Seværdigheder og Oplevelser i Nordtyskland - Sylt - Rejs Dig Lykkelig

16 Seværdigheder og Oplevelser i Nordtyskland

Planlægger du en tur til Nordtyskland? Glem ikke at tjekke denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordtyskland.

Det kræver kun en kort køretur fra Danmark – og vupti, så er du pludselig omgivet af Nordtysklands spændende attraktioner.

Uanset om du er interesseret i charmerende byer, skønne strande eller eventyrlige slotte, kan du finde det hele i ganske kort afstand fra den danske grænse. Det er muligt, at finde noget for alle – store såvel som små.

Her får du en liste over nogle af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Nordtyskland.

Du må heller ikke glemme, at læse min artikel om de mest fantastiske byer i Nordtyskland til en miniferie.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af turen:

Bestil fly til Tyskland (reklamelink)

Bestil hotel i Tyskland (reklamelink)

Bestil biludlejning i Tyskland (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Tyskland (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Nordtyskland:


1. Rügen

Rügen er smukt beliggende i Østersøen og er Tysklands største ø. Her bliver du mødt af en fantastisk natur med lange sandstrande, dramatiske klinter, skønne skovområder og maleriske badebyer.

Bo på et af øens charmerende badehoteller, spis skaldyr og svøm i havets blå bølger.

Du kan også hoppe på øens gamle damplokomotiv eller tage på en cykeltur i de naturskønne omgivelser. På Rügen er der virkelig mulighed for, at nyde tilværelsen!

Rügen - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Designer Outlet Neumünster

Elsker du shopping og designermærker? Så er Designer Outlet Neumünster helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordtyskland for dig!

Designer Outlet Neumünster ligger kun omkring 1 times kørsel fra den dansk-tyske grænse. Her kan du svinge kreditkortet i mere end 120 designerbutikker med store rabatter på op til 70%.

De mange butikker spænder over alt fra Nike, Adidas, Puma og Skechers til Hugo Boss, Calvin Klein, Hunkemöller, Superdry og Michael Kors.

Outletbyen byder desuden også på flere Bestsellerbutikker såsom Only, Jack&Jones og Name It.

 

3. Schwerin

Schwerin er en smuk, rolig og idyllisk nordtysk by, som er omgivet af et flot og naturskønt sølandskab. Byens højdepunkt er Schloss Schwerin, som ofte betragtes som et af de mest eventyrlige slotte i Tyskland.

Schloss Schwerin minder mest af alt om noget fra et eventyr, men benyttes i dag af statsparlamentet.

Udover slottet, byder byen bl.a. også på en hyggelig gammel bydel, museer, haver og et væld af naturoplevelser.

Seværdigheder og Oplevelser i Nordtyskland - Schloss Schwerin - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Wismar

Wismar er en flot gammel by, som er smukt beliggende ved Østersøen. Den har spillet en stor rolle i mange af Tysklands historiske begivenheder og var engang en del af Hansaforbundet.

Byen har af flere omgange været under svensk herredømme, hvilket den faktisk også bærer præg af.

Den historiske gamle bydel er yderst velbevaret og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Her bliver du mødt af gamle middelalderbygninger, brostensbelagte gader og charmerende torve, som er omgivet af flotte farverige bygninger.

 

5. Heide Park

Der hersker ingen tvivl om, at Heide Park er blandt de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordtyskland! Heide Park ligger cirka midtvejs mellem Hamborg og Hannover, og er kendt som Nordtysklands største forlystelsespark.

Parken er beliggende i naturskønne omgivelser og byder på mere end 40 attraktioner og forlystelser for hele familien.

De små kan bl.a. besøge Gurli Gris land imens adrenalinjunkierne kan prøve nogle af Europas vildeste forlystelser.

Heide Parks hovedattraktion er Colossos, som er verdens stejleste trærutsjebane! Du kan med fordel købe billetter til Heide Park her (reklamelink).

Heide Park - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Ostsee-Therme Scharbeutz

Ostsee-Therme Scharbeutz er et populært badeland og wellnesscenter, som ligger omkring 2 timers kørsel syd for den dansk-tyske grænse.

Her er der både indendørs og udendørs områder, som tilsammen dækker over mere end 14.000 kvadratmeter.

Børnene kan lege i børneområdet og prøve alverdens rutsjebaner imens de voksne kan slappe af i saltvandsbassiner, saunaer og meget mere.

I Ostsee-Therme Scharbeutz er der altså lagt op til en sjov dag for hele familien! Det er også netop derfor, at det er en af de absolut bedste seværdigheder og oplevelser i Nordtyskland.

 

7. Sylt

Sylt kaldes også for Sild og er en dejlig ø, som er beliggende i Vadehavet, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Ja, faktisk ligger øen kun et stenkast syd for danske Rømø.

På Sylt er der lagt op til den perfekte badeferie! Her bliver du mødt af lange hvide sandstrande, rå natur, moderne overnatningssteder og udsøgte smagsoplevelser.

Der er også et stort antal cykel- og vandrestier samt et bredt udvalg af afslappende kurbade og vandsportsaktiviteter.

Seværdigheder og Oplevelser i Nordtyskland - Sylt - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Lyksborg Slot

Lyksborg Slot hedder officielt Schloss Glücksburg og er et af de mest betydningsfulde renæssanceslotte i Nordeuropa. Det ligger kun omkring en halv times kørsel fra Padborg ved den dansk-tyske grænse.

Det eventyrlige slot er Tysklands største vandslot og var engang hjem til slægten Slesvig-Holsten-Sønderborg-Glücksburg.

Slægten har familierelationer til samtlige europæiske kongehuse, herunder også det danske kongehus.

 

9. Hamborg

Det er umuligt, at lave en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordtyskland uden at nævne Hamborg.

Storbyen ligger kun omkring 165 kilometer syd for den dansk-tyske grænse og er Tysklands næststørste by, kun overgået af Berlin.

Hamborg kaldes ofte for Nordeuropas Venedig på grund af sine mange idylliske kanaler og broer.

Her kan du bl.a. tage på en havnerundfart, udforske de mange bydele eller besøge én af Europas største havne.

Du kan også opleve verdens største modeljernbaneudstilling, besøge verdens største pakhusdistrikt og se Hamborgs Red Light District. Der er simpelthen så mange spændende ting at lave i Hamborg!

Hamburg - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Aqua Mundo Bispinger Heide

Aqua Mundo Bispinger Heide er endnu et populært badeland i Nordtyskland. Det er beliggende i et stort feriecenter lidt syd for Hamborg og byder på en lang række sjove aktiviteter for hele familien.

Det subtropiske badeland er varmt året rundt og er smukt dekoreret med palmer, klipper, grotter, laguner og meget mere.

Alt dette leder straks tankerne hen på, at befinde sig i langt mere eksotiske himmelstrøg!

Aqua Mundo Bispinger Heide byder på faciliteter såsom vandrutsjebaner, børnebassiner, et bølgebassin og en spa-pool. Der er også et wellnessområde med saunaer, dampbade og massage.

 

11. Bergen-Belsen Memorial

Bergen-Belsen Memorial er en tidligere koncentrationslejr, hvor omkring 52.000 mennesker blev dræbt under en af de mørkeste perioder i menneskehedens historie.

I dag er den nordtyske koncentrationslejr omdannet til et rørende mindesmærke med en udstillingshal. Her kan du lære om historien og vise respekt overfor de mange fanger, der mistede livet i lejren.

Det er en af de vigtigste 2. verdenskrig seværdigheder i Tyskland, fordi det var her Anne Frank og hendes søster, Margot, mistede livet i 1945.

Seværdigheder og Oplevelser i Nordtyskland - Bergen-Belsen Memorial - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Stralsund

Stralsund er en flot nordtysk havneby, som emmer af historie og smuk arkitektur. Den gamle bydel er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er fyldt med charmerende gader og gamle gotiske bygninger.

Mange af byens restauranter, butikker og museer er beliggende i gamle kirker og middelalderbygninger samt massive gamle lagerbygninger.

Deres unikke placeringer bidrager alt sammen til, at der er en skøn autentisk stemning i Stralsund.

 

13. Hansa Park

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordtyskland er Hansa Park. Denne populære tyske forlystelsespark er beliggende ved Østersøen og har åbent sæsonmæssigt fra april til oktober.

I Hansa Park bliver du mødt af 12 gennemførte temaverdener, som byder på en lang række forlystelser til alle aldre. Ja, faktisk er der mere end 120 forlystelser og attraktioner!

De mange forlystelser spænder over alt fra rolige karruseller og legepladser til hurtige rutsjebaner og høje tårne med panoramaudsigter.

Hvis du ikke er så vild med forlystelser, er der også mange smukt udsmykkede områder at udforske.

 

14. Helgoland

Helgoland er en naturskøn ø i Nordsøen, som især er kendt for at være en bilfri ø.

Det betyder altså, at du er nødt til at gå frem og tilbage mellem tingene på øen. På Helgoland er der mulighed for, at komme helt ned i gear.

Her kan du bl.a. nyde den enestående natur, besøge et museum og se historiske bunkere fra 2. verdenskrig.

Glem heller ikke at besøge naboøen, Düne, som byder på skønne badestrande. For at nå frem til Helgoland, er du nødt til at sejle eller flyve. Du kan eventuelt tage med en katamaran dertil fra Hamborg.

Helgoland - Rejs Dig Lykkelig

 

15. KZ-Gedenkstätte Neuengamme

I nærheden af Hamborg finder du KZ-Gedenkstätte Neuengamme, som er en tidligere koncentrationslejr fra 2. verdenskrig.

I dag fungerer det som et museum og mindesmærke, hvor du kan lære om de frygtelige forhold i lejren.

Fra 1938 til 1945 kom der omkring 100.000 fanger gennem lejren, hvoraf cirka 55.000 døde af de umenneskelige forhold, mishandling, sult og sygdom. Der har også været mange danske fanger i koncentrationslejren.

 

16. Lübeck

En anden af de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordtyskland er charmerende Lübeck. Byen ligger kun omkring 180 kilometer fra den dansk-tyske grænse og er helt klart et besøg værd!

Lübeck har en lang historie bag sig, som en af Nordtysklands vigtigste havne- og handelsbyer.

Den charmerende nordtyske by kan dateres helt tilbage til Middelalderen, og er med god grund optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

I den gamle bydel kan du for alvor mærke den middelalderlige atmosfære med gamle huse, snoede gader og en imponerende byport.

Lübeck er desuden kendt for sit eventyrlige julemarked, som du bestemt ikke bør gå glip af! Vi besøgte selv markedet i december, hvor vi for alvor blev ramt af en skøn julestemning.

Seværdigheder og Oplevelser i Nordtyskland - Lübeck - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over nogle af de bedste seværdigheder og oplevelser i Nordtyskland.

Hvad er dine favoritoplevelser i Nordtyskland? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Nordtyskland:

• 14 Fantastiske Byer i Nordtyskland

• Rejseguide til Hamborg

• 15 Spændende Seværdigheder i Harzen

… Eller læs alle artikler fra Tyskland

Planlæg din rejse til Tyskland:

Bestil fly til Tyskland (reklamelink)

Bestil hotel i Tyskland (reklamelink)

Bestil biludlejning i Tyskland (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Tyskland (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *