13 Forlystelsesparker i Florida - Disney World Magic Kingdom - Rejsdiglykkelig.dk

13 Sjove Forlystelsesparker i Florida

Leder du efter sjove aktiviteter i Florida for hele familien? Glem ikke at tjekke denne liste med de sjoveste og bedste forlystelsesparker i Florida, USA.

Det centrale Florida er temaparkernes paradis og er et sandt mekka for alle forlystelsesglade børn og voksne.

De fleste forlystelsesparker i Florida er placeret i Orlando, der er kendt som verdens største legeplads. Ja, faktisk findes der intet andet sted i verden, som har lige så mange forlystelsesparker samlet på ét sted.

Det siges, at der er så mange temaparker i Orlando, at det ville tage langt over en måned at besøge dem alle. Det er dermed vigtigt, at forberede jer på, hvilke af verdens største, vildeste og mest berømte forlystelsesparker I vil opleve under jeres ferie.

Eftersom at udbuddet er enormt, vil jeg kun komme ind på de absolut mest populære og bedste forlystelsesparker i Florida.

Bemærk at indgangspriserne er ret dyre, men værd at betale for! Inden du fortsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel om gode oplevelser i Florida.

13 Forlystelsesparker i Florida - Universal Studios - Rejsdiglykkelig.dk

 

De bedste forlystelsesparker i Florida:


1. Legoland Florida

Vores helt egen Legoland er også placeret i Florida og er faktisk meget større end Legoland i Billund. Parken byder på mere end 50 forlystelser, shows, vandland og en botanisk have.

Der er selvfølgelig også et miniland, hvor der fokuseres mest på amerikanske byer og seværdigheder. Legoland Florida er en rigtig god familiepark, som egner sig bedst til børn mellem 2 og 12 år.

Du bør dog overveje, at besøge én af de andre forlystelsesparker i Florida i stedet for. Du kan jo i princippet altid bare besøge den originale Legoland i DanmarkKøb billetter til Legoland Florida her (reklamelink).

 

2. Universal Studios Florida

Universal Studios står bag mange verdenskendte film, men de fleste scener optages i parken i Los Angeles. Når du besøger Universal Studios Florida, kan du træde ind i filmens verden i gennemførte temaverdener.

De mange forlystelser tager dig direkte med ind i en filmscene – eller sådan føles det hvert fald. De fleste forlystelser består nemlig af 3D- og 4D oplevelser med gennemførte effekter såsom lyde, luft, vand, varme og rystelser.

Hop med direkte ind i en scene fra Transformers, Harry Potter, Shrek, Simpsons eller noget helt femte. Du kan også overvære forskellige shows, som blandt andet viser, hvordan film bliver til.

Universal Studios Florida er en ekstremt populær forlystelsespark i Florida blandt lidt større børn og voksne. Du kan købe kombi billetter til Universal-parkerne her (reklamelink).


Læs også: Guide til Universal Studios Florida

Universal Studios Florida - Rejsdiglykkelig.dk

 

3. Universal’s Islands of Adventure

Islands of Adventure er endnu en forlystelsespark, som er ejet af Universal Studios. Parken betragtes faktisk som en af verdens mest avancerede forlystelsesparker!

Her kan du opleve gennemførte temaverdener fra film og prøve alverdens 3D- og 4D forlystelser. Parken byder generelt på nogle mere skræmmende og vildere forlystelser end Universal Studios Florida.

Det største trækplaster i parken er uden tvivl Harry Potter-universet, som byder på Hogwarts og byen, Hogsmead.

De to Universal-forlystelsesparker i Orlando er forbundet med Hogwarts Express. Du skal købe billetter til begge parker, før du kan gå ombord på det berømte Harry Potter-tog.

Universal’s Islands of Adventure er en meget populær forlystelsespark i Florida, som henvender sig til teenagere og voksne. Køb kombi billetter til Universal-parkerne her (reklamelink).

 

4. Universal’s Volcano Bay

Volcano Bay er et tropisk vandland, som er ejet af Universal Studios. Det er det perfekte sted til en spændende, men også afslappende dag.

Parkens forlystelser er centreret omkring en 61 meter høje kunstige vulkan, som faktisk er det højeste punkt i Florida. Parken byder på et utal af vandrutsjebaner, bølgebassiner, pools, en sandstrand, regnskov og meget mere.

Universal’s Volcano Bay har et effektivt system, som er med til at holde kødannelser nede. Ved indgangen får du udleveret et armbånd, som blandt andet skal bruges til at reservere tider ved de enkelte forlystelser.

Således er der kun virtuelle køer – og du kan altid se på dit armbånd, hvornår det er din tur. Universal’s Volcano Bay er et vandland, som både henvender sig til børn og voksne.

 

5. Disney’s Magic Kingdom

Disney’s Magic Kingdom betragtes ofte som den bedste Disney-park i verden. Ikke nok med det, så er det også verdens mest besøgte forlystelsespark!

Her kan du opleve det klassiske Disney-univers med det ikoniske disney-slot, Disney-figurer, parader og forlystelser for hele familien. Parken består af seks temaverdener med forskellige forlystelser.

Når du besøger Disney’s Magic Kingdom, skal du huske at se parkens store lys- og fyrværkerishow. Det afholdes hver aften foran slottet og er virkelig smukt!

Disney’s Magic Kingdom er meget populær blandt mindre børn og barnlige sjæle. Hvis du kun skal besøge én af Disneys parker, kan det kraftigt anbefales at vælge Magic Kingdom.

13 Forlystelsesparker i Florida - Disney World Magic Kingdom - Rejsdiglykkelig.dk

 

6. Disney’s Epcot

Disney’s Epcot er en kæmpestor forlystelsespark, som især fokuserer på fremtidens teknologi og international kultur. Parken er opdelt i to forskellige temaer, som hver især byder på mange interaktive oplevelser og lidt forlystelser.

I Disney’s Epcot kan du få et indblik i fremtiden, rummet, havet, teknologiske opfindelser og meget mere.

Du kan også opleve 11 forskellige landes kultur og historie samt smage mad fra landene. Disney’s Epcot er især en populær forlystelsespark i Florida for større børn og voksne, som er interesserede i den teknologiske udvikling.

 

7. Disney’s Hollywood Studios

Disney’s Hollywood Studios er Disney’s svar på Universal Studios. Det er den mindste park i Walt Disney World og er bygget op omkring Hollywood i sin storhedstid fra 1930’erne og 1940’erne med pastelfarver, neon og glamour.

Her kan du besøge flere forskellige temaverdener med forlystelser fra Star Wars, Toy Story osv. Der er også rig mulighed for, at opleve vilde stunts i Indiana Jones-showet.

Parken byder også på Disney-figurer og mange spændende shows. Disney’s Hollywood Studios egner sig mest til større børn. Hvis du ikke allerede har besøgt Universal Studios, kan det anbefales fremfor Disney’s Hollywood Studios.

 

8. Disney’s Animal Kingdom

Disney’s Animal Kingdom er den største Disney-park i verden og fungerer både som en forlystelses- og dyrepark på samme tid.

Parken har dog ikke så mange forlystelser, men handler mest om dyrene fra Disney-filmene, frodige landskaber og underholdning.

Her kan du blandt andet tage på safari i Afrika, sejle gennem en regnskov, opleve Avatars magiske verden og bestige Mount Everest. Disney’s Animal Kingdom henvender sig især til mindre børn.

 

9. Disney’s Typhoon Lagoon

Typhoon Lagoon er et af Disney’s vandlande og skal forestille et tropisk ferieparadis, som er blevet ramt af en orkan. Det siges at være én af verdens bedste vandlande og er dermed også en af de mest populære forlystelsesparker i Florida.

Parken byder på flere forskellige vandrutsjebaner, pools og sandstrande. Du kan også hoppe i bølgebassinet og opleve en af verdens største kunstige bølger.

Eller hvad med at snorkle med hajer eller bare slappe af på en badering i floden? Disney’s Typhoon Lagoon er populær for hele familien og er et godt vandland i Florida for alle aldersgrupper.

Typhoon Lagoon - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Disney’s Blizzard Beach

Disney’s Blizzard Beach er endnu et vandland, som er ejet af Disney. Det skal forestille et gammelt skisportssted, hvor sneen er smeltet og dermed er omdannet til et stort vandland.

Det betyder, at du kan hoppe på en skilift op på snedækkede bjerge. Herefter kan du rutsje ned derfra igen med udsigten til hvide sandstrande. Det er et lidt skørt og sjovt koncept, men det er utroligt gennemført!

Inde i Disney’s Blizzard Beach, kan du finde flere vilde vandrutsjebaner. Du kan blandt andet prøve en af verdens højeste og hurtigste vandrutsjebaner med frit fald.

Disney’s Blizzard Beach er især populær blandt større børn, teenagere og voksne, som gerne vil prøve vilde vandforlystelser.

 

11. Fun Spot America Orlando

Fun Spot America i Orlando er en sjov forlystelsespark for hele familien. Her er der både et par nervepirrende rutsjebaner, gokartbaner i flere etager, spillehaller og børneforlystelser.

Parken byder på en sjov dag for børn og voksne i alle aldre – uden at det vælter hele rejsebudgettet. Hvis du kun kan nå at besøge én forlystelsespark i Florida, bør du dog vælge en af Walt Disneys eller Universal Studios parker i stedet for.

Bemærk at Fun Spot America har slået sig sammen med Gatorland og har lavet Gator Spot, som bl.a. fremviser alligatorer. Det kan ikke anbefales at støtte Gatorland, da dyrevelfærden ikke ligefrem er i den skønneste orden.

Du kan med fordel forudbestille dine billetter til Fun Spot America Orlando her (reklamelink).

 

12. Busch Gardens

Busch Gardens ligger i Tampa og er en blanding af en kæmpe forlystelsespark og en zoologisk have. Parken er mest kendt for sin store samling af vilde rutsjebaner og deres afrikanske tema med mere 200 eksotiske dyrearter.

Busch Gardens er meget populær for familier, som ønsker en kombination af forlystelser og dyr samlet på et sted. Bemærk dog, at parken er ejet af SeaWorld, som på det kraftigste IKKE kan anbefales at støtte.

 

13. NASA’s Kennedy Space Center

Kennedy Space Center ligger på Cape Canaveral i det østlige Florida. Det er herfra selveste NASA sender rumraketter ud i rummet!

Besøgscenteret byder på udstillinger om rumfartens historie, rumfartøjer, IMAX-biografer og simulatorer. Du kan også være heldig at møde en vaskeægte astronaut!

Du må ikke glemme at tage på en bustur rundt på Kennedy Space Center. Turen fører forbi store affyringsramper og endnu flere imponerende rumfærger. Filmene i IMAX-biograferne kan være lidt langtrukne, men udstillingerne er virkelig spændende.

Kennedy Space Center er en af de mest populære forlystelsesparker i Florida for hele familien. Et besøg på Kennedy Space Center er uden tvivl et must, hvis du er bare lidt interesseret i rummet.

Du kan finde et bredt udvalg af topbedømte billetter til Kennedy Space Center her (reklamelink).


Læs også: Guide til Kennedy Space Center

NASA Kennedy Space Center - Rejsdiglykkelig.dk

 

Forlystelsesparker i Florida du IKKE skal besøge


Der er mange gode og sjove forlystelsesparker i Florida, men der er også nogle du bør holde dig fra. Herunder får en hurtig beskrivelse af, hvilke parker du skal holde dig fra – og hvorfor.

SeaWorld Orlando

SeaWorld er en forlystelsespark, der er kendt for sine shows med spækhuggere og delfiner. Dyrene ser da søde ud, men de lever ikke et værdigt liv. Dyrene lever under frygtelige levevilkår i fangenskab, og dyrevelfærden i Seaworld er elendig.

Hvis du planlægger at besøge parken, bør du kraftigt overveje, hvorvidt du ønsker at underholdes på dyrenes bekostning. Er det virkelig det værd? SeaWorld ejer også Aquatica Orlando, Discovery Cove og Busch Gardens.

 

Gatorland

Gatorland kalder sig selv for verdens alligator hovedstad, men dyrene i parken lever under forfærdelige levevilkår.

De ansatte provokerer alligatorerne, wrestler med dem, stikker til dem og tvinger deres gab op, alt sammen for at underholde et jublende publikum. Det er bare sygt og forkert…

Det gode ved Florida er, at du sagtens kan opleve frie alligatorer i deres naturlige omgivelser. Der findes intet mindre end over 1 million frie alligatorer i Florida. Det er dermed ikke noget problem, at finde alligatorer i sumpområderne.

13 Forlystelsesparker i Florida - Alligatorer i det fri - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de sjoveste og bedste forlystelsesparker i Florida. Hvilke af forlystelsesparkerne i Florida, drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra Florida:

• Rejseforslag: Road Trip Rute i Florida

• 12 Must-See Seværdigheder i Florida

• Rejseguide til Florida

• Forløbet i Lufthavnen i USA

• Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

… Eller læs alle artikler fra Florida eller USA

Planlæg din rejse til Florida:

Bestil fly til Florida (reklamelink)

Bestil hotel i Florida (reklamelink)

Bestil pakkerejse til Florida (reklamelink)

Bestil biludlejning i Florida (reklamelink)

Bestil aktiviteter i Florida (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *