Guide til Alcatraz - Rejs Dig Lykkelig

Guide til Alcatraz: Planlæg dit besøg til Alcatraz

Planlægger du at besøge det berygtede Alcatraz-fængsel i San Francisco? Glem ikke at tjekke denne guide til Alcatraz med mange gode tips.

Hvis du planlægger at besøge San Francisco, skal du huske at tage en tur ud til Alcatraz. Fængselsøen er blandt de største must-see seværdigheder i San Francisco og ligger kun få kilometer fra fastlandet i San Francisco-bugten.

Alcatraz er også kendt som The Rock, og var engang et af verdens mest berygtede fængsler. Fra 1934 til 1963, husede Alcatraz nogle af USA’s farligste forbrydere, herunder Al Capone, Machine Gun Kelly og Robert Stroud.

I dag er den tidligere fængselsø udnævnt som nationalpark og fungerer som et museum, hvor du kan lære om livet bag tremmer. Med tiden er det blevet en af de største turistattraktioner i San Francisco.

For at gøre det nemmere for dig at besøge Alcatraz-fængslet, har jeg lavet en komplet guide til Alcatraz. Her kan du finde gode tips og vigtige ting du skal vide inden dit besøg.

Guide til Alcatraz - Rejs Dig Lykkelig

 

Historien om Alcatraz


Alcatraz fungerede oprindeligt som et militært fort fra omkring 1850’erne, men blev senere omdannet til et militært fængsel. Den amerikanske hær benyttede fængslet frem til 1934, hvor det overgik til FBI.

FBI manglede et topsikret fængsel til at huse nogle af de mange gangstere, som hærgede under depressionen og forbudstiden i USA i 1930’erne.

Det var et af de mest berygtede og bedst bevogtede fængsler i USA i 29 år. I perioden nåede der at komme 1.545 hårdkogte forbrydere bag tremmer i Alcatraz.

Fangerne havde næsten ingen rettigheder og kunne få frataget deres seng, lys og lignende, hvis de ikke opførte sig ordentligt. Det menes aldrig, at have lykkedes nogen fanger at flygte fra Alcatraz.

Alligevel er der dog tre fanger som aldrig er blevet fundet. Selvom at ligene aldrig er blevet fundet, mener FBI at de med stor sandsynlighed er druknet i det strømfyldte vand i bugten uden for øen.

Fængslet lukkede i 1963, fordi de økonomiske omkostninger ved at vedligeholde øen var for høje. Herefter blev øen invaderet af indianere, som var utilfredse med deres rettigheder.

Til sidst blev øen udnævnt som en nationalpark i 1972. De første turister ankom til Alcatraz i 1973, og siden da er det blevet en af de mest populære turistattraktioner i USA.

Historie - Rejs Dig Lykkelig

 

Hvordan kommer man til Alcatraz?


Den eneste måde at komme til Alcatraz på, er ved at hoppe på en af færgerne fra Alcatraz Cruises. Sejlturen er inkluderet i billetprisen og varer omkring 15 minutter.

Færgerne afgår fra Pier 33 i nærheden af Fisherman’s Wharf cirka hver halve time. Hvis du ankommer i bil, skal du være opmærksom på, at du ikke kan parkere ved Pier 33.

Det kan være svært at finde parkering i området. Hvis du finder en parkeringsplads, er der ofte tidsbegrænsning på parkeringsmålerne. Det er dermed bedst at finde en parkeringsplads lidt længere væk fra Pier 33.

Der er heldigvis mange parkeringshuse og offentlige parkeringspladser uden tidsbegrænsning omkring 10 minutters gang fra Pier 33. En anden mulighed er at hoppe på en bus eller en af byens gamle sporvogne dertil.

Færge - Rejs Dig Lykkelig

 

Billetter til Alcatraz


Alcatraz er som sagt en af de mest populære seværdigheder i USA. Det betyder desværre også, at billetterne hurtigt bliver udsolgt – især i sommermånederne!

Det er dermed vigtigt, at du bestiller billetterne i god tid på forhånd. Du kan tidligst bestille billetterne 90 dage før dit besøg, så sørg for at gøre det hurtigst muligt herefter.

Det bedste og billigste sted at købe billetter er direkte fra Alcatraz Cruises officielle side. Billetterne inkluderer adgang til øen, færgen tur/retur til Alcatraz og en spændende selvguidet audio tour i fængslet.

Der findes også mange andre slags ture til Alcatraz, men de normale dagsture er altså rigtig gode. Du kan f.eks. finde kombi billetter til Alcatraz her (reklamelink), men de er betydeligt dyrere.

Når du har forudbestilt dine billetter, skal du huske at møde op på Pier 33 mindst 30 minutter før færgeafgangen. Det er nemlig ikke muligt at gå ombord på Alcatraz Cruises før du har afhentet dine forudbestilte billetter.

Du skal desuden være opmærksom på, at du skal kunne fremvise et gyldigt billed-id af personen, som har bestilt billetterne. For en god ordens skyld, er det en god idé at medbringe et billed-id på alle personer over 18 år.

Billetter - Rejs Dig Lykkelig -

 

Hvor lang tid tager det at besøge Alcatraz?


Denne guide til Alcatraz er selvfølgelig ikke komplet uden et overblik over, hvor lang tid det tager at besøge Alcatraz.

Sejlturen tur/retur til fængselsøen tager omkring 15 minutter pr. vej. Der kan dog være en del kø på tilbagevejen. Den selvguidede audio tour i fængslet tager omkring 1,5 time og er virkelig spændende.

Noget af det gode ved at besøge Alcatraz er, at du selv kan bestemme, hvor længe du vil blive på øen. Det er dog en god idé at afsætte mindst 3 timer inklusive færgeturen tur/retur til Alcatraz.

Hvis du vil undgå de værste turistmængder, kan det anbefales at ankomme på øen så tidligt på dagen som muligt.

 

Påklædning på Alcatraz


Vejret i San Francisco er meget utilregneligt og kan ændre sig markant fra det ene øjeblik til det andet. De kolde vinde fra San Francisco-bugten, kan sagtens være endnu køligere på Alcatraz og færgeturen.

Det er derfor en god idé at medbringe en tynd jakke eller en tyk trøje – også selvom du måske besøger Alcatraz i højt solskin i sommermånederne.

Udover at medbringe varmt tøj til din tur til Alcatraz, bør du også huske at iføre dig praktiske sko. Alcatraz er en klippeø med ujævne flader, som ikke er beregnet til højhælede sko eller dårlige sandaler.

Du kommer desuden til at gå rundt i mange timer, så det er en stor fordel med praktiske sko.

Påklædning - Rejs Dig Lykkelig

 

Praktiske tips til Alcatraz


• Køb dine billetter i god tid på forhånd.

• Husk at medbringe et billed-id til alle personer over 18 år.

• Færgerne til Alcatraz afgår fra Pier 33.

• Afsæt mindst 3 timer til at besøge Alcatraz.

• Husk varmt tøj – også selvom der er godt vejr.

• Det er ikke tilladt at spise på Alcatraz, men du må gerne medbringe en flaske vand.

• Det er kun tilladt at ryge ved et markeret område ved kajen.

Guide til Alcatraz - Praktiske tips - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til Alcatraz i San Francisco. Har du allerede besøgt Alcatraz-fængslet? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Californien:

15+ Seværdigheder i San Francisco

• Hvor skal man bo i San Francisco?

36 Oplevelser i Californien

20 Oplevelser på Highway 1

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

… Eller læs alle artikler fra San Francisco, Californien eller USA

Planlæg din rejse til USA:

Bestil fly til USA (reklamelink)

Bestil hotel i USA (reklamelink)

Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

Bestil oplevelser i USA (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *