16 oversete seværdigheder i Berlin

Oversete seværdigheder i Berlin - Rejsdiglykkelig.dk

Berlin byder på mange spændende seværdigheder og det er umuligt, at se dem alle på et enkelt ophold i storbyen. De hundredevis at seværdigheder i Berlin resulterer desværre i, at der ofte bliver glemt nogle gode i mængden. Derfor har jeg strikket et indlæg sammen, hvor jeg vil komme ind på nogle af de lidt oversete seværdigheder i Berlin. Det er faktisk 16 super spændende oplevelser, som uden tvivl er et besøg værd.


Oversete seværdigheder i Berlin - Rejsdiglykkelig.dk


Botanischer Garten Berlin

Botanischer Garten Berlin er som navnet antyder en botanisk have, som er hjemsted for mere end 22.000 forskellige arter af planter. Mange af planterne vokser i det fri, men de tropiske planter vokser i havens 16 væksthuse. Haven er med sine 43 hektar og store udvalg af planter, en af de største og vigtigste botaniske haver i hele verden.

 

Computerspielemuseum

Computerspielemuseum er et lille museum som fokuserer på computerspil og byder på en historisk gennemgang af spil og spillemaskiner. Museet kan prale af at have Europas største samling af software og hardware til computerspil. Det er det perfekte valg, hvis du er en ægte gamer eller bare en lidt nørdet computer geek.Classic Remise

Classic Remise er et bilmuseum med et stort antal klassiske biler. I modsætning til mange andre bilmuseer, kan man opleve at bilerne bliver startet op, kører rundt og bliver repareret. Her er det nemlig ejerne af bilerne, der har dem udstillet. Der er fyldt med skinnende køretøjer såsom Ferraris, Bentleys, Lamborghinis og mange andre lækre bilmærker. Entre prisen skal ikke forhindre dig i at besøge Classic Remise, for det er nemlig ganske gratis.

Oversete seværdigheder i Berlin - Classic Remise - Rejsdiglykkelig.dk

 

Modellpark Berlin-Brandenburg

Modellpark Berlin-Brandenburg er et miniland med meget nøjagtige mini modeller af Brandenburger Tor, Reichtag, Neue Wache, Siegessäule, Pergamonmuseet og mange andre kendte bygningsværker i Berlin. Modellerne er lavet af folk med psykiske og fysiske udfordringer, som gør det svært for dem at have et fast og normalt arbejde.

 

Berlin Hauptbahnhof

Berlins hovedbanegård er Europas største og er bestemt et besøg værd. Det imponerende bygningsværk stod færdig i 2006 og er lavet af uendelige tons stål og glas. Banegården er i 5 etager og det er fascinerende, at se de mange togspor i flere etager. Udover at nyde den smukke bygning, kan du også shoppe i forretninger eller få et hurtigt måltid på en café.

 

Museum für Naturkunde

Museum für Naturkunde er Tysklands største naturhistoriske museum og det er ikke en oplevelse du bør snyde dig selv for. Museet er nok mest kendt for det store dinosaur skelet, Brachiosaurus Brancai, der er et af de største opstillede dinosaurskelletter i verden. Derudover er der også en stor samling på mere end 30 millioner genstande indenfor zoologi, palæontologi, geologi og mineralogi.

Oversete seværdigheder i Berlin - Museum für Naturkunde - Rejsdiglykkelig.dk

 

Britzer Garten

Britzer Garten er en af de mest moderne parker i Berlin og byder på en skøn afslappende stemning. Parken har tusindvis af forskellige blomster, søer, vandløb, tema haver og ikke mindst Europas største solur. Det er den perfekte oplevelse, hvis du trænger til at slappe lidt af i rolige og frodige omgivelser.

