Smukke og eventyrlige julebyer - Berlin - www.rejsdiglykkelig.dk

Smukke og Eventyrlige Julebyer

Planlægger du en rejse i den søde juletid? Glem ikke at tjekke denne liste med nogle af de smukkeste og mest eventyrlige julebyer.

Julen nærmer sig med hastige skridt, og der findes nærmest ikke noget bedre end en hyggelig juletur med familien, vennerne eller kæresten. Der findes virkelig mange byer rundt omkring i verden med en magisk julestemning. Det kan dermed være svært at vælge, hvor du skal tage hen i den søde juletid.

Alligevel findes der bare nogle byer, som har gjort så meget ud af deres julepynt og juleaktiviteter, at stemningen er fuldstændig magisk. Her får du et bud på fem usædvanligt smukke og eventyrlige julebyer, som du bør besøge i december.

 

Smukke og Eventyrlige Julebyer


1. Berlin

Berlin er uden tvivl én af de smukkeste julebyer i Europa. Hele byen er fyldt med julepynt, julelys, juletræer og alt hvad der ellers hører til julen. Tyskland er kendt for at været hjem til verdens bedste julemarkeder, og Berlin er bestemt ingen undtagelse. Ja, faktisk er der som regel 50-100 forskellige julemarkeder hvert eneste år.

De mange julemarkeder er fyldt med boder med duftende hjemmebag, juledekorationer, souvenirs og håndværk. De største julemarkeder i Berlin byder desuden også på alt fra skøjtebane og kælkebakke til karusseller og pariserhjul. Det største og absolut mest populære julemarked er Gendarmenmarkt, der har flere millioner besøgende årligt.


Læs også: Rejseguide til Berlin

Smukke og eventyrlige julebyer - Berlin - www.rejsdiglykkelig.dk

 

2. London

I december er London pyntet op med alverdens julepynt, glimmer, juletræer og juleudstillinger, der alt sammen bidrager til en magisk og eventyrlig julestemning. Londons bedste julemarked hedder Winter Wonderland, og er virkelig et besøg værd.

Det populære marked er fyldt med boder, forlystelser, forestillinger og alt, hvad der ellers har med julen at gøre. Det er selvfølgelig også et must at slentre ned ad Oxford Street, for at nyde de smukke juleudstillinger i varehusenes vinduer. På Trafalgar Square står der desuden et enormt juletræ, hvor der ofte synges julesange foran.


Læs også: London Bucketlist: 60+ Oplevelser i London

 

3. Rovaniemi

Rovaniemi ligger i Lapland, der er kendt som julemandens land. Her kan du besøge Santa Claus Village, hvor du kan møde julemanden på hans kontor, bage med hans kone og kæle med hans rensdyr. Du kan også få dine postkort stemplet på julemandens posthus, se alferne arbejde og meget mere.

Julemandens landsby er virkelig et vidunderligt sted, der kan få enhver i julestemning. Når du besøger Rovaniemi og Lapland, kan du også sove i en iglo, tage på husky safari og køre snescooter. Hvis du er heldig, får du måse endda lov til at opleve nordlyset. Det er svært at finde andre smukke og eventyrlige julebyer i verden med mere julestemning end Rovaniemi.

 

4. Prag

Prag er én af Europas smukkeste byer med sine gamle gader og charmerende gotiske bygninger. I juletiden er byen bare endnu smukkere! Julemarkederne i Prag lyser hele byen op og er tidligere blevet kåret til at være nogle af de bedste i hele Europa.

De mest populære julemarkeder i Prag ligger ved Old Town Square og Wenceslas Square. Her kan du finde et stort antal små træboder med julegodter, hjemmelavet håndværk og alt hvad der ellers hører til. Én ting er stensikkert – du kan umuligt undgå at komme i julestemning.

 

5. New York

Hvem har ikke nogensinde drømt om en juletur til selveste New York City? Den amerikanske storby byder på en magisk stemning med endeløse mængder julepynt, julelys og sjove juleaktiviteter. Det enorme juletræ foran Rockefeller Center har f.eks. intet mindre end 30.000 blinkede lys.

Når du besøger New York i juletiden, kan du også stå på skøjter i Central Park, beundre butikkernes smukke juleudstillinger, se et juleshow, besøge julemarkeder og meget mere. Det bliver aldrig kedeligt i New York City. Det gælder bestemt også i december, hvor julestemning er på sit højeste.


Læs også: 16 Must-See Seværdigheder i New York

Smukke og eventyrlige julebyer - New York - www.rejsdiglykkelig.dk


Det var alt på denne liste med fem utroligt smukke og eventyrlige julebyer. Hvilke byer er dine favoritjulebyer? Hvilke drømmer du om at besøge i december, for at opleve julestemningen? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Du vil måske også kunne lide følgende artikler:
Planlæg din rejse:

Bestil fly til på Momondo.dk (reklamelink)

Bestil biludlejning på Discovercars.dk (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.