13 Forlystelsesparker i Florida - Disney World Magic Kingdom - Rejsdiglykkelig.dk

13 Sjove Forlystelsesparker i Florida

Leder du efter sjove aktiviteter i Florida for hele familien? Glem ikke at tjekke denne liste med de sjoveste og bedste forlystelsesparker i Florida, USA.

Det centrale Florida er temaparkernes paradis og er et sandt mekka for alle forlystelsesglade børn og voksne. De fleste forlystelsesparker i Florida er placeret i Orlando, der er kendt som verdens største legeplads. Der findes faktisk ingen andre steder i verden, der har lige så mange forlystelsesparker samlet på et sted som i Orlando.

Det siges at der er så mange temaparker i Orlando, at det ville tage langt over en måned at besøge dem alle. Det er dermed vigtigt at forberede jer på, hvilke af verdens største, vildeste og mest berømte forlystelsesparker som I skal opleve under jeres ferie i Florida.

Eftersom at udbuddet er enormt, vil jeg kun komme ind på de absolut mest populære og bedste forlystelsesparker i Florida. Bemærk at indgangspriserne tager udgangspunkt i en voksenbillet og at priserne kan variere.

13 Forlystelsesparker i Florida - Universal Studios - Rejsdiglykkelig.dk

 

De bedste forlystelsesparker i Florida:


1. Legoland Florida

Vores helt egen Legoland er også placeret i Florida og er faktisk meget større end Legoland i Billund. Parken byder på mere end 50 forlystelser, shows, et vandland og en botanisk have. Der er selvfølgelig også et miniland, hvor der fokuseres mest på amerikanske byer og seværdigheder.

Legoland Florida er en rigtig god familiepark og egner sig bedst til børn mellem 2 og 12 år. Det anbefales at besøge én af de andre forlystelsesparker i Florida i stedet for. Du kan jo i princippet altid bare besøge den originale Legoland i Danmark.

Entre: $91. / Besøg Legoland Floridas officielle website.

 

2. Universal Studios Florida

Universal Studios står bag mange verdenskendte film, men de fleste scener optages dog i forlystelsesparken i Los Angeles. Når du besøger Universal Studios Florida, kan du træde ind i filmens verden i gennemførte temaverdener fra diverse film. De mange forlystelser tager dig direkte med ind i en filmscene – eller sådan føles det hvert fald.

De fleste forlystelser består nemlig af 3D- og 4D oplevelser med gennemførte effekter såsom lyde, luft, vand, varme og rystelser. Hop med direkte ind i en scene fra Transformers, Harry Potter, Shrek, E.T., Simpsons eller noget helt andet. Du kan også overvære flere forskellige shows, der blandt andet viser mere om, hvordan filmene bliver til. Universal Studios Florida er en meget populær forlystelsespark i Florida blandt lidt større børn og voksne.

Entre: $115. / Besøg Universal Studios Floridas officielle website.

Universal Studios Florida - Rejsdiglykkelig.dk

 

3. Universal’s Islands of Adventure

Islands of Adventure er endnu en forlystelsespark, der er ejet af Universal Studios. Parken betragtes faktisk som en af verdens mest avancerede forlystelsesparker. Her kan du opleve gennemførte temaverdener fra film og prøve alverdens 3D- og 4D forlystelser. Parken byder generelt på nogle mere skræmmende og vilde forlystelser i forhold til Universal Studios Florida.

Det største trækplaster i parken er Harry Potter-universet, der byder på Hogwarts og byen Hogsmead. De to Universal-parker i Orlando er forbundet med Hogwarts Express. Du skal dog købe billetter til begge parker, før du kan hoppe på det berømte Harry Potter-tog. Universal’s Islands of Adventure er en meget populær forlystelsespark i Florida, der henvender sig til teenagere og voksne.

Entre: $115. / Besøg Universal’s Islands of Adventures officielle side.

 

4. Universal’s Volcano Bay

Volcano Bay er et tropisk vandland, der er ejet af Universal Studios. Det er det perfekte sted til en spændende, men også afslappende dag. Parkens forlystelser er centreret omkring en 61 meter høje kunstige vulkan, der faktisk er det højeste punkt i Florida. Parken byder på et utal af vandrutsjebaner, bølgebassiner, pools, en sandstrand, regnskov og meget mere.

Universal’s Volcano Bay har et effektivt system, der er med til at holde kødannelser nede. Du får nemlig udleveret et armbånd ved indgangen, der blandt andet skal bruges til at reservere tider ved de enkelte forlystelser. På denne måde er der kun virtuelle køer og du kan altid se på armbåndet, hvornår det er din tur. Universal’s Volcano Bay egner sig både til børn og voksne.

Entre: $80. / Besøg Universal’s Volcano Bays officielle website.

 

5. Disney’s Magic Kingdom

Disney’s Magic Kingdom menes at være den bedste af verdens Disney-parker og desuden også verdens mest besøgte forlystelsespark. Her kan du opleve det klassiske Disney-univers med det ikoniske disney-slot, Disney-figurer, parader og forlystelser for hele familien. Parken består af seks temaverdener med forskellige forlystelser.

Når du besøger Disney’s Magic Kingdom, skal du huske at se parkens store lys- og fyrværkerishow. Det afholdes hver aften foran slottet og er virkelig smukt! Disney’s Magic Kingdom er meget populær blandt mindre børn og barnlige sjæle. Hvis du kun skal besøge én af Disneys parker, kan det kraftigt anbefales at vælge Magic Kingdom.

Entre: $109. / Besøg Disney’s Magic Kingdoms officielle side.

13 Forlystelsesparker i Florida - Disney World Magic Kingdom - Rejsdiglykkelig.dk

 

6. Disney’s Epcot

Disney’s Epcot er en kæmpestor forlystelsespark, der især fokuserer på fremtidens teknologi og international kultur. Parken er opdelt i to forskellige temaer, der hver især byder på mange interaktive oplevelser og lidt forlystelser.

I Disney’s Epcot, kan du få et indblik i fremtiden, rummet, havet, teknologiske opfindelser og meget mere. Du kan også opleve 11 forskellige landes kultur og historie samt smage mad fra hvert af lande. Disney’s Epcot er især en populær forlystelsespark i Florida for større børn og voksne, der er interesserede i den teknologiske udvikling.

Entre: $109. / Besøg Disney’s Epcots officielle website.

 

7. Disney’s Hollywood Studios

Disney’s Hollywood Studios er Disney’s svar på Universal Studios. Det er den mindste park i Walt Disney World. Parken er bygget op omkring Hollywood i sin storhedstid fra 1930’erne og 1940’erne med pastelfarver, neon og glamour. Du kan besøge flere forskellige temaverdener med forlystelser fra blandt andet Star Wars og Toy Story. Der er også rig mulighed for at opleve vilde stunts i Indiana Jones-showet.

Du kan også møde Disney-figurer og se mange andre spændende shows. Disney’s Hollywood Studios egner sig mest til større børn. Hvis du ikke allerede har været i Universal Studios, kan det anbefales at besøge dét frem for Disney’s Hollywood Studios.

Entre: $109. / Besøg Disney’s Hollywood Studios’ officielle website.

 

8. Disney’s Animal Kingdom

Disney’s Animal Kingdom er den største Disney-park i verden og er både en forlystelses- og dyrepark på samme tid. Parken har ikke så mange forlystelser og handler mest om dyrene fra Disney-filmene, frodige landskaber og underholdning.

Her kan du blandt andet tage på safari i Afrika, sejle gennem en regnskov, opleve Avatars magiske verden og komme op på Mount Everest. Disney’s Animal Kingdom egner sig bedst til mindre børn.

Entre: $109. / Besøg Disney’s Animal Kingdoms officielle side.

 

9. Disney’s Typhoon Lagoon

Typhoon Lagoon er et af Disney’s vandlande og skal forestille et tropisk ferieparadis, der er blevet ramt af en orkan. Det er siges at være én af verdens bedste vandlande og er dermed en meget populær forlystelsespark i Florida.

Parken byder på flere forskellige vandrutsjebaner, pools og sandstrande. Du kan også hoppe i bølgebassinet og opleve en af verdens største kunstige bølger. Eller hvad med at snorkle med hajer eller bare slappe af på en badering i floden? Disney’s Typhoon Lagoon er populær for hele familien og er et godt vandland i Florida for alle aldre.

Entre: $69. / Besøg Disney’s Typhoon Lagoons officielle website.

Typhoon Lagoon - Rejsdiglykkelig.dk

 

10. Disney’s Blizzard Beach

Disney’s Blizzard Beach er endnu et vandland, der er ejet af Disney. Det skal forestille et gammelt skisportssted, hvor sneen er smeltet og dermed er omdannet til et stort vandland. Det betyder altså at du kan hoppe på en skilift, der fører op på snedækkede bjerge. Herefter kan du rutsje ned derfra igen med udsigten til hvide sandstrande. Det er et lidt skørt og sjovt koncept, men det er utroligt gennemført.

Inde i Disney’s Blizzard Beach, kan du finde flere vilde vandrutsjebaner. Du kan blandt andet prøve en af verdens højeste og hurtigste vandrutsjebaner med frit fald. Disney’s Blizzard Beach er især populær blandt større børn, teenagere og voksne, der gerne vil prøve vilde vandforlystelser.

Entre: $69. / Besøg Disney’s Blizzard Beach officielle website.

 

11. Fun Spot America Orlando

Fun Spot America i Orlando er en sjov forlystelsespark i Florida for hele familien. Her er der både et par nervepirrende rutsjebaner, gokartbaner i flere etager, spillehaller og børneforlystelser. Parken byder på en sjov dag for børn og voksne i alle aldre – uden at det vælter rejsebudgettet.

Hvis du kun kan nå at besøge én forlystelsespark i Florida, bør du vælge én af Walt Disneys eller Universal Studios parker i stedet for. Bemærk at Fun Spot America har slået sig sammen med Gatorland og har lavet Gator Spot, som bl.a. fremviser alligatorer. Det kan ikke anbefales at støtte Gatorland, da dyrevelfærden ikke ligefrem er i den skønneste orden.

Entre: $45. / Besøg Fun Spot America Orlandos officielle side.

 

12. Busch Gardens

Busch Gardens ligger i Tampa og er en blanding af en kæmpe forlystelsespark og en zoologisk have. Parken er mest kendt for sin store samling af vilde rutsjebaner og deres afrikanske tema med mere 200 eksotiske dyrearter.

Busch Gardens er meget populær for familier, der ønsker en kombination af forlystelser og dyr samlet på et sted. Bemærk at parken er ejet af SeaWorld, der på det kraftigste IKKE kan anbefales at støtte.

Entre: $105. / Besøg Busch Gardens officielle website.

 

13. NASA’s Kennedy Space Center

Kennedy Space Center ligger på Cape Canaveral i det østlige Florida. Det er herfra selveste NASA sender rumraketter ud i rummet! Besøgscenteret byder på udstillinger om rumfartens historie, rumfartøjer, IMAX-biografer og simulatorer. Du kan også være heldig at møde en vaskeægte astronaut!

Du må ikke glemme at tage på en bustur rundt ved Kennedy Space Center. Turen fører forbi store affyringsramper og kører dig hen til endnu flere imponerende rumfærger. Filmene i IMAX-biograferne kan være lidt langtrukne, men udstillingerne er virkelig spændende!

Kennedy Space Center er en meget populær forlystelsespark i Florida for hele familien. Det er dog nok mest for de voksne, da det er et læringscenter. Et besøg på Kennedy Space Center er uden tvivl et must, hvis du er bare lidt interesseret i rummet.

Entre: $57. / Besøg Kennedy Space Centers officielle side.


Læs også: Guide til Kennedy Space Center

NASA Kennedy Space Center - Rejsdiglykkelig.dk

 

Forlystelsesparker i Florida du IKKE skal besøge


Der er mange gode og sjove forlystelsesparker i Florida, men der er også nogle du bør holde dig fra. Herunder får en hurtig beskrivelse af, hvilke parker du skal holde dig fra – og hvorfor.

SeaWorld Orlando

SeaWorld er en forlystelsespark i Florida, der er kendt for sine shows med spækhuggere og delfiner. Dyrene ser da søde ud, men de lever ikke et værdigt liv. Dyrene lever under frygtelige levevilkår i fangenskab, og dyrevelfærden i Seaworld er elendig.

Hvis du planlægger at besøge parken, bør du kraftigt overveje, hvorvidt du ønsker at underholdes på dyrenes bekostning. Er det virkelig det værd? SeaWorld ejer også Aquatica Orlando, Discovery Cove og Busch Gardens.

 

Gatorland

Gatorland kalder sig selv for verdens alligator hovedstad, men dyrene i parken lever under forfærdelige levevilkår. De ansatte provokerer alligatorerne, wrestler med dem, stikker til dem og tvinger deres gab op, alt sammen for at underholde publikum. Det er bare sygt og forkert…

Det gode ved Florida er at du sagtens kan opleve frie alligatorer i deres naturlige omgivelser. Der findes intet mindre end over 1 million frie alligatorer i Florida. Det burde dermed ikke være noget problem at finde alligatorer i sumpområderne.

13 Forlystelsesparker i Florida - Alligatorer i det fri - Rejsdiglykkelig.dk

Det var alt på denne liste over de sjoveste og bedste forlystelsesparker i Florida. Hvilke af forlystelsesparkerne i Florida, drømmer du om at besøge? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Planlægger du en rejse til Florida? Du vil måske også kunne lide disse artikler:

… Eller læs alle mine artikler fra Florida.

Planlæg din rejse til Florida:

Bestil fly til Florida på Momondo.dk (Reklamelink)

Bestil biludlejning i Florida på Discovercars.dk (Reklamelink)

Bestil rejsebogen “Oplev Florida” på Saxo.com (Reklamelink)

Bestil rejsebogen “Turen går til Florida & Sydøstlige USA” (Reklamelink) på Saxo.com

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.