Guide til bydele i New York - Rejsdiglykkelig.dk

Guide til Kvarterer, Distrikter og Bydele i New York

Har du også svært ved, at finde rundt i New York? Glem ikke at læse denne guide til kvarterer, distrikter og bydele i New York City, USA.

Med mere end 8 millioner indbyggere, er New York den største by i USA målt på befolkningstallet. Selvom at byen dækker over et enormt område, er det faktisk slet ikke den største by i USA målt på areal.

New York er opdelt i fem forskellige bydele, som yderligere er opdelt i 59 distrikter. De mange distrikter er igen opdelt i hundredvis af forskellige kvarterer.

Den populære amerikanske storby har et ry for, at være byen der aldrig sover – og byplanlægningen er bestemt ingen undtagelse!

Den er nemlig i konstant udvikling og kan sagtens ændre sig fra tid til anden. Det kan dermed være meget frustrerende, at finde rundt i de mange kvarterer, distrikter og bydele i New York City.

Men frygt ej! Du er nemlig langt fra den eneste, som synes det er totalt uoverskueligt, at finde rundt i starten.

Denne guide til kvarterer, distrikter og bydele i New York kan forhåbentligt hjælpe dig med, at få et bedre overblik over The Big Apple.

New Yorks bydele - Rejsdiglykkelig.dk

 

Guide til Kvarterer, Distrikter og Bydele i New York City:


1. Manhattan

Øen Manhattan er den tættest befolkede og mest berømte af alle bydele i New York. Det er ligeledes her du finder mange af de mest populære seværdigheder i New York.

Central Park, Times Square, Empire State Building, Wall Street, One World Trade Center og Fifth Avenue er bare et lille udpluk af Manhattans seværdigheder. Der er altså ingen tvivl om, at det er her du skal bo, hvis du vil opleve det ”ægte” New York.

Manhattan er løst opdelt i fem forskellige områder, som består af Lower Manhattan, Midtown Manhattan, Upper Manhattan, Harlem og Washington Heights.

Derudover består Manhattan officielt af 12 distrikter, som yderligere er opdelt i mange forskellige kvarterer.

Af de mest populære kvarterer kan der bl.a. nævnes SoHo, Chinatown, Little Italy, TriBeCa, Financial District, Chelsea og Greenwich Village.

 

2. Brooklyn

Brooklyn er den mest befolkede bydel i New York City. Her bor der mere end 2,5 millioner indbyggere fordelt på næsten 100 nationaliteter.

Den enorme koncentration af indbyggere med store kulturelle og etniske forskelligheder samt bydelens mange kunstnere, har skabt en spændende atmosfære.

Under et besøg i Brooklyn skal du selvfølgelig huske, at opleve områdets største seværdigheder. De mest populære steder omfatter bl.a. Brooklyn Bridge, Coney Island og Prospect Park.

Brooklyn er også opdelt i mange forskellige distrikter og kvarterer. De kan nok ikke helt måle sig med de populære på Manhattan, men det gør bestemt heller ikke noget! Brooklyn har nemlig sin helt egen charme.

Der er officielt 18 distrikter i Brooklyn og de mest populære kvarterer omfatter bl.a. Williamsburg, Brooklyn Heights, Dumbo og Bushwick.

Guide til bydele i New York - Brooklyn - Rejsdiglykkelig.dk

 

3. Queens

Queens er i konstant udvikling og er faktisk den største og hurtigst voksende bydel i hele New York City.

Her bor der mennesker fra omkring 150 forskellige kulturelle befolkningsgrupper. Queens er dermed det etnisk mest forskelligartede område i hele USA.

Det er bl.a. i Queens, at du finder de to store lufthavne JFK Airport og LaGuardia Airport. Derudover er det også her du kan se en New York Mets kamp, tennisturneringen U.S. Open, Flushing Meadows-Corona Park og Citi Field.

Queens består officielt af 14 distrikter, som yderligere er opdelt i rigtig mange forskellige kvarterer.

Nogle af de mest populære kvarterer i bydelen omfatter blandt andet Astoria, Long Island City og Rockaway Beach.

 

4. Bronx

Engang var Bronx mest kendt som et ghettoområde med bandeaktiviteter og fattigdomsramte kvarterer.

De seneste årtier har Bronx heldigvis været igennem en stor udvikling. Ja, faktisk er det i dag en de mest populære bydele i New York.

En sjov fact om Bronx er, at det faktisk var her hiphop-kulturen opstod tilbage i 1970’erne. Når du besøger området i New York, kan du bl.a. opleve Yankee Stadium, Bronx Zoo og New York Botanical Garden.

Bronx er officielt opdelt i 12 forskellige distrikter. Nogle af de mest populære kvarterer omfatter Belmont, Riverdale, City Island, Woodlawn og Fordham.

 

5. Staten Island

Staten Island er den mindst befolkede og mindst besøgte af New Yorks bydele. Mange turister besøger Staten Island i forbindelse med den gratis færgetur fra Manhattan, hvor færgen sejler lige forbi Frihedsgudinden.

Der er desværre ikke så meget at lave på Staten Island. Når du alligevel er her, kan det dog anbefales at opleve Richmond Town, Fort Wadsworth og Snug Harbor Cultural Center.

Staten Island er officielt opdelt i 3 distrikter, som yderligere er opdelt i flere forskellige kvarterer.

De mest populære kvarterer i Staten Island omfatter bl.a. Richmond Town, St. George, Randall Manor og South Beach.

Guide til bydele i New York - Staten Island Ferry - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt i denne guide til kvarterer, distrikter og bydele i New York City. Hvad er dine favoritområder i New York? Hvilke områder drømmer du om at opleve? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra New York:

26 Must-See Seværdigheder i New York

Rejseguide til New York

Hvor skal man bo i New York?

Find Billige Pakkerejser til New York

Forløbet i Lufthavnen i USA

… Eller læs alle artikler fra New York City eller USA

Planlæg din rejse til New York:

Bestil fly til New York (reklamelink)

Bestil hotel i New York (reklamelink)

Bestil pakkerejse til New York (reklamelink)

Bestil biludlejning fra New York (reklamelink)

Bestil oplevelser i New York (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 kommentar