Gratis Oplevelser i London - Tag billeder af ikoniske vartegn - Rejs Dig Lykkelig

16+ Gratis Oplevelser i London

Leder du efter gratis ting at lave i London? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i London, England.

London er uden tvivl en af de mest populære og fantastiske storbyer i Europa! Hvert år valfarter millioner af turister fra hele verden til Englands hovedstad og største by.

Den store popularitet har dog desværre også betydet, at det ikke ligefrem er helt billigt at tage på storbyferie til London. Flybilletterne er ganske vist billige, men det kan hurtigt blive dyrt at udforske byen.

Hvis du gerne vil spare penge, findes der heldigvis også utroligt mange gratis seværdigheder og oplevelser i London. Du kan få et overblik over de bedste af dem herunder.

Inden du forsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel om must-see seværdigheder i London samt denne rejseguide til London.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil aktiviteter i London (reklamelink)

 

Gratis Seværdigheder og Oplevelser i London:


1. Se Londons ikoniske attraktioner

Mange af de største og mest ikoniske attraktioner i London kan nemt ses helt gratis udefra. Nogle kan kun ses udefra imens andre kræver betaling for, at komme indenfor og opleve mere af stedet.

De ikoniske og verdensberømte attraktioner, som du nemt kan se udefra inkluderer Big Ben, Palace of Westminster, London Eye og Westminster Abbey.

Derudover er det bl.a. også et must at se Tower Bridge, Saint Paul’s Cathedral, Tower of London og Buckingham Palace udefra.

Gratis Oplevelser i London - Se Londons ikoniske seværdigheder - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Gratis museer

London byder på et bredt udvalg af gode museer og kunstgallerier i verdensklasse. Overraskende nok, er mange af dem faktisk gratis at besøge!

Nogle af de bedste gratis museer i London er British Museum, Natural History Museum, Science Museum og Imperial War Museum.

Du kan også gratis besøge National Gallery, Tate Modern og Victoria and Albert Museum, som er et par anerkendte kunstmuseer og gallerier. Bemærk dog, at mange af museerne har udvalgte særudstillinger, som koster lidt.

 

3. Vagtskiftet ved Buckingham Palace

Vagtskiftet ved Buckingham Palace er endnu en af de bedste gratis oplevelser i London. Buckingham Palace har gennem mange år været hjem til de britiske monarker, og er lige nu officiel residens for Kong Charles III.

Det er selvfølgelig et must, at besøge det verdensberømte slot! Hvis du er heldig, ser du måske endda nogle af medlemmerne af den britiske kongefamilie.

Vagtskiftet ved Buckingham Palace hedder Changing the Guard og finder sted ude foran slottet på udvalgte dage. Du kan se tiderne for vagtskiftet her.


Læs også: 12 Fortryllende Slotte i London og Omegn

Vagtskiftet ved Buckingham Palace - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Gåtur langs Themsen

Themsen er den brede flod, som løber tværs gennem Londons centrum. Du kan dermed nærmest ikke undgå den på din storbyferie!

Ligesom i andre europæiske storbyer såsom Paris, Amsterdam, Berlin og Prag, er det også utroligt populært med en bådtur i London. Det er dog ikke helt gratis! I stedet kan du med fordel gå en tur langs Themsens bredder.

 

5. Nyd stilheden i parkerne

Overalt i London bliver du mødt af dejlige haver og parker. Her finder du alt fra dekorative parker og kongelige haver til små dyrehaver og rå naturområder.

I parkerne kan du nyde roen og de grønne omgivelser, tage på picnic, gå ture, se flotte planter, opdage skulpturer og meget mere.

En af de bedste gratis parker i London er Hyde Park, som er Londons svar på Central Park i New York. Derudover kan det også anbefales, at besøge Regent’s Park, St. James’s Park, Greenwich Park og Richmond Park.


