Hvor skal man bo i San Francisco - Rejs Dig Lykkelig

Hvor skal man bo i San Francisco?

Leder du efter de bedste steder at bo i San Francisco som turist? Glem ikke at tjekke min guide til, hvor man skal bo i San Francisco, USA.

Et af de helt store spørgsmål på enhver rejse er, hvor det er bedst at finde et hotel. Det er selvfølgelig heller ingen undtagelse i San Francisco, som er en af de mest populære byer i det vestlige USA.

Selvom at der teknisk set ”kun” bor under 1 million mennesker i selve byen, er det stadig en vaskeægte storby.

Ja, faktisk er San Francisco den største og vigtigste by i det nordlige Californien! Her bliver du mødt af en stor mangfoldighed, ikoniske gader, verdensberømte seværdigheder og en uimodståelig charme.

Ikke nok med det, så byder San Francisco også på utroligt mange bydele, områder og kvarterer med hvert deres særpræg.

Det er dermed slet ikke så underligt, hvis du synes det er overvældende at finde et hotel i San Francisco. Men heldigvis, er der hjælp på vej!

Efter mit besøg i byen, har jeg nemlig lavet en guide til, hvor man skal bo i San Francisco som turist. Guiden dækker over alt fra de bedste områder til steder du skal undgå.

 

Generelle tips til hvor man skal bo i San Francisco


Inden du kigger efter hoteller i San Francisco, er der et par vigtige ting, som du skal være opmærksom på. Det gælder uanset, hvilket område du vælger at bo i!

For det første, er San Francisco en af de dyreste byer i USA – og hotelpriserne er bestemt ingen undtagelse. Du skal dermed ikke forvente, at finde billige overnatningsmuligheder i byen.

Hvis du finder et billigt hotel er det vigtigt, at undersøge beliggenheden og anmeldelserne fra andre rejsende. Det kan i værste fald vise sig, at være et rigtig dårligt hotel.

Når det så er sagt, kan du også være heldig, at finde et prisvenligt overnatningssted. Det gælder især, hvis du rejser uden for højsæson og booker i god tid på forhånd.

Vær desuden opmærksom på, at San Francisco er en ret kompakt by. Mange seværdigheder ligger forholdsvist tæt på hinanden. Hvis du bor centralt, kan du dermed gå rundt til mange ting.

Gaderne i San Francisco er dog ikke til at spøge med! De kan være MEGET stejle! Det kan hurtigt blive anstrengende, hvis du skal gå lange strækninger.

Det kan derfor være nødvendigt, at benytte det offentlige transportsystem, som for øvrigt fungerer upåklageligt!

Du kan også sagtens benytte taxier eller leje en bil (reklamelink). Det kan dog være et mareridt at finde parkering, og parkeringspriserne kan være meget dyre. Så husk, at undersøge hotellets parkeringsmuligheder!

Hvor skal man bo i San Francisco - Generelle tips - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Ragnar VorelUnsplash

 

Hvor skal man bo i San Francisco?


1. Union Square

Mange turister vælger at bo i området omkring Union Square, fordi det ligger centralt i Downtown. Som et resultat af områdets store popularitet, er det også her du finder størstedelen af San Franciscos hoteller.

I gaderne omkring Union Square er der et enormt udvalg af kædebutikker, stormagasiner, restauranter, caféer, barer og museer.

Det er altså det perfekte sted at bo, hvis du elsker at shoppe og blive underholdt. Det er nemlig her, hvor det hele sker!

Ikke nok med det, så ligger Union Square i gåafstand til mange populære steder. Det er også utroligt godt forbundet til resten af byen ved hjælp af offentlig transport.

Union Square er dog lidt af en betonjungle, som mangler den klassiske San Francisco-charme. Der er rigtig mange mennesker døgnet rundt, men det kan faktisk skabe en form for tryghed.

Der er nemlig mange hjemløse i San Francisco – især i Downtown. Vær særligt opmærksom på Tenderloin, som grænser op til Union Square og er det mest utrygge område i byen.

Du kan med fordel se efter hoteller ved Union Square her (reklamelink). Bemærk, at hvis du har lejet en bil, kan være ekstremt dyrt at parkerer i området.

Union Square - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Cedric LetschUnsplash

 

2. Nob Hill

Et andet af de bedste steder at bo i San Francisco er uden tvivl i Nob Hill, som ligeledes er utroligt populært blandt turister.

Nob Hill er centralt placeret og ligger kun i kort gåafstand fra Union Square. Alligevel bliver du mødt af en helt anden charme, atmosfære og historie.

Her er der fyldt med bølgende bakker, stejle gader, gamle sporvogne, historiske palæer og flotte udsigter. Det er altså her du får den klassiske atmosfære, som du formentligt forbinder San Francisco med!

Der er også et bredt udvalg af fine restauranter, smarte forretninger, luksuriøse hoteller og ikoniske attraktioner. Glem heller ikke at besøge Polk Street, som er fyldt med barer.

Ikke nok med det, så ligger Nob Hill også i gåafstand til mange populære bydele. Det er dog hårdt, at gå i de stejle gader ligesom parkering er meget besværligt.

Nob Hill kaldes også for Snob Hill, fordi det er et af byens fineste og mest velhavende områder. Du skal dermed forvente, at hotellerne er dyre.

Se efter hoteller i Nob Hill her (reklamelink). Bemærk, at Lower Nob Hill ligger ved siden af Tenderloin, som du bør holde dig fra. Du kan også kigge efter hoteller i skønne Russian Hill, som ligger lige nord for Nob Hill.

 

3. Fisherman’s Wharf

Når du er på udkig efter, hvor man skal bo i San Francisco, er det også værd at overveje Fisherman’s Wharf. Det er nemlig endnu et ekstremt populært sted for turister.

Ja, faktisk er Fisherman’s Wharf det mest turistede område i hele byen! Du bør dermed kraftigt overveje, hvorvidt du gider bevæge dig gennem et kaotisk menneskemylder hver gang du forlader dit overnatningssted.

En af fordelene ved bydelen er til gengæld, at du er omgivet af vigtige must-see seværdigheder og endeløse underholdningsmuligheder.

Det er derfor et godt sted at bo, hvis du rejser med børn eller kun har kort tid i byen. Her er der fyldt med gøglere, souvenirbutikker, fiskerestauranter, sjove museer og meget mere.

Fisherman’s Wharf er desuden beliggende helt ned til vandet og byder på en dejlig kystatmosfære. Det er også her du finder de berømte søløver, som ligger og slænger sig i solen på molerne.

Sidst men ikke mindst, byder bydelen på gode transportforbindelser og et bredt udvalg af overnatningsmuligheder. Find hoteller i Fisherman’s Wharf her (reklamelink).

Hvor skal man bo i San Francisco - Fisherman's Wharf - Rejs Dig Lykkelig

 

4. SoMa

Efter at jeg har nævnt de tre mest populære områder i byen, undrer du dig garanteret over, hvor man overhovedet skal bo i San Francisco på et budget?

Det er egentligt ikke så mærkeligt endda, for San Francisco er bare en dyr storby! Det kan være svært, at finde gode budgetvenlige overnatningsmuligheder, men et af de bedste steder er i SoMa.

SoMa er en forkortelse for South of Market. Det er en meget stor bydel, som er beliggende sydøst for Downtown og Union Square.

Du kan måske finde billigere overnatningsmuligheder andre steder i byen, men SoMa har flere valgmuligheder og en bedre beliggenhed.

Bydelen er fyldt med gamle lagerbygninger, der i dag er omdannet til hoteller, lejligheder og kontorer. Der er også et stort udvalg af butikker, restauranter, caféer, barer, pubber, museer, kunstgallerier og parker.

I SoMa bliver du generelt mødt af en cool og hip atmosfære samt en overflod af sjove og anderledes aktiviteter.

Der hersker altså ingen tvivl om, at det er et af de bedste steder at bo i San Francisco for backpackere og budgetrejsende. Du kan kigge efter hoteller i SoMa her (reklamelink).

SoMa - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Benjamin AshtonUnsplash

 

5. North Beach

North Beach er et historisk og charmerende kvarter med et ret misledende navn. Det ligger nemlig slet ikke ved stranden, men derimod lidt væk fra kysten.

På trods heraf, er det alligevel et af de bedste steder at bo i San Francisco! Det er nemlig beliggende væk fra kaosset i Downtown, men er samtidig klemt inde mellem bl.a. Chinatown, Fisherman’s Wharf, Nob Hill og Financial District.

North Beach kaldes også for Little Italy og er præget af italiensk charme. Her er der fyldt med hyggelige italienske restauranter og caféer med udsøgte smagsoplevelser.

Det er generelt et roligt kvarter, som egner sig godt til børnefamilier. Der er dog visse områder, som bliver vilde om aftenen med neonlys, stripklubber, barer og pubber.

Hvis du vil bo i rolige omgivelser, bør du dermed være særligt opmærksom på, at overnatte et godt stykke væk fra disse områder. Det meste natteliv finder sted i området omkring Broadway.

North Beach er desuden fyldt med flotte bakkede gader, som kan være strenge at gå rundt i. Det er dermed en god idé, at have en bil, selvom at parkering kan være et mareridt!

Lyder San Franciscos italienske kvarter som det oplagte sted for dig? Så kan du finde et bredt udvalg af hoteller i North Beach her (reklamelink).

 

6. Mission District

Er du i tvivl om, hvor man skal bo i San Francisco for cool omgivelser og det bedste natteliv? Så bør du helt klart overveje, at bo i Mission District!

Mission District er et hipt, autentisk og cool kvarter med latinamerikanske rødder. Her bliver du mødt af en spændende blanding af gammelt og nyt samt en smeltedigel af forskellige kulturer.

Kvarteret er især kendt for sine farverige vægmalerier, skønne Dolores Park og kirken Mission Dolores, som er byens ældste bygning.

Derudover er Mission District også kendt som stedet, hvor du finder den bedste mexicanske mad i San Francisco!

Udover mexicanske spisesteder, er der også fyldt med trendy restauranter, smarte caféer, specialforretninger, spændende genbrugsbutikker og små lokale købmandsbutikker.

Hvis du vil udforske nattelivet, er der desuden et bredt udvalg af stemningsfulde barer og spillesteder med livemusik. Hvis du er mere til smarte klubber er SoMa et bedre valg imens Union Square er bedre i forhold til klassiske cocktailbarer.

Du kan finde hoteller i Mission District her (reklamelink). Bemærk, at Mission District ligger nogenlunde placeret, men stadig er et stykke væk fra de største attraktioner.

Hvor skal man bo i San Francisco - Mission District - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Richard JamesUnsplash

 

Hvor skal man ellers bo i San Francisco?


Som du nok kan fornemme, findes der rigtig mange gode områder i San Francisco med hvert deres særpræg. De henvender sig til vidt forskellige målgrupper, således at der er noget til enhver type rejsende.

Når du er på udkig efter, hvor man skal bo i San Francisco, vil jeg helt klart anbefale et af ovennævnte kvarterer.

Synes du alligevel ikke, at de passer helt til dig og dine præferencer? Så er der heldigvis også mange andre muligheder. Du kan få et hurtigt overblik over flere gode steder at bo i San Francisco herunder.

Hayes Valley: Charmerende og centralt kvarter med en hip atmosfære og høj sikkerhed.

Castro: Ikonisk og farverigt kvarter, som er blandt de mest LGBTQ+ venlige kvarterer i USA og resten af verden.

Embarcadero: Livligt havnefrontskvarter, som egner sig godt til forretningsrejsende og familier.

Chinatown: San Franciscos imponerende Chinatown med mange spændende oplevelser og en god beliggenhed.

Marina District: Primært et boligkvarter med flotte udsigter, men der er også lidt seværdigheder.

Japantown: Historisk lille område, som emmer af en skøn japansk kultur og atmosfære.

Russian Hill: Boligkvarter med bakkede og snoede gader, gode udsigter og idylliske omgivelser.

Financial District: San Franciscos forretningsdistrikt, som er fyldt med høje betonbygninger og institutioner.

Hvor skal man bo i San Francisco - - Rejs Dig Lykkelig

 

Farlige områder i San Francisco


San Francisco er generelt en ret sikker amerikansk storby. Når det så er sagt, er der desværre et stort problem med hjemløse i Californien. Der er virkelig mange af dem i San Francisco og Los Angeles!

Som et resultat heraf er det vigtigt, at være påpasselig og undgå visse områder – især efter mørkets frembrud.

De fleste hjemløse er heldigvis ganske fredelige, men der er altså også nogle ret skumle typer iblandt dem. Ligesom i enhver anden storby, kan du desuden blive udsat for tyveri og turistsvindel.

Det mest utrygge område i byen er Tenderloin, hvor du især bør holde dig langt væk fra krydset mellem Turk Street og Taylor Street.

Tenderloin ligger desværre lige ved siden af populære Union Square. Det kan dermed være nemt, at komme til at gå ind i kvarteret ved et uheld.

Der findes også en del andre områder, som det er bedst at holde sig fra. Hvis du vil vide mere, kan du læse en meget mere uddybende engelsk artikel om sikkerheden i San Francisco her.

Hvis du har en lejebil, bør du desuden aldrig efterlade værdigenstande i bilen. Der er nemlig efterhånden rigtig mange indbrud i biler i San Francisco.

Hvor skal man bo i San Francisco - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Kimberly SterlingUnsplash

Det var alt i denne guide til, hvor man skal bo i San Francisco som turist.

Har du allerede besøgt San Francisco? Hvis ja, hvilke områder var så dine favoritter? Skriv hellere end gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra San Francisco:

• 15+ Seværdigheder i San Francisco

36 Oplevelser i Californien

20 Oplevelser på Highway 1 mellem SF og LA

Rejseforslag: Road Trip Rute i Det Vestlige USA

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

… Eller læs alle artikler fra San Francisco, Californien eller USA

Planlæg din rejse til San Francisco:

Bestil fly til San Francisco (reklamelink)

Bestil hotel i San Francisco (reklamelink)

Bestil biludlejning i San Francisco (reklamelink)

Bestil aktiviteter i San Francisco (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *