Bydele i Paris - www.rejsdiglykkelig.dk

Bydele i Paris: Beskrivelse af de 20 arrondissementer

Leder du efter inspiration til hvor du skal bo i Paris? I denne guide får du en beskrivelse af de mange bydele og arrondissementer i Paris, Frankrig.

Paris er opdelt i 20 forskellige bydele, der bliver kaldt for arrondissementer. De er nummereret i en slags spiral, hvor arrondissementerne med lave tal ligger tættest på centrum og arrondissementerne med høje tal ligger i udkanten af Paris.

De fleste af de store seværdigheder i Paris er placeret mellem arrondissement 1 og 8 (se kortet nedenunder). Du troede måske ikke det kunne blive mere forvirrende, men de mange arrondissementer i Paris er desuden inddelt i flere forskellige kvarterer.

Som du nok kan fornemme, kan det altså hurtigt blive meget forvirrende at finde rundt i Paris. Dét er der heldigvis en løsning på… Jeg har nemlig lavet denne guide med en kort beskrivelse af hver enkelt arrondissement i Paris. Guiden vil forhåbentligt give dig et meget bedre overblik over kærlighedens by.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil fly til Paris (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Paris (reklamelink)

Bestil biludlejning i Paris (reklamelink)

Bestil oplevelser i Paris (reklamelink)


Læs også: De bedste steder at bo i Paris som turist

Bydele i Paris - Beskrivelse af de 20 arrondissementer - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Bydele og Arrondissementer i Paris:


1. arrondissement

Den 1. arrondissement er kendt for at være hjertet i Paris, og er det mindst befolkede af de 20 arrondissementer. På trods af sin lille størrelse, er der masser af store seværdigheder. Turisterne flokkes om Louvre, Palais Royal, Tuileries Garden, Forum des Halles, Place de la Concorde, Sainte Chapelle og meget mere.

I den 1. arrondissement er der desuden proppet med 5-stjernede hoteller og eksklusive shoppingsteder. Det er et meget dyrt område i Paris, men det er til gengæld virkelig smukt. En lille del af bydelen ligger på den vestlige spids af øen Ile de la Cité.

 

2. arrondissement

Den 2. arrondissement er det mindste af de 20 arrondissementer – hvis altså vi kigger på det arealmæssigt. Det er primært et forretningsområde, hvor du bl.a. kan opleve Paris Bourse og Passage des Panoramas. Bydelen er ikke specielt populær blandt turister, da der ikke er så meget af opleve.

 

3. arrondissement

Den 3. arrondissement består af den nordlige del af Marais-kvarteret, der er det ældste kvarter i Paris. Det historiske område har mange gamle palæer fra det 17. århundrede, der engang tilhørte nogle af Paris’ mest adelige familier.

Når du besøger den 3. arrondissement, kan du bl.a. besøge Musée Picasso, Musée des Arts et Métiers og Carnavalet Museum. Bydelen byder også på et jødisk kvarter med mange gode restauranter og butikker.


Læs også: Rejseguide til Paris

 

4. arrondissement

Den 4. arrondissement består bl.a. af den sydlige del af Marais-kvarteret. Det er også her du finder øen Ile Saint-Louis samt den østlige del af øen Ile de la Cité, der er den ældste del af Paris.

Den populære bydel byder på store seværdigheder såsom Notre Dame, Centre Georges Pompidou, Place de la Bastille, Hotel de Ville og Place des Vosges. Det er en meget livlig arrondissement med masser af restauranter, caféer, barer og specialbutikker.

Bydele i Paris - 4 arrondissement - www.rejsdiglykkelig.dk

 

5. arrondissement

Den 5. arrondissement er kendt som Latinerkvarteret og er et livligt studieområde fyldt med universiteter. Grunden til at området bliver kaldt for Latinerkvarteret, skyldes at både professorer og studerende på Sorbonne Universitetet har talt latinsk siden det 13. århundrede.

Bydelens smalle charmerende gader byder på mange gode restauranter, barer og butikker. Seværdighederne i den 5. arrondissement omfatter bl.a. Jardin des Plantes, Panthéon, Arénes de Lutéce og Musée de Cluny.

 

6. arrondissement

Den 6. arrondissement er også kendt som St. Germain de Prés. Det er én af de dyreste bydele i Paris og er præget af et stort antal designerbutikker, kunstgallerier og fine restauranter.

Det farverige område i Paris, kan prale af at være hjem til Jardin du Luxembourg og Luxembourg Palace, der er to store seværdigheder i Paris. Den 6. arrondissement byder også på Medici Fountain, Saint Germain des Prés, Pont des Arts og meget mere.

 

7. arrondissement

Den 7. arrondissement er et af de mest velhavende og prestigefyldte boligområder i hele Frankrig. Det er her du finder Eiffeltårnet, som er Paris’ vartegn og mest berømte seværdighed. Bydelen byder også på mange andre store seværdigheder såsom Hotel des Invalides, Musée d’Orsay, Musée Rodin, Musée du Quai Branly og Palais Bourbon.


Læs også: Guide til Eiffeltårnet

 

8. arrondissement

Den 8. arrondissement er især kendt for Champs Élysées, der er præget af luksushoteller, eksklusive restauranter, svinedyre sportsbiler, designerbutikker, museer og ambassader. Det er en meget populær bydel for turister, der kommer for at se Triumfbuen, Place de la Concorde, La Madeleine, Grand Palais, Parc Monceau, Élysée Palace og flere andre store seværdigheder i Paris.


Læs også: Paris Shopping Guide

 

9. arrondissement

Den 9. arrondissement er hjemsted for Opéra Garnier, Moulin Rouge, Sainte Trinité og Red Light District. Det er også her du finder nogle af Paris’ mest berømte stormagasiner såsom Printemps, Galeries Lafayette og Passage du Havre. Bydelen er nærmest opdelt i to med et prestigefyldt område i syd og et mere barskt område i nord.

 

10. arrondissement

Den 10. arrondissement er ikke så kendt blandt turister, men byder alligevel på mange hyggelige restauranter og caféer langs Saint Martin-kanalen. Hvis du besøger det 10. arrondissement i Paris, kan du bl.a. opleve Porte Saint-Denis, Porte Saint-Martin, Saint Vincent de Paul og Palais des Glaces.

Hvorfor den 10. arrondissement ikke er mere kendt blandt turister, skyldes formentligt at der ikke er så mange berømte seværdigheder. Det er ellers supernemt at komme til bydelen, fordi det er her du finder to af Paris’ største hovedbanegårde, Paris Gare de l’Est og Gare du Nord.

Byernes by - www.rejsdiglykkelig.dk

 

11. arrondissement

Den 11. arrondissement er primært et boligområde, der især er populært blandt kunstnere. Denne bydel i Paris er også populær blandt unge mennesker, der gerne vil besøge områdets populære natklubber og barer. Den 11. arrondissement har mindre seværdigheder som Saint Ambroise-kirken og Musée Édith Piaf.

 

12. arrondissement

Den 12. arrondissement er ét af de største arrondissementer i Paris og er egentligt bare et stille boligområde. Selvom at det er et arbejderkvarter, er der stadig nogle gode seværdigheder såsom Opera Bastille, Bois de Vincennes, Gare de Lyon, Bercy Village, Parc de Bercy og Coulée verte René-Dumont.

 

13. arrondissement

Den 13. arrondissement er endnu et stort bolig- og forretningsområde, der ikke er populær blandt turister. Bydelen er mest kendt for National biblioteket og China Town, der dog ikke er specielt imponerende. Hvis du er i den 13. arrondissement, kan du evt. besøge Butte Aux Cailles.

 

14. arrondissement

Den 14. arrondissement er et livligt område – især omkring Montparnasse Boulevard og Rue Daguerre. De to gader er fyldt med hyggelige caféer, restauranter og butikker. De største seværdigheder i bydelen er Catacombes de Paris, Parc Montsouris, Cimetiére du Montparnasse og Foundation Cartier.

 

15. arrondissement

Den 15. arrondissement er det største af de 20 arrondissementer i Paris – både i areal og befolkningstal. Bydelen er især populær blandt familier og fagfolk. Turisterne skal du kigge længe efter, da der ikke er nogle berømte seværdigheder. Den 15. arrondissement kan dog prale med at have Tour Montparnasse, der er den højeste skyskraber i Paris centrum.

 

16. arrondissement

Den 16. arrondissement har nogle af de mest prestigefyldte boligområder i Paris, og er hjem for mange rige forretningsfolk og berømtheder. Bydelen byder bl.a. på Palais du Trocadéro, hvorfra der er én af byens bedste udsigter til Eiffeltårnet.

Hvis du leder efter andre gode seværdigheder i den 16. arrondissement i Paris, kan du også besøge Bois de Boulogne, Palais de Tokyo og Parc des Princes. Eller hvad med at smutte en tur forbi Musée Marmottan Monet, Musée Guimet, Stade Roland Garros eller Palais de Chaillot?


Læs også: 12 Fascinerende Udsigtspunkter i Paris

Bydele i Paris - 16 arrondissement - www.rejsdiglykkelig.dk

 

17. arrondissement

Den 17. arrondissement er nærmest opdelt i to vidt forskellige områder i Paris. Området nær Triumfbuen er et eksklusivt og velhavende område imens den nordøstlige del blot er et kedeligt boligområde.

Bydelen er bl.a. hjem til Batignolles-kvarteret, der er beboet af mange kunstnere og forfattere. Kvarteret er desuden fyldt med caféer, restauranter og specialbutikker. Den 17. arrondissement er er ikke så populær blandt turister, da der ikke rigtig er nogle seværdigheder.

 

18. arrondissement

Den 18. arrondissement er hjem til Montmartre-kvarteret, der nok er det mest populære ydre område i Paris. Montmartre-kvarteret giver fornemmelsen af, at man opholder sig i en lille landsby, der engang var hjem til store kunstnere såsom Picasso.

Kvarteret ligger på en bakketop, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Paris! Du finder den bedste udsigt fra Sacré Coeur, der er områdets mest populære seværdighed.

Montmartre-kvarteret byder også på Place du Tertre, Moulin Rouge, Church of Saint-Bernard de la Chapelle, Cimetiére de Montmartre og Van Goghs hus. Der er desværre mange lommetyve og tricktyve i området, så husk at være på vagt.

 

19. arrondissement

Den 19. arrondissement er mest af alt et boligområde, som er blandt de mest multikulturelle områder i Paris. Bydelen er hjem til to af de største parker i Paris, som er henholdsvis Parc des Buttes Chaumont og Parc de la Villette. Den sidstnævnte park huser byens populære videnskabsmuseum.

 

20. arrondissement

Den 20. arrondissement er et ret fattigt boligområde og indvandre-område i Paris. Kvarteret er ikke så populært blandt turister. Den mest populære seværdighed i den 20. arrondissement er Paris’ største kirkegård, Cimetiére du Pére-Lachaise.

Kærlighedens by - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt i denne guide med en kort beskrivelse af de mange bydele og arrondissementer i Paris. Hvad er din favoritbydel i Paris? Hvor har du planer om at opholde dig, hvis du har planlagt en storbyferie i Paris? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Paris:

… Eller læs alle artikler fra Frankrig

Planlæg din rejse til Paris:

Bestil fly til Paris (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Paris (reklamelink)

Bestil biludlejning i Paris (reklamelink)

Bestil oplevelser i Paris (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.