16 oversete seværdigheder i Berlin

Der er mange spændende seværdigheder i Berlin og det er umuligt, at se alle tingene på et enkelt ophold i byen. De mange seværdigheder resulterer desværre i, at nogle af de gode ofte bliver glemt i mængden. Her i artiklen vil jeg komme ind på nogle af de lidt oversete seværdigheder i Berlin, som faktisk er spændende og et besøg værd. Du kan også læse min artikel med 20 must see seværdigheder i Berlin og få endnu mere inspiration til din næste storbyferie.


Botanischer Garten Berlin

Den botaniske have er hjemsted for mere end 22.000 forskellige arter af planter. Mange af planterne vokser i det fri, men de tropiske planter vokser i havens 16 væksthuse. Haven er med sine 43 hektar og store udvalg af planter, en af de største og vigtigste botaniske haver i verden. Entreen er omkring 45 kr. pr. person.

 

Classic Remise

Classic Remise er et bilmuseum med mange klassiske biler. I modsætning til mange andre bilmuseer, kan man opleve at bilerne bliver startet op, køre rundt og bliver repareret. Her er det nemlig ejerne af bilerne, der har dem udstillet. Der er fyldt med skinnende køretøjer, såsom Ferraris, Bentleys, Lamborghinis og mange andre lækre bilmærker. Entre prisen skal ikke forhindre dig i at besøge Classic Remise, for det er nemlig ganske gratis.

Oversete seværdigheder i Berlin - Classic Remise - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Computerspielemuseum

Det lille museum for computerspil byder på en historisk gennemgang af spil og spillemaskiner. Museet har Europas største samling af soft- og hardware til computerspil. Stedet er det perfekte valg, hvis man er en ægte gamer. Entreen er ca. 60 kr. pr. person.

 

Panoramapunkt

Udsigtspunktet er placeret centralt på Potsdamer Platz og giver en storslået udsigt over Berlin. Det er et fint alternativ til fjernsynstårnet, selvom at det ikke er lige så højt. Panoramapunkt ligger på toppen af det 101 meter høje Kollhoff-Tower. Du kommer op til toppen af tårnet på blot 20 sekunder med Europas hurtigste elevator. Entreen er omkring 60 kr. pr. person.

Oversete seværdigheder i Berlin - Panoramapunkt - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Berlin Hauptbahnhof

Berlins hovedbanegård er Europas største og er et besøg værd. Det imponerende bygningsværk stod færdig i 2006 og er lavet af stål og glas. Banegården er i 5 etager og der er togspor på flere af etagerne. Der er også forretninger, spisesteder osv. på hovedbanegården.

 

Museum für Naturkunde

Tysklands største naturhistoriske museum er nok mest kendt for det store dinosaur skelet, Brachiosaurus Brancai, som er et af de største opstillede dinosauerskelletter i verden. Museet har også en stor samling af mere end 30 millioner genstande inden for zoologi, palæontologi, geologi og mineralogi. Entreen er 60 kr. pr. person.

Oversete seværdigheder i Berlin - Museum für Naturkunde - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Britzer Garten

Britzer Garten er en af de mest moderne parker i Berlin og byder på en skøn afslappende stemning. Parken har bl.a. tusindvis af forskellige blomster, søer, vandløb, tema haver og Europas største solur. Entreen er omkring 25 kr. pr. person.

 

Sony Center

Sony Center ligger på Potsdamer Platz og er en af de mest specielle bygninger i Berlin. I centeret ligger der en biograf, restauranter, butikker, kontorer og lejligheder. Midt i centeret er der desuden en god udsigt til det fascinerende tag, der skifter farve om aftenen.

Oversete seværdigheder i Berlin - Sony Center - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Deutsches Technikmuseum Berlin

Deutsches Technikmuseum Berlin er et teknisk museum med et bredt udvalg af gammel og ny teknologi. Museets hovedudstillinger omhandler tysk søfart, luftfart, jernbanetrafik, energiproduktion, computerteknik osv. Under et besøg på museet kan du bl.a. se verdens første computer, damplokomotiver, fly, skibe og meget mere. Entreen er 60 kr. pr. person.


Olympiastadion Berlin

Olympiastadion stod færdig i 1936 og dets oprindelige formål var, at det skulle bruges til de Olympiske Lege samme år. Det er bygget til at kunne huse omkring 100.000 tilskuere, men der er kun lovligt plads til 75.000 tilskuere. Efter en stor ombygning fra 2000 til 2004 er det blevet et moderne stadion, der både kan bruges til koncerter og fodbold. I dag er stadionet hjemsted for fodboldklubben Hertha BSC Berlin, der spiller i den bedste tyske liga. Entreen til Olympiastadion er omkring 60 kr. pr. person.

Oversete seværdigheder i Berlin - Olympiastadion Berlin - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Berliner Funkturm

Berlins Radiotårn stod færdig i 1926 og bliver også kaldt for Berlins svar på Eiffeltårnet. Tårnet har en restaurant i 52 meters højde og en udsigtsplatform i 125 meters højde. Verdens første fjernsynsprogram blev faktisk sendt fra tårnet  i 1935. Entreen til platformen er ca. 37 kr. pr. person.

 

Modellpark  Berlin-Brandenburg

Et miniland med meget nøjagtige mini modeller af Brandenburger Tor, Reichtag, Neue Wache, Siegessäule Pergamonmuseet og mange andre kendte bygningsværker i Berlin. Modellerne er lavet af folk med psykiske eller fysiske udfordringer, som gør det svært for dem at have et fast arbejde. Entreen er ca. 35 kr. pr. person.

Oversete seværdigheder i Berlin - Modellpark Berlin-Brandenburg - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Dokumentationszentrum NS-Zwangsarbeit

Nazi tvangsarbejdslejeren er usædvanligt godt bevaret og den eneste af sin art i Tyskland. Lejren består af 11 barakker, hvoraf 2 af barakkerne har et dokumentationscenter om nazisternes tvangsarbejdslejr. Entreen er gratis.

 

Jewish Museum Berlin

Det jødiske museum dokumenterer 2.000 års jødisk historie i Tyskland. Højdepunkterne på musset er bl.a. underjordiske passager, Holocaust Tower og Exile Garden. Her kan du udforske det jødiske liv og traditioner gennem tusinde år. Entreen er omkring 60 kr. pr. person.

Oversete seværdigheder i Berlin - Jewish Museum - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Welt Balloon

Den store luftballon står i byens centrum og er en af verdens største helium balloner. For omkring 150 kr. kan du blive løftet op i 150 meters højde og få en smuk udsigt over Berlin. Der er en lang snor, der kun gør det muligt, at svæve op og ned i luftballonen, der derfor bliver nogenlunde det samme sted hele tiden.

 

Treptower Park

Parken er et mindesmærke til minde om 7.000 af de 80.000 sovjetiske soldater, der mistede livet under 2. Verdenskrig. Størrelsen på skulpturerne i parken er enorme og de er så store, at de får mennesker til at virke som små myrer. Der er gratis entre til parken.

Oversete seværdigheder i Berlin - Treptower Park - www.rejsdiglykkelig.dk

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.