Fascinerende Udsigtspunkter i Paris - Trocadéro Pladsen - Rejs Dig Lykkelig

12 Fascinerende Udsigtspunkter i Paris

Planlægger du en storbyferie i Paris? Glem ikke at tjekke denne liste med de mest fascinerende udsigtspunkter i Paris, Frankrig.

Den franske hovedstad er en af Europas smukkeste og mest charmerende storbyer. Der findes selvfølgelig et enormt udvalg af ikoniske seværdigheder i Paris, men én af de mest uforglemmelige oplevelser er, at opleve byen fra oven. Selvom at det er en forholdsvis flad storby, er der heldigvis mange fascinerende udsigtspunkter i Paris.

I den franske hovedstad finder du alt fra verdensberømte vartegn og kirker til parker og terrasser med de smukkeste panoramaudsigter over byen. I denne guide får du en liste med de bedste og mest fascinerende udsigtspunkter i Paris du bare SKAL opleve. Åh og for resten, husk endelig dit kamera!

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af din rejse:

Bestil fly til Paris (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Paris (reklamelink)

Bestil biludlejning i Paris (reklamelink)

Bestil oplevelser i Paris (reklamelink)

 

Fascinerende Udsigtspunkter i Paris:


1. Eiffeltårnet

Okay, vi starter med den åbenlyse, som selvfølgelig er Eiffeltårnet, der er et af verdens mest ikoniske vartegn. Hvis du planlægger en rejse til Paris, har du helt sikkert allerede planer om at besøge Eiffeltårnet. Men har du også planer om, at tage op i det 324 meter høje tårn?

Eiffeltårnet byder på ét af de absolut bedste udsigtspunkter i Paris. Du kan besøge tre forskellige etager, men udsigten er helt klart bedst fra toppen. Her venter der en enestående panoramaudsigt over Paris. På en klar og skyfridag, kan du faktisk se helt op til 67 kilometer væk.

Køen til Eiffeltårnet er berygtet for at være ulideligt lang. Du kan nemt risikere at stå i kø i flere timer! Det er dermed en god idé at forudbestille dine billetter på forhånd. Du kan finde et stort udvalg af billetter til Eiffeltårnet her (reklamelink).


Læs også: Guide til Eiffeltårnet

Udsigt fra Eiffeltårnet - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Tour Montparnasse

Tour Montparnasse bliver ofte kaldt for den grimmeste bygning i Paris og er en mørk ensom skyskraber, der troner højt over byen. Med en højde på 219 meter, er det faktisk den næsthøjeste bygning i Paris, kun overgået af Eiffeltårnet.

Tag med den lynhurtige elevator op til 56. etage og tagterrassen på 59. etage, hvorfra der er en spektakulær 360-graders udsigt over byen. Her bliver du mødt af en fantastisk udsigt over Eiffeltårnet samtidig med at der sjældent er proppet med mennesker (ligesom ved Eiffeltårnet).

Tour Montparnasse er uden tvivl et af de bedste udsigtspunkter i Paris, hvis ikke det allerbedste. Du kan med fordel købe billetter til Tour Montparnasse her (reklamelink). Jeg kan hvert fald kraftigt anbefale at besøge dette udsigtspunkt i Paris fremfor Eiffeltårnet.

 

3. Montmartre

Montmartre er et farverigt kunstnerkvarter i den 18. arrondissement, der ligger på en 130 meter høj bakke. Her kan du opleve det ægte Paris med kunstneriske sjæle, smukke bygninger, hyggelige fortovscaféer, brostensbelagte gader, snævre gyder og stejle trapper. Nå ja, og selvfølgelig også fantastiske udsigtspunkter over Paris.

Når du går rundt i Montmartres smalle gader, skal du ikke forvente de samme panoramaudsigter over Paris som fra Eiffeltårnet og Tour Montparnasse. Du kan derimod forvente en charmerende parisisk stemning med farverige bygninger og udsigt til byens skyline i det fjerne.

Fascinerende Udsigtspunkter i Paris - Montmartre - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Sacré Coeur

Den største seværdighed i Montmartre er Sacré Coeur, der er en smuk hvid kirke som troner højt over byen. Den er beliggende på en bakke i 130 meters højde og byder på en af de mest betagende panoramaudsigter over Paris.

Det er gratis at nyde den smukke udsigt på trapperne foran Sacré Coeur. Her kan du med fordel få lidt at drikke eller spise imens du kigger ud over den franske hovedstad. Hvis du vil have en endnu bedre udsigt, skal du tage en tur op i kirkens kuppel. Det er ikke gratis, men det er til gengæld et af de bedste udsigtspunkter i Paris.

Sacre Coeur - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Parc de Belleville

Parc de Belleville ligger i den 20. arrondissement og er den højest beliggende park i Paris. Med en beliggenhed i 108 meters højde, byder den idylliske park på smukke panoramaudsigter over Paris fra et fugleperspektiv. Ja, faktisk kan du både se Eiffeltårnet og Tour Montparnasse i det fjerne.

Det er et af de mest oversete udsigtspunkter i Paris, og det er virkelig en skam! Det betyder dog heldigvis også, at det er en yderst idyllisk park. Så hvis du vil nyde en smuk panoramaudsigt over Paris uden de store turistmængder, er det altså her du skal tage hen.

 

6. Triumfbuen

For enden af Champs Élysées står den verdensberømte Triumfbue, som byder på en tagterrasse i 50 meters højde. Det er måske ikke det højeste udsigtspunkt, men alligevel er det et af de bedste udsigtspunkter i Paris.

Fra toppen af Triumfbuen, kan du se udover hele det omkringliggende område. Du har bl.a. udsigt til Champs Élysées, Louvre, Eiffeltårnet, La Defense og mange andre store attraktioner. Bemærk at det er en god idé at forudbestille dine billetter til Triumfbuen (reklamelink). Uanset om du tager derop om dagen eller om aftenen, er der garanti for en god udsigt.

Triumfbuen - Rejs Dig Lykkelig

 

7. Jardins du Trocadéro

Hvis du leder efter den bedste udsigt over Eiffeltårnet, er du nødt til at smutte en tur forbi Jardins du Trocadéro. Den store åbne plads og have ligger på den anden side af floden Seinen og har direkte udsigt til Eiffeltårnet. Og det bedste af det hele er, at det er fuldstændig gratis.

Det er et af de mest populære udsigtspunkter i Paris, så du skal ikke regne med at have pladsen for dig selv. Der er som regel proppet med turister i løbet af dagtimerne. For at undgå de værste turistmængder, bør du besøge Jardins du Trocadéro ved solopgang.

Fascinerende Udsigtspunkter i Paris - Trocadéro Pladsen - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Grande Arche

Grande Arche ligger i forretningskvarteret La Défense og er et af de mest moderne vartegn i Paris. Det er måske ikke byens mest populære triumfbue, men det er helt klart den højeste. På toppen af Grande Arche i 110 meters højde, finder du Paris’ største terrasse, hvorfra der er en fantastisk 360 graders panoramaudsigt over Paris.

Når du står på toppen af Grande Arche, ligger hele Paris under dine fødder. Selvom at den moderne triumfbue er omgivet af høje skyskrabere, har du stadig udsigt til Triumfbuen, Champs Élysées, Eiffeltårnet, Notre Dame og mange andre berømte vartegn. Køb billetter til Grande Arche her (reklamelink).

 

9. Notre Dame

Notre Dame har desværre været lukket siden den voldsomme brand i foråret 2019. Men heldigvis åbner den verdensberømte domkirke dørene igen, så snart den omfattende restaurering er færdiggjort. Når dét sker, er det selvfølgelig et must at besøge Notre Dame, der byder på et af de bedste udsigtspunkter i Paris.

Det er gratis at besøge den smukke katolske domkirke, men det koster penge at kravle op i de 69 meter høje kirketårne. De to kirketårne byder på en betagende panoramaudsigt med mange af byens mest berømte seværdigheder. Det er helt klart et af de bedste udsigtspunkter i Paris!

Fascinerende Udsigtspunkter i Paris - Notre Dame - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Sejltur på Seinen

Det lyder måske mærkeligt, men undervejs på en sejltur på floden Seinen, bliver du faktisk mødt af nogle af de mest utrolige udsigtspunkter i Paris. Her kommer du nemlig helt tæt på mange af byen største seværdigheder. Du får mulighed for at se alt fra Eiffeltårnet og Notre Dame til Louvre og Grand Palais fra helt nye vinkler.

De klassiske sejlture varer som regel en times tid og inkluderer en audioguide. Der findes også mange selskaber som tilbyder aftensejlture, hvor du kan spise en middag imens du nyder byens romantiske stemning. Du kan finde et stort udvalg af sejlture i Paris på GetYourGuide (reklamelink).

Sejltur på Seinen - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Rooftop barer og restauranter

Når du er på storbyferie i Paris, skal du ikke være bange for at løbe tør for rooftop barer og restauranter med gode udsigter. Der findes nemlig et stort udvalg, som er spredt udover hele byen. Nogle af de bedste og mest populære er Le Perchoir Marais, 43 Up on the Roof, Café Richelieu Angelina, Terrass” Restaurant Bar, Kong, Monsieur Bleu Restaurant og Les Ombres.

 

12. Pont Alexandre III

Pont Alexandre III er ikke bare den smukkeste bro i byen, men byder også på et af de smukkeste udsigtspunkter i Paris. Broen strækker sig smukt over Seinen og ligger i kort afstand fra mange af den franske hovedstads største seværdigheder.

Selvom at det er et meget lavt beliggende udsigtspunkt, skal du ikke være bange for at blive skuffet. Pont Alexandre III har nemlig en helt fantastisk udsigt over Seinen og Eiffeltårnet. Og det bedste af det hele? Det er fuldstændig gratis at krydse den smukke bro.

Fascinerende Udsigtspunkter i Paris - Pont Alexandre III - Rejs Dig Lykkelig


Det var alt på denne liste over de bedste og mest fascinerende udsigtspunkter i Paris. Kender du andre gode udsigtspunkter i Paris? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en rejse til Paris? Glem ikke at læse følgende artikler:

… Eller læs alle artikler fra Paris eller Frankrig

Planlæg din rejse til Paris:

Bestil fly til Paris (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Paris (reklamelink)

Bestil biludlejning i Paris (reklamelink)

Bestil oplevelser i Paris (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.