Europas oversete storbyer - Edinburgh - www.rejsdiglykkelig.dk

10 af Europas Oversete Storbyer

Mangler du inspiration til din næste storbyferie i Europa? Glem ikke at tjekke denne liste med nogle af Europas mest oversete storbyer.

Europa er propfyldt med spændende storbyer, som kan begejstre enhver turist. Alligevel er det ofte de samme storbyer, der dukker op på de flestes liste over byer, som de bare må besøge mindst én gang i livet.

Det er virkelig en skam, for der er simpelthen så mange fantastiske storbyer i Europa!

Hvis du drømmer om at besøge andre storbyer end London, Paris, Rom, Amsterdam og Barcelona, skal du blive hængende her på rejsebloggen lidt endnu.

Her får du en liste over nogle af Europas mest oversete storbyer. De er alle sammen fascinerende og smukke, men får slet ikke den opmærksomhed som de egentligt burde.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af storbyferien:

Bestil fly til rejsen (reklamelink)

Bestil hotel til rejsen (reklamelink)

Bestil pakkerejse til rejsen (reklamelink)

Bestil biludlejning til rejsen (reklamelink)

Bestil oplevelser på rejsen (reklamelink)

 

Europas Oversete Storbyer:


1. Lissabon, Portugal

Lissabon er ikke bare Portugals hovedstad, men også landets største by. En rejse til Lissabon byder på en rejse ind i et af de ældste kapitler af Vesteuropas historie. Lissabon er nemlig hele Vesteuropas ældste hovedstad.

Byen er bygget ovenpå syv høje og har bevaret sine maleriske kvarterer, som stammer helt fra byens grundlæggelse.

Oplev livet i den eventyrlige storby med gammeldags sporvogne, hyggelige caféer, gamle huse og stejle gader.

Du kan finde et bredt udvalg af pakkerejser til Lissabon her (reklamelink). Hvis du hellere vil booke rejsen på egen hånd, kan du også finde mange gode hoteller i Lissabon her (reklamelink).


Læs også: 25 Fantastiske Seværdigheder i Lissabon

Lissabon - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Beograd, Serbien

Beograd var engang hovedstaden i det tidligere Jugoslavien, men er i dag hovedstaden i Serbien. Beograd tilbyder det samme som de fleste andre europæiske storbyer – bare til meget lavere priser og med færre turister.

Byens vigtige strategiske beliggenhed, har været årsag til en lang og dramatisk historie med krige og kriser.

I dag er Beograd en af Sydøsteuropas mest indbydende byer med masser af hyggelige steder og en livlig natur. Der hersker altså slet ingen tvivl om, at Beograd er en af Europas mest oversete storbyer!

Kig efter pakkerejser til Beograd her (reklamelink) samt hoteller i Beograd her (reklamelink).

Europas Oversete Storbyer - Beograd - Rejs Dig Lykkelig

 

3. Riga, Letland

Riga er Letlands hovedstad og er en moderne storby i rivende udvikling. Alligevel har byen formået, at bevare en god portion af sin oprindelige historie og arkitektur.

Byens udvikling har resulteret i en spændende blanding af fortid og nutid i en perfekt sammensmeltning. Når du besøger Riga føles det som om, at træde ind i et eventyr.

Her er der fyldt med huse med jugendfacader, gourmetrestauranter og stemningsfulde caféer. Letlands hovedstad er anderledes, spændende, kulturel, historisk, ung og mystisk på én og samme tid.

Det er muligt, at finde et udmærket udvalg af pakkerejser til Riga her (reklamelink). Ellers kan du også finde hoteller i Riga her (reklamelink).

Europas Oversete Storbyer - Riga - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Moskva, Rusland

Moskva er Ruslands hovedstad. Med et indbyggertal på 12 millioner mennesker, er det ikke bare Ruslands, men hele Europas største by.

Moskva er en spændende og anderledes storby fyldt med smukke bygningsværker, kulturelle skatte og historiske attraktioner.

Byen er over 800 år gammel og har ikke kun været hovedstad for verdens største land… Nej, den har også været samlingspunkt for en magt, der har haft stor indflydelse på det meste af verden.

Det er også en af årsagerne til, at Moskva er en af Europas oversete storbyer. OBS byen kan selvfølgelig ikke besøges lige nu pga. deres ubarmhjertige krig mod Ukraine.

Moskva - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Budapest, Ungarn

Ungarns smukke og interessante hovedstad er blevet mere og mere populær de seneste år. Alligevel er det stadig en af Europas lidt oversete storbyer sammenlignet med f.eks. Paris, London og Rom.

Floden Donau løber tværs gennem byen og opdeler den i bydelene Buda og Pest. Der er virkelig smuk! Ja, faktisk bliver Budapest endda ofte kaldt for en af de smukkeste og mest stemningsfyldte storbyer i Europa.

Budapest er kendt som det Østeuropæiske Paris pga. sine brede boulevarder, smukke arkitektur og romantiske atmosfære.

Her bliver moderne og kulinariske oplevelser kombineret med historiske bygninger og kulturelle seværdigheder på allersmukkeste vis.

Du kan finde mange gode og billige pakkerejser til Budapest her (reklamelink). Hvis du hellere vil planlægge rejsen på egen hånd, kan du også finde mange fine hoteller i Budapest her (reklamelink).

Europas Oversete Storbyer - Budapest - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Athen, Grækenland

Athen er Grækenlands hovedstad og er samtidig verdens mest moderne antikke hovedstad. Her er der en historie, som går længere tilbage end i nogen anden europæisk storby.

Selvom at den græske hovedstad er i evig udvikling, formår den alligevel at bevare sin skønne tilbagelænede atmosfære. Athen byder på mange charmerende områder, kulturelle perler, eksklusiv shopping, kyststrækninger og smuk natur.

Du kan med fordel kigge efter pakkerejser til Athen lige her (reklamelink) samt hoteller i Athen her (reklamelink).

Athen - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Helsinki, Finland

Helsinki er Finlands hovedstad og kommercielle centrum. Storbyen er både påvirket af øst og vest, og består i dag af en spændende ny og gammel arkitektur, som smelter sammen på den mest harmoniske måde.

Helsinki byder på alt fra menneskefyldte boulevarder, eksklusiv shopping og hyggelige caféer til kulturelle oplevelser og betagende natur.

Den finlandske hovedstad er bygget ovenpå et stort antal øer og byder mange oplevelser både til lands og til vands. Du kan finde gode pakkerejser til Helsinki her (reklamelink) og hoteller i Helsinki her (reklamelink).


Læs også: 20 Seværdigheder i Helsinki

Europas Oversete Storbyer - Helsinki - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Bergen, Norge

Bergen er Norges næststørste by og tidligere hovedstad. Byen er en storby efter norske forhold, men har alligevel charme og atmosfære som en landsby.

Den norske storby er beliggende ved kysten og er omgivet af smuk natur med storslåede bjerge, grønne skove og kyststrækninger.

Fortiden bliver forenet med nutiden med det sprudlende havnemiljø og bryggen, som er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Det er muligt, at finde mange gode pakkerejser til Bergen lige her (reklamelink).

Hvis du hellere vil planlægge din rejse på egen hånd, kan du med fordel kigge efter hoteller i Bergen her (reklamelink).

Europas Oversete Storbyer - Bergen - Rejs Dig Lykkelig

 

9. Bruxelles, Belgien

Bruxelles er ikke bare Belgiens hovedstad, men også hele Europas politiske hovedstad. Et besøg i byen byder på en blanding af kultur, arkitektur og udsøgte madoplevelser kombineret med kongelig tradition.

Byen har mesterværker på hver en gade såvel som lækre restauranter, eksklusive shoppingcentre og smukke parker.

Der er også et stort antal boulevarder, politiske hovedkvarterer, interessante museer og alt hvad en storby ellers bør have. Bruxelles er helt klart en af Europas mest oversete storbyer!

Se et bredt udvalg af pakkerejser til Bruxelles her (reklamelink). Ellers kan du også finde hoteller i Bruxelles her (reklamelink).


Læs også: 10 Gode Oplevelser i Bruxelles

Bruxelles - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Edinburgh, Skotland

Skotlands hovedstad bliver ofte kaldt for Storbritanniens smukkeste by. Edinburgh er bygget ovenpå syv høje og byder på et enestående landskab i barske omgivelser.

Ja, faktisk er det den eneste storby i verden, som har en udslukt vulkan midt inde i bykernen! Når du besøger Edinburgh, bliver du mødt af en spændende og eventyrlig europæisk storby.

Her venter der et hav af spændende seværdigheder og smukke monumenter, hvoraf flere af dem er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Du kan finde pakkerejser til Edinburgh her (reklamelink). Hvis du kun er på udkig efter overnatningsmuligheder, kan du finde hoteller i Edinburgh her (reklamelink).

Europas oversete storbyer - Edinburgh - www.rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over nogle af Europas mest oversete storbyer. Hvilke af byerne har du allerede besøgt? Hvilke af Europas oversete storbyer, drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Du vil måske også kunne lide følgende artikler:

Storbyferie i Europa: De Bedste Storbyer

• 11 Billige Storbyer i Europa

12 af Europas Bedste Shoppingbyer

Varme Rejsemål i Vintermånederne

Europas Smukkeste Road Trip Ruter

… Eller læs alle artikler med ferieinspiration

Planlæg din storbyferie i Europa:

Bestil fly til rejsen (reklamelink)

Bestil  hotel til rejsen (reklamelink)

Bestil en pakkerejse til rejsen (reklamelink)

Bestil biludlejning til rejsen (reklamelink)

Bestil oplevelser på rejsen (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *