Bydele i Paris - www.rejsdiglykkelig.dk

Bydele i Paris: Beskrivelse af de 20 arrondissementer

Paris er opdelt i 20 forskellige bydele, der bliver kaldt for arrondissementer. De er nummereret i en slags spiral, hvor arrondissementerne med lave tal ligger tættest på centrum og arrondissementerne med høje tal ligger i udkanten af Paris. Mange af de store seværdigheder i Paris er placeret mellem arrondissement 1 og 8. Der er også flere forskellige kvarterer i hvert arrondissement og det kan altså hurtigt blive forvirrende, at finde rundt i Paris. Men der er heldigvis en kort beskrivelse af hvert arrondissement i Paris herunder, således at du kan få et bedre overblik over kærlighedens by.


Bydele i Paris - Beskrivelse af de 20 arrondissementer - www.rejsdiglykkelig.dk

 

1. arrondissement

Det 1. arrondissement er hjertet af Paris og det mindst befolkede af de 20 arrondissementer, men der er til gengæld masser af store seværdigheder. Turisterne flokkes om Louvre, Palais Royal, Tuileries Garden, Forum des Halles, Place de la Concorde, Sainte Chapelle og meget mere. Det 1. arrondissement er også fuld af 5-stjernede hoteller og eksklusiv shopping. Det er et meget dyrt område, men der er virkelig smukt. En lille del af bydelen ligger på den vestlige spids af øen Ile de la Cité.

 

2. arrondissement

Det 2. arrondissement er det mindste af de 20 arrondissementer og er primært et forretningsområde, hvor du blandt andet kan se Paris Bourse og Passage des Panoramas. Bydelen er ikke specielt populær blandt turister, da der ikke er meget at opleve.3. arrondissement

Det 3. arrondissement består af den nordlige del af Marais kvarteret, som er et af de ældste kvarterer i Paris. Det historiske område har mange gamle palæer fra det 17. århundrede, der engang tilhørte nogle af Paris mest adelige familier. Det er også her du finder Musée Picasso, Musée des Arts et Métiers og Carnavalet Museum. Bydelen har også et jødisk kvarter med gode restauranter og butikker.

 

4. arrondissement

Det 4. arrondissement består af den sydlige del af Marais kvarteret samt øen Ile Saint-Louis og den østlige del af øen Ile de la Cité, som er den ældste del af Paris. Den populære bydel byder på store seværdigheder såsom Notre Dame, Centre Georges Pompidou, Place de la Bastille, Hotel de Ville og Place des Vosges. Bydelen er meget livlig med masser af restauranter, caféer, barer og specialbutikker.

Bydele i Paris - 4 arrondissement - www.rejsdiglykkelig.dk

 

5. arrondissement

Det 5. arrondissement er kendt som Latinerkvarteret og er et livligt studieområde fyldt med universiteter. Grunden til at området bliver kaldt for Latinerkvarteret, skyldes at både professorerne og de studerende på Sorbonne Universitetet har talt latinsk siden det 13. århundrede. Bydelens smalle gader byder på mange gode restauranter, barer og butikker. Seværdighederne i det 5. arrondissement omfatter blandt andet Jardin des Plantes, Panthéon, Arénes de Lutéce og Musée de Cluny.

 

6. arrondissement

Det 6. arrondissement er også kendt som St. Germain de Prés og er en af de dyreste bydele i Paris med masser af designerbutikker, kunstgallerier og restauranter. Det farverige område kan prale med at huse Jardin du Luxembourg og Luxembourg Palace, som er store seværdigheder i Paris. Det 6. arrondissement byder også på Medici Fountain, Saint Germain des Prés, Pont des Arts og meget mere.

 

7. arrondissement

Det 7. arrondissement er et af de mest velhavende og prestigefyldte boligområder i hele Frankrig. Det er her du finder Eiffeltårnet, som er Paris vartegn og mest berømte seværdighed. Bydelen byder også på mange andre store seværdigheder, såsom Hotel des Invalides, Musée d’Orsay, Musée Rodin, Musée du Quai Branly og Palais Bourbon.

 

8. arrondissement

Det 8. arrondissement er især kendt for Champs Élysées, som er præget af luksushoteller, eksklusive restauranter, dyre biler, designerbutikker, museer og ambassader. Det er en meget populær bydel for turister, som kommer for at se Triumfbuen, Place de la Concorde, La Madeleine, Grand Palais, Parc Monceau, Élysée Palace og flere store seværdigheder i Paris.

 

9. arrondissement

Det 9. arrondissement er hjemsted for Opéra Garnier, Moulin Rouge, Sainte Trinité, Red Light District og Paris berømte stormagasiner, som blandt andet er Printemps, Galeries Lafayette og Passage du Havre. Bydelen er nærmest delt op i to, med et prestigefyldt område i syd og et mere hårdt område i nord.

 

10. arrondissement

Det 10. arrondissement er ikke så kendt blandt turister, men har mange hyggelige restauranter og caféer langs Saint Martin kanalen. Det er ellers super nemt at komme til bydelen, som har to af Paris største hovedbanegårde, Paris Gare de l’Est og Gare du Nord. Hvis du besøger det 10. arrondissement, kan du bl.a. se Porte Saint-Denis, Porte Saint-Martin, Saint Vincent de Paul og Palais des Glaces.

Bydele i Paris - 10 arrondissement - www.rejsdiglykkelig.dk

 

11. arrondissement

Det 11. arrondissement er primært et boligområde, som især er populært blandt kunstnere. Bydelen er også populær for unge mennesker, som besøger områdets populære klubber og barer. Det 11. arrondissement huser også mindre seværdigheder såsom Saint Ambroise kirken og Musée Édith Piaf.

 

12. arrondissement

Det 12. arrondissement er et af de største arrondissementer i Paris og er et stille boligområde. Selvom at det er et arbejderkvarter, er der stadig nogle gode seværdigheder såsom Opera Bastille, Bois de Vincennes, Gare de Lyon, Bercy Village, Parc de Bercy og Coulée verte René-Dumont.

 

13. arrondissement

Det 13. arrondissement er endnu et stort bolig- og forretningsområde, som ikke er populær blandt turister. Bydelen er mest kendt for National biblioteket og Chinatown, som ikke er specielt imponerende. Hvis du er i det 13. arrondissement, kan du evt. besøge Butte Aux Cailles.14. arrondissement

Det 14. arrondissement er et livligt område, især omkring Montparnasse Boulevard og Rue Daguerre. De to gader er fyldt med hyggelige caféer, restauranter og ikke mindst butikker. Bydelens største seværdigheder er Catacombes de Paris, Parc Montsouris, Cimetiére du Montparnasse og Foundation Cartier.

 

15. arrondissement

Det 15. arrondissement er det største af de 20 arrondissementer i Paris, både i størrelse og befolkning. Bydelen er især populær blandt familier og fagfolk. Turisterne skal du kigge længe efter, da der ikke er nogle berømte seværdigheder. Det 15. arrondissement kan prale med, at have Paris centrums højeste skyskraber, Tour Montparnasse.

 

16. arrondissement

Det 16. arrondissement har nogle af de mest prestigefyldte boligområder i Paris, og er hjemsted for rige forretningsfolk og berømtheder. Bydelen byder blandt andet på Palais du Trocadéro, hvorfra der er en af de bedste udsigter til Eiffeltårnet. Blandt andre gode seværdigheder er Bois de Boulogne, Palais de Tokyo, Parc des Princes, Musée Marmottan Monet, Musée Guimet, Stade Roland Garros og Palais de Chaillot.

Bydele i Paris - 16 arrondissement - www.rejsdiglykkelig.dk

 

17. arrondissement

Det 17. arrondissement er nærmest opdelt i to dele, hvor området nær Triumfbuen er et eksklusivt og velhavende område, imens den nordøstlige del er et kedeligt boligområde. Bydelen huser Batignolles kvarteret, som er beboet af mange kunstnere og forfattere. Kvarteret er fuld af caféer, restauranter og specialbutikker. Det 17. arrondissement er er ikke så populær blandt turister, da der ikke rigtig er nogle seværdigheder.

 

18. arrondissement

Det 18. arrondissement er hjemsted for Montmartre kvarteret og er nok det mest populære ydre område i Paris. Montmartre kvarteret giver fornemmelsen af, at man opholder sig i en lille landsby, som har været hjemsted for mange store kunstnere gennem tiden, herunder Picasso. Kvarteret ligger på en bakke og der er en fantastisk udsigt over Paris, især fra Sacré Coeur, som er områdets mest populære seværdighed. Montmartre kvarteret byder også på Place du Tertre, Moulin Rouge, Church of Saint-Bernard de la Chapelle, Cimetiére de Montmartre og Van Goghs hus. Der er desværre mange lommetyve og tricktyve i området, så husk at være på vagt.19. arrondissement

Det 19. arrondissement er mest et boligområde og er et af de mest multikulturelle områder i Paris. Bydelen er hjemsted for to af de største parker i Paris, som er Parc des Buttes Chaumont og Parc de la Villette, der er huser Paris populære videnskabsmuseum.

 

20. arrondissement

Det 20. arrondissement er et ret fattigt boligområde og invandre område. Kvarteret er ikke så populært blandt turister og den mest populære seværdighed er Paris største kirkegård, Cimetiére du Pére-Lachaise.

Bydele i Paris - 20 arrondissement - www.rejsdiglykkelig.dk


Læs alle indlæg fra Paris

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.