Planlægger du en storbyferie i London? Glem ikke at tjekke vores rejsebudget fra London, England.
Under vores storbyferie i London skrev jeg alle udgifterne ned undervejs. Det gjorde det super nemt for os, at få et overblik over den totale pris på rejsen.
Vi var afsted i 3 dage og forsøgte at leve nogenlunde billigt, men uden at leve på en sten. Jeg har medregnet alle vores udgifter i budgettet lige fra flybilletter og overnatning til shopping og snacks.
Artiklen fortsætter under boksen.
Gode sider til planlægning af din rejse:
Bestil fly til London (reklamelink) Bestil hotel i London (reklamelink) Bestil pakkerejse til London (reklamelink) Bestil oplevelser i London (reklamelink)
Rejsebudget: London
Priserne er for 3 dage i London for 2 personer.
Fly: 276 kr.
Hotel: 807,50 kr.
Transfer t/r til lufthavn: 353,50 kr.
Metro: 109 kr.
Mad og drikke: 980 kr.
Oplevelser: 583 kr.
Shopping: 513 kr.
Samlede udgifter: 3.622 kr.
Samlede udgifter pr. person: 1.811 kr.
Pr. dag: 1.207,50 kr.
Pr. dag pr. person: 603,50 kr.
Detaljer om Rejsebudgettet
Fly
Vi bestilte vores flybilletter på Momondo (reklamelink). De blev bestilt 21 dage før vi skulle afsted, fordi de kun kostede 276 kr. for 2 personer t/r.
Det var simpelthen et tilbud der var så godt, at det var umuligt at stå imod!
Vi fløj med Ryanair fra Billund lufthavn til Stansted Airport og tilbage igen. Vi valgte at nøjes med håndbagage, da det kostede en hel del ekstra med kufferter.
Hotel
Vi boede på det 2-stjernede Vegas Hotel (reklamelink) i Victoria-området. Det lagde forholdsvist tæt på centrum, så man kunne sagtens gå til Big Ben på 30 minutter.
Hotellet lå også tæt på en stor metrostation og en busstation, som havde mange afgange til Londons lufthavne.
Der var gratis kontinental morgenmad i hotellets kælder, og udvalget var faktisk fint. Vi bestilte værelset gennem Hotels.com (reklamelink), hvor vi havde en gratis overnatning. Derfor sparede vi 350 kr. på hotellet.
Prisen for de 3 overnatninger blev 807,50 kr. Du kan dog sagtens finde meget dyrere såvel som lidt billigere overnatninger.
Vi fokuserede på, at vores hotel skulle ligge tæt på centrum, en metrostation og en busstation, så vi nemt kunne komme frem og tilbage.
Transfer t/r til lufthavn
Stansted Airport var som sagt den lufthavn, som vi landede i. Herfra valgte vi, at tage en bus ind til London, fordi det var billigst.
Vi købte busbilletterne i en automat ved Stansted Airport, men du kan også bestille lufthavnstransfer hjemmefra (reklamelink).
Vi gav 353,50 kr. for 2 busbilletter t/r til Victoria Coach Station tæt på vores hotel. Busselskabet hed National Express og kan klart anbefales. Det er et supernemt system imens busserne er behagelige at sidde i.
Metro
Vi købte to Oyster Cards i en automat på en metrostation. De kan også sagtens bestilles hjemmefra, hvor det er muligt at spare lidt penge.
Med et Oyster Card kan du selv bestemme, hvor meget der skal indbetales. Hvis hele beløbet ikke bliver brugt, kan du få de resterende penge tilbage igen.
Et Oyster Card fungerer både til Metro, tog og busser. Priserne bliver automatisk udregnet, når du swiper dit kort. Vi startede med at indbetale 210 kr. tilsammen inkl. et depositum på omkring 42 kr. pr. kort.
Da vi fik depositummet og det overskydende beløb tilbage svarede det til, at vi kun havde brugt 109 kr. på metroen.
Det skal så også lige siges, at vi kun brugte metroen 6-7 gange. Vores hotel havde nemlig så god en central placering, at vi ofte blot kunne gå rundt.
Oplevelser
Vi oplevede meget i løbet af vores 3 dage i London, men brugte alligevel kun 583 kr. på oplevelser. Mange af seværdighederne i London er nemlig gratis!
Det var faktisk kun Tower Bridge Exhibition og Tower of London vi betalte for at opleve. Derudover besøgte vi også 6 forskellige museer samt adskillige populære shoppinggader og flotte parker.
Vi så også mange store seværdigheder udefra, herunder Big Ben, London Eye, Westminster Abbey, Saint Paul’s Cathedral og Buckingham Palace.
Du kan også bruge MANGE flere penge på oplevelser. Hvis du f.eks. skal prøve London Eye, se Westmintser Abbey indeni, besøge Madame Tussauds og nyde udsigten fra The Shard, bliver det betydeligt dyrere.
Mad og drikke
Under vores tur til London brugte vi 980 kr. på mad og drikke, hvilket både inkluderer restaurantbesøg, snacks og drikkevarer.
Vi ville egentlig kun have spist på McDonald’s, Burger King og lignende fastfoodkæder for at spare penge. Sådan endte det dog ikke helt.
Vi spiste et par gange McDonald’s samt pølsevogns- og thaimad. Vi besøgte også to billige restauranter, hvor vi bare fik pizza, lasagne og fish and chips. Der blev også købt lidt snacks, sodavand og vand.
Det er muligt, at bruge mange flere penge på mad og drikke i London. Det er også muligt, at bruge lidt mindre, hvis du undgår restaurantbesøg.
Vi kunne sagtens have nøjes med, at bruge 600 kr. på mad og drikke, hvis vi ikke havde spist på de to restauranter.
Shopping
Udgifterne til shopping er selvfølgelig meget forskellige fra person til person. Vi endte med, at bruge 513 kr. på lidt tøj og accessoires.
Vi kunne sagtens have brugt mange flere penge på tøj og andre ting, fordi vi var der under Januarudsalg. Problemet var bare, at vi jo kun håndbagage med, så den gik desværre ikke denne her gang. ØV!
Der er virkelig mange gode shoppingmuligheder i London. Vi var store fans af Oxford Street, som har rigtig mange gode butikker. Det er bl.a. her du finder Primark.
Det var alt i vores rejsebudget til London, England. Jeg håber det kunne hjælpe dig med, at få en lille idé om, hvor mange penge du skal spare op til din storbyferie i London.
Bemærk, at rejsebudgettet er fra januar 2018. Priserne har dermed ændret sig en del siden dengang.
Læs flere artikler fra London:
• London Bucketlist: 60+ Oplevelser i London
• 18 Must-See Seværdigheder i London
… Eller læs alle artikler fra London eller England
Planlæg din storbyferie i London:
Bestil fly til London (reklamelink) Bestil hotel i London (reklamelink) Bestil pakkerejse til London (reklamelink) Bestil biludlejning i London (reklamelink) Bestil oplevelser i London (reklamelink)
Skriv en kommentar