Smukke og eventyrlige julebyer - Berlin - www.rejsdiglykkelig.dk

Smukke og eventyrlige julebyer

Julen nærmer sig med hastige skridt og der findes nærmest ikke noget bedre, end at tage på en hyggelig juletur med familien eller kæresten. Der er rigtig mange byer rundt omkring i verden med en skøn julestemning og det kan faktisk være ret svært, at vælge hvor man skal tage hen. Men der er bare nogle byer, der er udsmykket med mere julepynt end andre. Her er mine bud på 5 af de mest smukke og eventyrlige julebyer.


 

Berlin

Berlin er uden tvivl en af de smukkeste julebyer i Europa med masser af julepynt, julelys og juletræer over alt. Tyskland er kendt for at have verdens bedste julemarkeder og Berlin er bestemt ingen undtagelse med sine 50-100 forskellige julemarkeder hvert år. De mange julemarkeder er fuld af boder med duftende hjemmebag, juledekorationer, souvenirs og håndværk, som giver en fantastisk julestemning. Nogle af de store julemarkeder byder også på skøjtebane, kælkebakke, karruseller, pariserhjul og meget mere. Det største og mest populære julemarked er Gendarmenmarkt, som har flere millioner besøgende hvert år.

Smukke og eventyrlige julebyer - Berlin - www.rejsdiglykkelig.dk

 

London

London er meget eventyrlig og magisk i december, når hele byen er pyntet op med julepynt, glitter, juletræer og juleudstillinger. Londons bedste julemarked hedder Winter Wonderland og er fuld af boder, forlystelser, forestillinger og nærmest alt, der har med julen at gøre. Det er selvfølgelig også et must, at slentre ned af Oxford Street og nyde de smukke juleudstillinger i varehusenes vinduer. På Trafalgar Square står der et enormt juletræ, hvor der ofte synges julesange foran.

 

Rovaniemi

Rovaniemi ligger i Lapland og byder på en eventyrlig julestemning, da det er julemandens land. Rovaniemi byder på Santa Claus Village, hvor du både kan møde julemanden på hans kontor, bage med hans kone, kæle med rensdyr, få dine postkort stemplet på julemandens posthus, se alferne arbejde og meget mere. Julemandens landsby er vidunderlig og der skal ikke meget til, før at du kommer i julestemning. Du kan også vælge at sove i en iglo, tage på husky safari, køre på snescooter eller være heldig og se nordlyset. Det er svært at finde andre byer med lige så meget julestemning som Rovaniemi og Santa Claus Village.


 

Prag

Prag er en af Europas smukkeste byer med sine gotiske bygninger, og juletiden gør kun byen endnu smukkere. Julemarkederne i Prag lyser hele byen op og er kåret til nogle af de bedste i Europa. De mest populære julemarkeder ligger ved Old Town Square og Wenceslas Square, hvor der er masser af små træboder med julegodter, hjemmelavet håndværk og meget mere.

 

New York

Hvem drømmer ikke om en juletur til selveste New York? Julestemningen i New York er magisk og der er mange spændende ting at lave i december. Det enorme juletræ foran Rockfeller Center har 30.000 blinkende lys og er et smukt og eventyrligt syn. Du kan også tage en skøjtetur i Central Park, beundre butikkernes smukke juleudstillinger, se et juleshow, besøge julemarkeder og meget mere. Det bliver aldrig kedeligt i New York og det gælder bestemt også i december, hvor julestemningen er på sit højeste.

Smukke og eventyrlige julebyer - New York - www.rejsdiglykkelig.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.