Læs også: 11 Skønne Haver og Parker i London

Nyd stilheden i parkerne - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Besøg Platform 9¾ ved Kings Cross

Hvis du er en vaskeægte Harry Potter-fan, er du simpelthen nødt til at smutte en tur forbi Platform 9¾ ved Kings Cross!

Her kan du få taget et billede imens du skubber vognen med kufferter igennem den magiske indgang til Hogwarts Express.

Kings Cross Station byder også på en troldmands-souvenirbutik, hvor der sælges alverdens magiske ting. Der hersker ingen tvivl om, at det er en af de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i London for Harry Potter-fans!

 

7. Bliv forblændet i God’s Own Junkyard

God’s Own Junkyard er et gammelt varehus, som er fyldt med farverige neonlys og vintageskilte. Ja, faktisk er det hjem til Europas største samling af neonskilte!

Det er især et stort hit for unge og teenagere, fordi det fungerer som et slags psykedelisk paradis med en cool atmosfære. Her er der fyldt med farver, lys, kunst og kreative tilføjelser.

Det er en sjov og anderledes attraktion, som dog ligger lidt langt fra centrum. Bemærk, at der kun er åbent i weekenderne.

Gratis Oplevelser i London - God’s Own Junkyard - Rejs Dig Lykkelig
Foto af Karollyne Videira HubertUnsplash

 

8. Vinduesshopping i shoppinggaderne

En anden af de bedste gratis oplevelser i London er, at tage på vinduesshopping i de verdensberømte shoppinggader- og områder.

Du kan f.eks. tage på vinduesshopping i Oxford Street, Harrods og Regent Street. Hvis du rejser med børn, kan det også anbefales at smutte forbi legetøjsbutikken Hamleys samt M&M’s World ved Leicester Square.

Pas på de mange fristelser, da det ellers hurtigt kan gå fra en gratis oplevelse til en meget dyr aktivitet i London!


Læs også: Shopping Guide til London

 

9. Besøg British Library

British Library er Englands nationalbibliotek og er nok mest en god attraktion for bogorme samt litteratur- og historieelskere.

Det store bibliotek fortæller om menneskehedens historie og viden gennem millioner – og atter millioner – af skrifter. Ja, faktisk består bibliotekets samling af næsten 200 millioner genstande!

Her finder du ikke kun bøger, men også manuskrifter, notesbøger, breve, frimærker, kort, fotografier, musiknoder og meget mere.

British Library - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Far vildt i Londons ikoniske områder

London byder også på utroligt mange ikoniske og verdensberømte områder, gader og pladser, som du kan udforske helt gratis.

Nogle af de pladser, som du ikke må gå glip af er Piccadilly Circus, Trafalgar Square og Leicester Square.

Derudover kan virkelig også anbefales, at smutte en tur forbi Carnaby Street, The Mall, Brick Lane, Downing Street og Portobello Road i Notting Hill. Glem heller ikke at opleve Chinatown, London West End og Neal’s Yard.

 

11. Led efter street art

En anden af de sjoveste gratis oplevelser i London er, at gå på opdagelse i byens gader og lede efter street art. Der findes street art eller gadekunst overalt i byen.

Street art behøver ikke nødvendigvis blot at være graffiti og drengestreger. Det kan også sagtens være flotte, farverige og inspirerende kunstværker, der pryder bygningernes mure som et slags udendørs kunstgalleri.

Nogle af de bedste steder til, at finde street art i London er i Shoreditch og Brick Lane. Rundt omkring i London kan også finde adskillige værker af graffiti-kunstneren ”Banksy”, hvis identitet er ukendt.

Gratis Oplevelser i London - Led efter street art - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Slip børnene løs på Diana Memorial Playground

Der findes rigtig mange gode legepladser i London, som ikke koster noget at benytte. En af de bedste og mest populære er Diana Memorial Playground.

Legepladsen er lavet til minde om Prinsesse Diana og er selvfølgelig beliggende lige ved siden af hendes tidligere hjem, Kensington Palace, i Kensington Gardens.

Den store legeplads er centreret omkring et stort træsørøverskib, som er et stort hit for børnene! Derudover er der også tipier, et træhus, en musikhave, et sansespor, en strandhule, legeskulpturer og meget mere.


Læs også: Sjove Oplevelser i London for Børn og Teenagere

 

13. Tag på marked

Hvis du er vild med markeder, er der heldigvis også rigeligt at vælge imellem i London! Uanset om du er interesseret i madmarkeder, gademarkeder eller loppemarkeder, kan du finde det hele i den britiske hovedstad.

Markederne er helt klart blandt de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i London. Det er dog ikke helt gratis, hvis du ikke kan modstå fristelserne!

Nogle af de mest populære markeder i London er Borough Market, Columbia Flower Market, Camden Market, Portobello Market, Old Spitalfields Market og Brick Lane Market.

Gratis Oplevelser i London - Tag på marked - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Gratis byvandringer

Mange europæiske storbyer byder på gratis byvandringer, hvor du kan udforske byen med en lokalkendt guide. Det er selvfølgelig heller ingen undtagelse i London!

Ja, faktisk findes der et bredt udvalg af gratis byvandringer med vidt forskellige temaer. Du kan f.eks. tage på en byvandring til byens største attraktioner, men du kan også tage på en guidet Jack the Ripper tur.

Der findes mange gode arrangører af gratis guidede byvandringer i London. Nogle af de bedste er dog Sandemans New Europe og Strawberry Tours.

Bemærk, at de gratis byvandringer som udgangspunkt er gratis. Guiderne er dog afhængige af donationer, så de forventer drikkepenge.

 

15. Nyd udsigten fra Sky Garden

Der hersker slet ingen tvivl om, at Sky Garden er en af de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i London! Det er bare én af de aktiviteter, som du ikke bør gå glip af!

Sky Garden er placeret i en skyskraber i 155 meters højde og er Londons højest beliggende offentlige have. Her bliver du mødt af en grøn oase med græs og planter samt en fantastisk panoramaudsigt over Englands hovedstad.

Et besøg i den højt beliggende have er en helt unik aktivitet! Vær dog opmærksom på, at du skal reservere dine gratis billetter til Sky Garden på forhånd.


Læs også: 14 Smukke Udsigtspunkter i London

Gratis Oplevelser i London - Sky Garden - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Se gadekunstnerne i Covent Garden

Covent Garden er et gammeldags indendørs marked, hvor der er fyldt med små butikker, restauranter og barer. Markedet har en central placering, som tiltrækker rigtig mange gadekunstnere.

Det er dermed ikke unormalt, at støde på gadekunstnere i området, der underholder med alt fra imponerende opera og klassisk musik til underholdende dans og mimik.

 

17. Tag billeder af ikoniske vartegn

På en rejse til London, kan du selvfølgelig ikke undgå de klassiske og ikoniske vartegn, som i høj grad bliver forbundet med storbyen.

En af de bedste gratis oplevelser i London er helt klart, at gå på opdagelse og finde de ikoniske vartegn. Og nu hvor du er der, hvorfor så ikke få taget lidt billederne med hjem til feriealbummet?

Nogle af de mest ikoniske vartegn er Londons røde dobbeltdækkerbusser, sorte gamle taxier, røde telefonbokse og skiltene til London Underground.

Gratis Oplevelser i London - Tag billeder af ikoniske vartegn - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste med de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i London. Hvad er dine favoritoplevelser i London? Hvilke ting drømmer du om at opleve? Skriv en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra London:

• 18 Must-See Seværdigheder i London

• Hvor skal man bo i London?

• London Bucketlist: 60+ Oplevelser i London

• Rejseguide til London

… Eller læs alle artikler fra London eller England

Planlæg din storbyferie i London:

Bestil fly til London (reklamelink)

Bestil hotel i London (reklamelink)

Bestil pakkerejse til London (reklamelink)

Bestil biludlejning i London (reklamelink)

Bestil aktiviteter i London (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *