Guide til bydele i New York - Rejsdiglykkelig.dk

Guide til kvarterer, distrikter og bydele i New York

New York er den største by i USA målt på befolkningstallet, som er på mere end 8 millioner mennesker. Det er dog langt fra den største by målt på areal, men New York dækker stadig et enormt område. Det har medvirket til, at byen er blevet opdelt i 5 forskellige bydele, som yderligere er opdelt i 59 distrikter. Og igen er de mange distrikter yderligere opdelt i hundredevis af forskellige kvarterer. New York har et ry som byen der aldrig sover, og her er byplanlægningen bestemt heller ikke nogen undtagelse. Den er nemlig i konstant udvikling og kan blive ændret fra tid til anden.

Du skal derfor ikke blive frustreret, hvis du ikke kan finde rundt i de mange kvarterer, distrikter og bydele i New York. Du er nemlig langt fra den eneste, der syntes det er uoverskueligt i starten. Denne guide til kvarterer, distrikter og bydele i New York kan forhåbentligt skabe et meget bedre overblik.

New Yorks bydele - Rejsdiglykkelig.dk


 

Manhattan

Manhattan er den mest berømte bydel i New York og byder på mange af byens mest populære seværdigheder. Det er blandt andet her du finder Central Park, Times Square, Empire State Building, Wall Street, Rockfeller Center, One World Trade Center og Fifth Avenue. Der er ingen tvivl om, at det er her du skal bo, hvis du vil opleve det ”ægte” New York.

Manhattan er løst opdelt i 5 forskellige områder, som består af Lower Manhattan, Midtown Manhattan, Upper Manhattan, Harlem og Washington Heights. Manhattan består officielt af 12 distrikter, som er yderligere opdelt i mange forskellige kvarterer. Af de mest populære kvarterer kan blandt andet nævnes SoHo, Chinatown, Little Italy, TriBeCa, Financial District, Chelsea og Greenwich Village.Brooklyn

Brooklyn er den mest befolkede bydel i New York med over 2,5 millioner indbyggere fordelt på næsten 100 nationaliteter. Den store koncentration af indbyggere med kulturelle og etniske forskelligheder samt de mange kunstnere, har skabt en spændende bydel. De mest populære seværdigheder i Brooklyn omfatter blandt andet Brooklyn Bridge, Coney Island og Prospect Park.

Brooklyn er selvfølgelig også opdelt i mange forskellige distrikter og kvarterer, men de kan nok ikke helt måle sig med de populære på Manhattan. Det gør bestemt heller ikke noget, for Brooklyn har sin helt egen charme. Der er officielt 18 distrikter i Brooklyn og de mest populære kvarterer omfatter blandt andet Williamsburg, Brooklyn Heights, Dumbo og Bushwick.

Guide til bydele i New York - Brooklyn - Rejsdiglykkelig.dk

 

Queens

Queens er den største og hurtigst voksende bydel i New York, og er i konstant udvikling. Bydelen er hjemsted for omkring 150 forskellige kulturer, hvilket har gjort den til det etnisk mest forskelligeartede område i hele USA. Det er blandt andet i Queens at du finder de to store lufthavne, JFK Airport og LaGuardia Airport. Men du kan også se en New York Mets kamp, tennisturneringen U.S. Open, Flushing Meadows-Corona Park og Citi Field.

Queens består officielt af 14 distrikter, som yderligere er opdelt i mange forskellige kvarterer. Nogle af de mest populære kvarterer omfatter Astoria, Long Island City og Rockaway Beach.

 

Bronx

Bronx plejede at være mest kendt som et ghetto-område med bandeaktiviteter og fattigdomsramte kvarterer. Men Bronx har været igennem en stor udvikling de seneste årtier og er blevet en populær bydel. En sjov fact er, at det var her hiphop-kulturen opstod tilbage i 1970’erne. Bronx er blandt andet hjemsted for Yankee Stadium, Bronx Zoo og New York Botanical Garden.

Bronx er officielt opdelt i 12 distrikter og blandt de mest populære kvarterer kan nævnes Belmont, Riverdale, City Island, Woodlawn og Fordham.
Staten Island

Staten Island er den mindst befolkede og mindst besøgte bydel i New York. Mange turister besøger Staten Island i forbindelse med den gratis færgetur fra Manhattan, hvor færgen sejler forbi Frihedsgudinden. Der er ikke så meget at lave på Staten Island, men det kan anbefales at opleve Richmond Town, Fort Wadsworth og Snug Harbor Cultural Center.

Staten Island er officielt opdelt i 3 distrikter, som hver især huser flere forskellige kvarterer. De mest populære kvarterer omfatter blandt andet Richmond Town, St. George, Randall Manor og South Beach.

Guide til bydele i New York - Staten Island Ferry - Rejsdiglykkelig.dk


Læs alle indlæg fra New York City

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

1 kommentar