18 Oversete seværdigheder i Berlin

Der er uendeligt mange seværdigheder i Berlin og det er umuligt, at se alle tingene på et enkelt ophold i byen. Der er ofte nogle gode seværdigheder, som bliver glemt i mængden. Hvis du vil se 14 Must-See seværdigheder i Berlin skal du trykke her.


DDR Museum

Museet viser hvordan det daglige liv i østtyskland fungerede under DDR tiden. Her kan du lære masser om historien på en levende, interaktiv og legende måde. Man må røre og bruge stort set alle genstandende på museet. Entreen er ca. 65 kr. pr. person.

Oversete seværdigheder i Berlin - DDR Museum - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Botanischer Garten Berlin

Den botaniske have er hjemsted for mere end 22.000 forskellige arter af planter. Mange af planterne vokser i det fri, men de tropiske planter vokser i havens 16 væksthuse. Haven er med sine 43 hektar og store udvalg af planter, en af de største og vigtigste botaniske haver i verden. Entreen er ca. 45 kr. pr. person.

 

Classic Remise

Et bilmuseum med mange lækre klassiske biler! I modsætning til mange andre bilmuseer, kan man opleve at bilerne bliver startet op, køre rundt og bliver repareret. Her er det nemlig ejerne af bilerne, der har dem udstillet. Der er fyldt med skinnende køretøjer, såsom Ferraris, Bentleys, Lamborghinis og mange andre lækre bilmærker. Det er ganske gratis, at besøge Classic Remise.

Oversete seværdigheder i Berlin - Classic Remise - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Computerspielemuseum

Det lille museum for computerspil byder på en historisk gennemgang af spil og spillemaskiner. Museet har Europas største samling af soft- og hardware til computerspil. Stedet er det perfekte valg, hvis man er en ægte gamer. Entreen er ca. 60 kr. pr. person.

 

Panoramapunkt

Udsigtspunktet er placeret centralt på Potsdamer Platz og giver en storslået udsigt over byen. Det er et fint alternativ til fjernsynstårnet, selvom at det ikke er lige så højt. Panoramapunkt ligger på toppen af det 101 m høje Kollhoff-Tower. Du kommer op til toppen af tårnet på blot 20 sekunder med Europas hurtigste elevator. Entreen er ca. 60 kr. pr. person.

Oversete seværdigheder i Berlin - Panoramapunkt - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Berlin Hauptbahnhof

Berlins hovedbanegård er Europas største og et besøg værd. Det imponerende bygningsværk stod færdig i 2006 og er lavet af stål og glas. Banegården er i 5 etager og der er spor på flere af etagerne. Der er også forretninger, spisesteder osv. på hovedbanegården.

 

Museum für Naturkunde

Tysklands største naturhistoriske museum er nok mest kendt for det store dinosaur skelet, Brachiosaurus Brancai, som er et af de største opstillede dinosauerskelletter i verden. Museet har også en stor samling af mere end 30 millioner genstande inden for zoologi, palæontologi, geologi og mineralogi. Entreen er 60 kr. pr. person.

Oversete seværdigheder i Berlin - Museum für Naturkunde - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Britzer Garten

Britzer Garten er en af de mest moderne parker i Berlin. Parken byder bl.a. på et hav af forskellige blomster, søer, vandløb, tema haver og Europas største solur. Entreen er ca. 25 kr. pr. person.

 

Sony Center

Sony Center ligger på Potsdamer Platz og er en af de mest specielle bygninger i Berlin. I centeret ligger der en biograf, restauranter, butikker, kontorer og lejligheder. Midt i centeret er der en god udsigt til det fascinerende tag, der skifter farve om aftenen.

Oversete seværdigheder i Berlin - Sony Center - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Deutsches Technikmuseum Berlin

Et teknisk museum med et bred udvalg af gammel og ny teknologi. Museets hovedudstillinger omhandler tysk søfart, luftfart, jernbanetrafik, energiproduktion, computerteknik osv. Du kan bl.a. se verdens første computer, damplokomotiver, fly, skibe og meget mere. Entreen er 60 kr. pr. person.

 

Olympiastadion Berlin

Olympiastadion stod færdig i 1936 og dets oprindelige formål var, at det skulle bruges til de Olympiske Lege i 1936. Det er bygget til, at kunne huse omkring 100.000 tilskuere, men der er kun lovligt plads til 75.000 tilskuere. Efter en stor ombygning fra 2000 til 2004, er det blevet et moderne stadion der både huser koncerter og fodbold. Stadionet er i dag hjemsted for fodboldklubben Hertha BSC Berlin, som spiller i den bedste tyske liga. Entreen til Olympiastadion er ca. 60 kr. pr. person.

Oversete seværdigheder i Berlin - Olympiastadion Berlin - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Berliner Funkturm

Berlins Radiotårn stod færdig i 1926 og bliver også kaldt for Berlins svar på Eiffeltårnet. Tårnet har en restaurant i 52 m højde og en udsigtsplatform i 125 m højde. Verdens første fjernsynsprogram blev sendt fra tårnet  i 1935. Entreen til platformen er ca. 37 kr. pr. person.

 

Modellpark  Berlin-Brandenburg

Et miniland med meget nøjagtige mini modeller af Brandenburger Tor, Reichtag, Neue Wache, Siegessäule Pergamonmuseet og mange andre kendte bygningsværker i Berlin. Modellerne er lavet af folk med psykiske eller fysiske udfordringer, som gør det svært for dem at have et fast arbejde. Entreen er ca. 35 kr. pr. person.

Oversete seværdigheder i Berlin - Modellpark Berlin-Brandenburg - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Dokumentationszentrum NS-Zwangsarbeit

Nazi tvangsarbejdslejeren er usædvanligt godt bevaret og den eneste af sin art i Tyskland. Lejren består af 11 barakker, hvoraf 2af barakkerne har et dokumentationscenter om nazisternes tvangsarbejdslejr. Entreen er gratis.

 

Jewish Museum Berlin

Det jødiske museum dokumenterer 2.000 års jødisk historie i Tyskland. Højdepunkterne på musset er bl.a. underjordiske passager, Holocaust Tower og Exile Garden. Her kan du udforske det jødiske liv og traditioner gennem tusinder af år. Entreen er ca. 60 kr. pr. person.

Oversete seværdigheder i Berlin - Jewish Museum - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Welt Balloon

Den store luftballon er en af verdens største helium balloner. For ca. 150 kr. kan man blive løftet op i 150 m højde og få en smuk udsigt over Berlin. Der er en lang snor, som kun gør det muligt, at svæve op og ned i luftballonen, der derfor bliver ca. det samme sted hele tiden.

 

Treptower Park

Parken er et mindesmærke til minde om 7.000 af de 80.000 sovjetiske soldater, der faldt i 2. Verdenskrig. Størrelsen på skulpturerne i parken er så store, at de får mennesker til at virke som små myrer. Der er gratis entre til parken.

Oversete seværdigheder i Berlin - Treptower Park - www.rejsdiglykkelig.dk

Siegessäule

Den 67 m høje sejrssøjle er et minde om sejrene over Danmark, Østrig og Frankrig. Søjlen er lavet i granit og bærer præg af 2. Verdenskrig. På toppen af Siegessäule står den gyldne 8,3 m høje og 35 tons tunge sejrsgudinde, Guld-Else. Man kan besøge søjlen gennem fire tunneler under vejen. For at komme op til udsigtsplatformen under den gyldne statue, skal du bestige en stejl spiraltrappe med 285 trin. Entreen er ca. 25 kr. pr. person.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.