 

Panoramapunkt

Panoramapunkt er et udsigtspunkt, der er placeret på toppen af det 101 meter høje Kollhoff-Tower centralt på Potsdamer Platz. Udsigten herfra er intet mindre end fantastisk og og der er en storslået udsigt over Berlin med både højhuse, kendte seværdigheder og TV-tårnet i det fjerne. Det er et ganske fint alternativ til udsigtspunktet i TV-tårnet, selvom at det ikke er lige så højt. Du kommer op til toppen af tårnet ved hjælp af Europas hurtigste elevator, som tager dig op i 101 meters højde på blot 20 sekunder.Jewish Museum Berlin

Jewish Museum Berlin er et jødisk museum, der dokumenterer 2.000 års jødisk historie i Tyskland. Her kan du udforske det jødiske liv og deres traditioner gennem flere tusinde år. Højdepunkterne på museet omfatter bl.a. underjordiske passager, Holocaust Tower og Exile Garden.

 

Sony Center

Sony Center ligger på Potsdamer Platz og er en af de mest specielle bygninger i Berlin. I centeret kan du bl.a. finde en biograf, restauranter, butikker, kontorer og lejligheder. Midt i centeret er der desuden en god udsigt til det fascinerende tag, der skifter farve i aftentimerne.

Oversete seværdigheder i Berlin - Sony Center - Rejsdiglykkelig.dk

 

Deutsches Technikmuseum Berlin

Deutsches Technikmuseum Berlin er et teknisk museum med et bredt udvalg af gammel og ny teknologi. Museets hovedudstillinger omfatter tysk søfart, luftfart, jernbanetrafik, energiproduktion, computerteknik og meget mere. Under et besøg på museet kan du bl.a. se verdens første computer, damplokomotiver, fly, skibe og mange andre spændende ting.

 

Welt Balloon

Welt Balloon er en kæmpestor luftballon i byens centrum og anses for at være en af verdens største helium balloner. For cirka 150 kr. kan du blive løftet op af luftballonen i 150 meters højde og få en spektakulær udsigt over Berlin. Ballonen bliver nogenlunde det samme sted hele tiden, eftersom at der er en lang snor, der kun gør det muligt for luftballonen at svæve op og ned.

 

Olympiastadion Berlin

Olympiastadion stod færdig i 1936 og dets oprindelige formål var, at det skulle bruges til de Olympiske Lege samme år. Det er bygget til at kunne huse omkring 100.000 tilskuere, men der er kun lovligt plads til 75.000 tilskuere. Efter en stor ombygning fra 2000 til 2004 er det blevet et moderne stadion, der både kan bruges til koncerter og fodbold. I dag er stadionet hjemsted for fodboldklubben Hertha BSC Berlin, der spiller i den bedste tyske liga.

Oversete seværdigheder i Berlin - Olympiastadion Berlin - Rejsdiglykkelig.dk

 

Berliner Funkturm

Berlins Radiotårn stod færdig i 1926 og bliver også kaldt for Berlins svar på Eiffeltårnet. Tårnet har en restaurant i 52 meters højde og en udsigtsplatform i 125 meters højde. Verdens første fjernsynsprogram blev faktisk sendt fra tårnet i 1935. Det er dermed også lidt af et historisk og spændende bygningsværk.

 

Dokumentationszentrum NS-Zwangsarbeit

Dokumentationszentrum NS-Zwangsarbeit er en gammel Nazi tvangsarbejdslejr, som er usædvanligt godt bevaret. Den historiske lejr er faktisk den eneste af sin art i Tyskland. Den består af 11 barakker, hvoraf 2 af barakkerne har et dokumentationscenter om nazisternes tvangsarbejdslejr. Det er en super spændende oplevelse, som giver et bedre indblik i den frygtelige tid, hvor nazisterne hærgede i Berlin.Treptower Park

Treptower Park står som et mindesmærke til ære for 7.000 af de 80.000 sovjetiske soldater, der mistede livet under 2. verdenskrig. Skulpturene i parken er virkelig enorme og imponerende! De er så store, at de får mennesker til at virke som bittesmå myrer.

Oversete seværdigheder i Berlin - Treptower Park - Rejsdiglykkelig.dk


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

2 thoughts on “16 oversete seværdigheder i Berlin

  • Der er en grund til at biler er overset ingen gider at se på biler når de er i Berlin. Det kan man gøre derhjemme!! men fed artikel der er mange fede steder som jeg havde overset før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.