Seværdigheder og Oplevelser i Lissabon - Alfama - Rejs Dig Lykkelig

Seværdigheder i Lissabon: 25 Gode Oplevelser

Leder du efter sjove ting at lave i Lissabon? Her får du en guide til de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Lissabon, Portugal.

Lissabon er Portugals hovedstad og største by. Det har længe været en af de mest oversete storbyer i Europa, men byens popularitet er steget betydeligt de seneste år!

Efter at jeg selv besøgt byen, er det egentligt slet ikke så svært, at forstå hvorfor Lissabon er blevet så populær på rekordtid. Det er nemlig en helt fantastisk storby, som lynhurtigt er blevet en af mine favoritbyer i verden.

I Lissabon bliver du mødt af Vesteuropas ældste hovedstad. Her emmer der af historie, charme, gamle kvarterer og en afslappende atmosfære.

Lissabon er bygget ovenpå syv høje og er fyldt med stejle gader og smukke udsigter. Ja, faktisk kaldes byen ofte for Europas svar på San Francisco i USA, fordi der både er stejle gader, sporvogne, hav og en stor bro.

Ikke nok med det, så er Lissabon også en forholdsvis kompakt by med et mildt klima, fordelagtige priser og massevis af turistattraktioner.

Hvis du planlægger en tur til den portugisiske hovedstad, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en stor guide til de bedste seværdigheder og oplevelser i Lissabon, Portugal.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til Lissabon (reklamelink)

Bestil hotel i Lissabon (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Lissabon (reklamelink)

Bestil biludlejning i Lissabon (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Lissabon (reklamelink)

 

Seværdigheder og Oplevelser i Lissabon:


1. Belémtårnet

Belémtårnet eller Torre de Belém er den mest ikoniske af alle seværdigheder i Lissabon. Det er byens største vartegn og er en utroligt populær turistattraktion!

Det historiske fæstningstårn blev bygget i starten af 1500-tallet og er opført i en smuk manuelinsk-gotisk byggestil. Det blev bygget til minde om den store opdagelsesrejsende, Vasco de Gama, samt byens skytshelgen São Vicente.

Tårnet fungerede oprindeligt som en port til Lissabon, og var en del af et større fæstningsværk, der beskyttede indsejlingen til byen.

Senere har tårnet også fungeret som et toldcenter, fyrtårn og statsfængsel. Derudover var det et sted, hvor mange opdagelsesrejsende og søfarer tilbragte deres sidste nat inden de drog afsted på havet.

Belémtårnet er bygget på en lille ø, som oprindeligt lå et godt stykke ude i vandet. I dag har Tajo-flodens bredder dog rykket sig så meget, at tårnet er endt helt inde ved kysten.

I dag er der en lille gangbro, som fører ud til Belémtårnet, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Indenfor kan du se skiftende udstillinger og nyde en fantastisk udsigt fra taget af det 35 meter høje tårn. Du kan købe billetter til Torre de Belém her (reklamelink). Sørg for at ankomme tidligt, da køen kan være meget lang.

Seværdigheder og Oplevelser i Lissabon - Belemtårnet - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Opdagernes Monument

Opdagernes Monument hedder officielt Padrão dos Descobrimentos og er beliggende i bydelen Belém. Det ligger dermed i meget kort gåafstand fra Belémtårnet.

Det 52 meter høje monument er bygget som en hyldest til Portugals opdagelsesrejsende. Det er meget passende placeret ved flodbredden på Beléms havnepromenade, hvorfra søfarere i århundreder sejlede ud for at opdage verden.

På siderne af monumentet er der fyldt med skulpturer af de vigtigste og mest kendte portugisiske opdagelsesrejsende.

For foden af monumentet er der desuden en flot plads. Pladsen er centreret omkring et stort og imponerende kompas i jorden, som er lavet af mosaikker.

Hvis du har lyst, kan du faktisk tage op i Opdagernes Monument, og føle dig som en vaskeægte opdagelsesrejsende! Herfra er der en betagende udsigt over Tajo-floden og det omkringliggende område.

Seværdigheder og Oplevelser i Lissabon - Opdagernes Monument - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Hop-on Hop-off bustur

Vil du gerne starte din storbyferie i Lissabon bedst muligt? Så kan det være en rigtig god idé, at tage på en hop-on hop-off bustur i starten af din ferie.

Undervejs får du et bedre overblik over byen samtidig med, at du bliver transporteret rundt mellem byens mange turistattraktioner.

Her kommer du altså med garanti forbi mange af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Lissabon! Det er en sjov og praktisk aktivitet, som også plejer at være et hit for børn.

Du kan købe billetter til hop-on hop-off busturene her (reklamelink). Billetterne gælder i en given tidsperiode, hvor du kan hoppe på og af lige så mange gange, som du har lyst til.

Hop-on Hop-off Bustur - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Udforsk Alfama

En af de bedste aktiviteter i Lissabon er, at udforske Alfama, som er byens ældste kvarter. Her finder du det ”ægte” Lissabon med en charmerende og romantisk atmosfære, som er svær at finde andetsteds.

I Alfama bliver du mødt af en labyrint af smalle stræder. Her er der fyldt med stejle brostensgader, gamle trapper, farverige bygninger og blinde gyder.

Ikke nok med det, så byder Alfama også på historiske sporvogne, smukke kirker, flotte udsigtspunkter, håndlavede fliser og meget mere.

Det gamle kvarter er desuden også hjem til et stort antal hyggelige lokale spisesteder og unikke butikker. På nogle af restauranterne, kan du endda opleve traditionel Fado-musik om aftenen.

Alfama byder selvfølgelig også på mange historiske attraktioner. De vigtigste og mest ikoniske vil blive nævnt i et afsnit for sig selv længere nede i rejseguiden.

Alfama - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Se et Fado-show

Når solen i Lissabon er gået ned, kan du med fordel besøge en af de lokale Fado-restauranter, barer eller spillesteder. Der findes især mange af dem i førnævnte Alfama, som er Fado-musikkens hjemsted.

Fado-musik er en meget udtryksfuld musikgenre med følelsesladet og melankolsk musik, hvor der ofte synges om længsel, smerte, sorg, fortvivlelse og ulykkelig kærlighed.

Sangeren eller sangerinden har som regel en kraftfuld stemme og er ledsaget af dygtige musikere, som bl.a. spiller på den 12-strengede portugisiske guitar.

Den traditionelle og autentiske Fado-musik er meget lidenskabelig og giver et helt unikt indblik i den portugisiske folkesjæl. Det er Portugals nationalmusik og er faktisk optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Det er også netop derfor, at det er en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Lissabon om aftenen!

Hvis du gerne vil opleve Portugals udtryksfulde musik, kan du finde gode Fado-shows her (reklamelink). Det kan dog også anbefales, at besøge et af de lokale små spillesteder, hvor der reklameres med Fado i vinduerne.

På mange restauranter kan du opleve Fado imens du spiser traditionel mad og drikker portugisiske vine. Bemærk dog, at det ofte er dyrere med et middagsshow.

 

6. Cristo Rei

Cristo Rei eller Kristusmonumentet er et af Lissabons store vartegn, som du umuligt kan undgå, at bemærke på din storbyferie!

Det 110 meter høje monument er smukt placeret ved siden af 25. april-broen på den sydlige side af Tajo-floden. Den er dermed placeret på den modsatte side af floden end Lissabon.

Monumentet består af en 28 meter høj kristusstatue, som er placeret på toppen af en 82 meter høj piedestal. Herfra kigger den ind over Lissabon med udstrakte arme.

Cristo Rei stod færdig i 1959 og er inspireret af Kristusstatuen i Rio de Janeiro i Brasilien. Den er lavet som en tak fra katolikkerne til Gud for, at skåne Portugal under 2. verdenskrig.

Det er muligt, at tage en elevator op til platformen under statuen i 82 meters højde. Herfra er der en helt fantastisk panoramaudsigt over Lissabon!

Cristo Rei - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Time Out Market

Hvis sulten melder sig undervejs på din sightseeing i Lissabon, kan det varmt anbefales, at smutte en tur forbi Time Out Market.

Time Out Market åbnede dørene i 2014 og er en stor markedshal, som er fyldt med pop-up restauranter. Her kan du købe alt fra traditionelle portugisiske retter til sushi, fastfood og forfriskende drikkevarer.

Inde midt i markedshallen er der et stort antal borde og siddepladser, hvor du kan nyde din frokost eller aftensmad.

Hvis I rejser flere sammen, kan I altså sagtens bestille mad fra forskellige boder og nyde det i fællesskab. Vær dog opmærksom på, at Time Out Market er et utroligt populært sted, hvor der næsten altid er mange mennesker.

Seværdigheder og Oplevelser i Lissabon - Time Out Market - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Santa Justa-elevatoren

Santa Justa-elevatoren er en af de mest ikoniske must-see seværdigheder og oplevelser i Lissabon. Det er altså ét af de steder, som du bare ikke må gå glip af!

Eftersom at Lissabon er bygget ovenpå syv høje, er der mange stejle gader og store højdeforskelle i byen. Alt dette har resulteret i, at der engang var adskillige elevatorer og lifte rundt omkring i byens gader.

I dag er Santa Justa-elevatoren – eller Elevador de Santa Justa – den eneste oprindelige gadeelevator, der stadig står tilbage.

Den berømte elevator blev indviet i 1902 og fungerer i dag primært som en populær turistattraktion. Den forbinder de lavere gader i bydelen Baixa med den højere beliggende plads, Largo de Carmo, i Bairro Alto.

Elevatoren er opført i en smuk nygotisk stil i smedejern og er faktisk designet af en lærling til Gustave Eiffel. Altså ham, der har skabt selveste Eiffeltårnet i Paris!

Det 45 meter høje jerntårn indeholder to elevatorer, som fragter turisterne fra de nedre gader op til en gangbro og observationsdæk i Bairro Alto. Her bliver du mødt af de flotteste panoramaudsigter over Lissabon.

Bemærk, at køen til Santa Justa-elevatoren som regel er meget lang! Du kan også nøjes med, at se den nedefra og herefter kæmpe dig op af de stejle gader til gangbroen.

Seværdigheder og Oplevelser i Lissabon - Santa Justa-elevatoren - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Carmo-klostret

Carmo-klostret eller Convento do Carmo er beliggende lige ved siden af den øvre del af Santa Justa-elevatoren. Det fungerede engang som et vigtigt kloster med en tilstødende massiv gotisk katedral i centrum af Lissabon.

Det altødelæggende jordskælv i 1755 havde dog katastrofale konsekvenser for hele byen! Jordskælvet lavede store ødelæggelser og blev efterfulgt af en tsunami og utallige brande.

Alt dette resulterede i, at klostrets tag faldt sammen og styrtede ned over menigheden, som opholdt sig i klostret.

I modsætning til mange andre bygninger i byen, valgte man at bevare ruinerne af Carmo-klostret. Det står derfor i dag tilbage, som et evigt minde om jordens og naturens voldsomme kræfter.

Inde i Carmo-klostret kan du beundre de flotte ruiner og besøge Carmo Arkæologiske Museum, hvor du kan lære lidt om klostrets og Portugals historie.

 

10. Besøg de flotte pladser

Overalt i Lissabon bliver du mødt af flotte pladser og torve. Mange af de mest centrale fungerer som et slags samlingspunkt for utallige spændende attraktioner og seværdigheder i Lissabon.

Pladserne er desuden gode steder til at hænge ud, slappe af og blot se på mennesker. De er som regel også omgivet af butikker, restauranter og meget mere.

En af de mest berømte pladser i Lissabon er Praça do Comércio, som er den største plads i byen. Den enorme og travle plads byder bl.a. på en rytterstatue, ølmuseet Museu da Cerveja og triumfbuen Arco da Rua Augusta.

Af andre populære pladser og torve i Lissabon kan der også nævnes Praça Luís de Camões, Rossio Square, Praca da Figueira og Praca dos Restauradores.

Besøg de flotte pladser - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Sporvogn 28

Lissabon er kendt for sine karakteristiske og gamle gule sporvogne, som er blevet et stort vartegn for byen. De er så ikoniske, at du simpelthen ikke kan have været i Lissabon, uden at køre med en klassisk sporvogn!

Den mest ikoniske af alle sporvogne i Lissabon er historiske Sporvogn 28, som fører dig gennem brostensbelagte gader i nogle af byens flotteste områder.

Her kører du gennem historiske kvarterer og kommer forbi mange af byens største seværdigheder. Undervejs bliver du mødt af flotte udsigter, afskallede bygninger, gamle kirker, kaotisk trafik og meget mere.

Sporvogn 28 kaldes også for Eléctrio #28 og er uhyggeligt populær! Du skal dermed forvente, at der kan være lange køer og propfyldt med mennesker i vognene.

Hvis du ikke gider stå i kø, kan du eventuelt overveje, at hoppe på en mindre populær sporvognsrute. Der er som regel også mindre mennesker ved endestationerne og efter mørkets frembrud.

Du kan også køre med de røde sporvogne, som dog ikke er det samme som de gule. Her kan du f.eks. købe en kombibillet til sporvogn, turistbus og bådtur (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Lissabon - Sporvogn 28 - Rejs Dig Lykkelig

 

12. São Jorge-borgen

En anden af de største must-see seværdigheder og oplevelser i Lissabon er São Jorge-borgen, som også kaldes for Castelo de Sao Jorge.

Det historiske slot er beliggende i centrum af byen og er placeret på den højeste af Lissabons syv bakker. Med en historie der går mere end 2.000 år tilbage i tiden, er det byens ældste bygningsværk!

Borgen blev oprindeligt brugt som et maurisk fæstningsværk til, at beskytte byen mod fjender. Senere har det bl.a. også fungeret som et kongeslot og en militærpost.

I dag er det til gengæld en af de største turistattraktioner i Lissabon og et vigtigt nationalt monument i Portugal.

Et besøg på borgen byder på en spændende rejse tilbage i tiden, hvor du kan lære om slottes historie. Du kan også gå rundt i slottets store haver og nyde den storslåede udsigt over hele Lissabon.

Der kan være mange mennesker, så sørg for at komme tidligt på dagen. Ellers kan du købe billetter til Sao Jorge-borgen her (reklamelink), hvor du springer køen over.

São Jorge-borgen - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Parque Eduardo VII

Der findes mange dejlige parker i Lissabon, men Parque Eduardo VII er uden tvivl den største og mest populære park.

Parque Eduardo VII er beliggende lige nord for centrum og er et skønt tilflugtssted for lokalbefolkningen såvel som for turister. Den offentlige park er utroligt velholdt med flotte grønne områder og velplejede hække.

Her finder du alt fra engelsk inspirerede haveanlæg og frodige væksthuse til fine skulpturer og flotte udsigter.

Ja, faktisk byder Parque Eduardo VII på en udsigtsterrasse, hvorfra der er en rigtig god udsigt over Lissabon! Det er dermed et skønt sted til, at slippe lidt væk fra storbyens larm alt imens du kan nyde fine udsigter.

 

14. Tag på shopping

Er du vild med shopping? Så findes der heldigvis masser af gode shoppingmuligheder i Lissabon til fornuftige priser! Ja, faktisk vil jeg næsten vove at påstå, at det er en af de bedste shoppingbyer i Europa.

Hvis du er på udkig efter luksusshopping, så er Avenida da Liberdade et rigtig godt sted! Det er Portugals dyreste shoppinggade og er fyldt med dyre designerbutikker.

Rua Augusta er til gengæld den største shoppinggade i Lissabon. Den populære gågade byder på et stort udvalg af modebutikker og traditionelle forretninger.

Det største shoppingcenter i Lissabon er derimod Centro Colombo, som byder på hundredvis af butikker og et stort antal spisesteder. Et andet stort og populært shoppingcenter er Centro Vasco da Gama.

Hvis du er vild med markeder, kan det også anbefales at smutte forbi Feira de Ladra. Det store loppemarked finder sted hver tirsdag og lørdag.

Sidst men ikke mindst, kan du også finde et outletcenter lidt uden for byen. Outletcentret hedder Freeport Fashion Outlet og byder på et stort antal kendte brands, som sælges til billige priser.


Læs også: Shopping Guide til Lissabon

Seværdigheder og Oplevelser i Lissabon - Tag på shopping - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Katedralen i Lissabon

Katedralen i Lissabon kaldes også for Sé de Lisboa og er en romerskkatolsk katedral, som er placeret i bydelen Alfama.

Den historiske katedral og domkirke er hundredvis af år gammel. Det er dermed den ældste og vigtigste kirke i hele Lissabon! Ja, faktisk har den endda været et portugisisk nationalmonument i mere end 100 år.

Kirkens ældste dele stammer helt fra 1147, men den er blevet renoveret og ombygget adskillige gange i årenes løb.

Alt dette er medvirkende til, at Katedralen i Lissabon i dag består af flere forskellige arkitektoniske stilarter. Den flotte katedral skal selvfølgelig ses udefra, men det kan også anbefales, at smutte en tur indenfor.

Indenfor bliver du mødt af høje hvælvede lofter, gotiske buer, smukke altre, og flotte udsmykninger. Her finder du alt fra kunst og statuer til kapeller og kongelige grave.

Glem ikke at besøge skatkammeret i det sydlige tårn, som byder på en fin samling af religiøse genstande.

Seværdigheder og Oplevelser i Lissabon - Katedralen i Lissabon - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Museumsbesøg

Ligesom i enhver anden storby, er Lissabon selvfølgelig også hjem til et stort antal museer. Så hvis du er tvivl om, hvad man skal se i Lissabon som kulturinteresseret, er der heldigvis mange gode muligheder!

Et af de bedste museer er Gulbenkianmuseet, som også er en stor turistattraktion. Her udstilles der en imponerende privat kunstsamling med fokus på historisk verdenskunst.

Derudover kan du med fordel også besøge MAAT, der er et kulturcenter med fokus på kunst, arkitektur og teknologi.

Af andre gode museer i Lissabon, kan der også nævnes Karetmuseet, Museu Nacional do Azulejo og Museu Nacional de Arte Antiga. Derudover er der også Quake, Pavilhão do Conhecimento, Museu de Marinha og Money Museum.

 

17. Pastéis de Belém

En af de bedste aktiviteter i Lissabon er helt klart, at tage en tur forbi Pastéis de Belém! Det ekstremt populære bageri ligger i Belém og er S-T-E-D-E-T, hvor du bør smage de berømte Pastéis de Belém-kager.

Kagerne kaldes også for Pastéis de Nata-kager og kan findes overalt i byen. Ja, faktisk findes de overalt i Portugal, da det er en af nationens mest berømte delikatesser.

De cremede kager blev oprindeligt lavet af munke på Jeronimos-klostret, men siden 1837 er de blevet langet over disken i Pastéis de Belém.

På det populære konditori kan du vælge, at spise derinde imens du nyder en stærk portugisisk kaffe eller andre drikkevarer. Derudover kan du også nemt tage kagerne med dig på farten.

Der var ikke så mange mennesker, da vi var der i sommerferien, men der kan altså sagtens være rigtig mange mennesker! Heldigvis, går køen dog som regel hurtigt.

Hvis køen er meget lang, kan du også besøge andre konditorier og bagerier end Pastéis de Belém. Kagerne findes som sagt overalt i byen, så det er nemt at finde et sted!

Pastéis de Belém - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Tag på en tuk-tuk tur

En sjov og anderledes ting at lave i Lissabon er, at tage på en tuk-tuk tur. Det er efterhånden blevet utroligt populært, at udforske byen med en tuk-tuk chauffør.

Undervejs vil chaufføren som regel kører forbi mange af de største attraktioner imens han eller hun fortæller lidt om stederne. Chaufføren fungerer dermed også som en slags lokal privatguide undervejs på turen!

Du kan finde mange gode tuk-tuk ture i Lissabon her (reklamelink). Husk at tjekke bedømmelserne fra andre rejsende, så du får den bedst mulige tur.

Tuk-Tuk tur - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Jerónimos-klostret

Jerónimos-klostret er uden tvivl en af de mest populære must-see seværdigheder og oplevelser i Lissabon!

Det smukke og imponerende kloster kaldes også for Mosteiro dos Jerónimos og er beliggende i bydelen Belém. Det er optaget på UNESCOs verdensarvsliste og er et stort vartegn i Lissabon.

Klostret er kæmpestort og byder på en utroligt flot arkitektur såvel som en lang og spændende historie.

Det blev bygget i 1500-tallet og lå oprindeligt helt ude ved Tajo-flodens bredder. Siden har vandet dog trukket sig så meget tilbage, at klostret i dag er beliggende omkring 300 meter fra vandkanten.

I mange år fungerede Jerónimos-klostret som et hjem til munke, der bl.a. bedte for kongen, søfolkene og portugisiske opdagelsesrejsende. Senere har det også været brugt som en skole og et børnehjem.

I dag er Jerónimos-klostret til gengæld en stor turistattraktion. Ja, faktisk er det en af de største seværdigheder i hele Portugal!

Det er bygget i en smuk sengotisk manuelinsk stil, som er fyldt med detaljerede udskæringer og dekorationer. Her er det nemt at bruge lang tid på, at udforske klostret, kirken og klosterhaven.

Hvis du gerne vil besøge det imponerende kloster, kan du finde billetter til Jerónimos-klostret her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Lissabon - Jerónimos-klostret - Rejs Dig Lykkelig

 

20. LX Factory

Hvis du er vild med gode madoplevelser, er LX Factory et af dé steder, som du virkelig ikke må gå glip af i Lissabon.

LX Factory er et gammelt og historisk fabriksområde, som er omdannet til et vaskeægte hipsterområde. Her emmer der af en spændende, kreativ, hip og cool atmosfære, som kan begejstre de fleste!

Området er fyldt med rå fabriksbygninger, som huser et stort antal kreative værksteder, kunstgallerier, alternative butikker, hyggelige barer, funky caféer og lækre restauranter.

Her kan du glæde dig til mange gode madoplevelser med noget til enhver smag. Rundt omkring i området er der desuden meget street art ligesom der regelmæssigt afholdes arrangementer.

 

21. Deltag i en guidet rundvisning

En af de bedste måder at udforske byen på, er ved at tage på en guidet rundvisning eller byvandring i Lissabons bakkede gader.

Der findes rigtig mange gode guidede ture, som hver især byder på vidt forskellige ting. Du kan f.eks. tage på en aftenbyvandring eller en byvandring, som inkluderer mad og vin på en lokalrestaurant.

En af de mest populære byvandringer i Lissabon er dog denne historiske guidede tur (reklamelink). Den har rigtig mange gode topbedømmelser!

Seværdigheder og Oplevelser i Lissabon - Guidet rundvisning eller byvandring - Rejs Dig Lykkelig

 

22. Oplev udsigtspunkterne

Eftersom at Lissabon er bygget ovenpå syv høje, er byen vitterligt fyldt med gode udsigtspunkter.

Flere af stederne som allerede er nævnt i denne guide til de bedste seværdigheder og oplevelser i Lissabon, byder på de mest fantastiske udsigter! Det gælder f.eks. São Jorge-borgen og Santa Justa-elevatoren.

Derudover byder den portugisiske hovedstad også på utroligt mange miradouros eller terrasser med enestående panoramaudsigter over hele byen.

Nogle af de bedste udsigtspunkter i Lissabon er Miradouro da Senhora do Monte, Miradouro de Santa Luzia og Miradouro das Portas do Sol.

Det kan også anbefales, at smutte en tur forbi Miradouro da Graça og Miradouro de São Pedro de Alcântara. Sidst men ikke mindst, kan du også besøge observationsdækket Amoreiras 360º, som dog ikke er gratis.

Seværdigheder og Oplevelser i Lissabon - Udsigtspunkter - Rejs Dig Lykkelig

 

23. Parque das Nacoes

Parque das Nacoes er et moderne område i Lissabon, som er beliggende et godt stykke fra centrum. Det er placeret ved bredderne af Tajo-floden og er hjem til flere attraktioner.

Den største attraktion i området er uden sammenligning Oceanário de Lisboa, som er et kæmpestort indendørs akvarium.

Ikke nok med det, så byder Parque das Nacoes også på Telecabine Lisboa-svævebanen samt det 145 meter høje Vasco da Gama Tower. Det er også her du finder Altice Arena og indkøbscentret Centro Vasco da Gama.

Parque das Nacoes byder desuden på flere parker, som er hjem til mange grønne planter, flotte skulpturer og gode udsigter til Vasco da Gama-broen.

 

24. Tag på bådtur

Hvis der er godt vejr imens du er i Lissabon, kan du med fordel overveje, at tage på en sejltur. Ligesom i mange andre europæiske storbyer, såsom London, Paris og Berlin, kan Lissabon nemlig også opleves fra vandsiden.

Der findes rigtig mange forskellige typer bådture på Tajo-floden. Her kan du sejle med alt fra færger og turbåde til sejlbåde og katamaraner.

Hvis du gerne vil opleve byen fra vandsiden, kan du finde mange gode bådture i Lissabon her (reklamelink).

Bådtur - Rejs Dig Lykkelig

 

25. Dagstur til Sintra

Sintra ligger egentligt slet ikke i Lissabon, men omkring 30 kilometer derfra. Alligevel fortjener den en plads på listen over de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Lissabon!

Grunden til dette skyldes, at det er et af de helt store vartegn i Portugal. Sintra er nemlig Portugals gamle kongeby og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Her bliver du mødt af en eventyrlig stemning med flotte landskaber, majestætiske slotte, royale sommerresidenser, gamle fæstningsværker og imponerende slotshaver. Det er et helt fantastisk sted, som bør opleves!

Vær dog opmærksom på, at det er et utroligt populært sted! Det er dermed en rigtig god idé, at besøge byen så tidligt som muligt.

Hvis du kører i din egen bil eller har lejet en bil (reklamelink), skal du parkere langt væk fra seværdighederne. Det kan derfor blive nødvendigt med offentlig transport fra bilen til seværdighederne.

Du kan også tage toget fra Lissabon til Sintra eller tage på en af de gode guidede tur til Sintra (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Lissabon - Sintra - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt i denne guide til de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Lissabon, Portugal. Hvad er dine favoritoplevelser i Lissabon? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en rejse dertil?

Læs flere artikler fra Lissabon:

• De Bedste Steder til Shopping i Lissabon

• De Bedste Rejsemål i Portugal

… Eller læs alle artikler fra Lissabon eller Portugal

Planlæg din rejse til Lissabon:

Bestil fly til Lissabon (reklamelink)

Bestil hotel i Lissabon (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Lissabon (reklamelink)

Bestil biludlejning i Lissabon (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Lissabon (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *