler fra Florida eller USA

Planlæg din rejse til Florida:

Bestil fly til Florida (reklamelink)

Bestil hotel i Florida (reklamelink)

Bestil biludlejning i Florida (reklamelink)

Bestil oplevelser i Florida (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *