Seværdigheder og Oplevelser i Malaga - Rejs Dig Lykkelig

26 Seværdigheder og Oplevelser i Malaga

Leder du efter sjove ting at lave i Malaga? Glem ikke at tjekke denne artikel om de bedste seværdigheder og oplevelser i Malaga, Spanien.

Malaga er en dejlig og solrig storby, som uden tvivl er blandt de bedste rejsemål i Spanien. Det er ikke bare hjertet i Andalusien, men også hovedbyen på Costa del Sol-kysten.

I Malaga bliver du mødt af noget til enhver type rejsende. Her er der solrigt vejr, dejlige sandstrande, kulturelle og historiske oplevelser, uendelige shoppingmuligheder, storbystemning og massevis af spændende udflugtsmuligheder.

Med et indbyggertal på mere end en halv million mennesker, er Malaga den 6. største by i Spanien. På trods heraf, er byens centrum så kompakt, at du nemt kan gå rundt til mange af de største seværdigheder til fods.

Hvis du planlægger en rejse til den populære spanske storby, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Malaga.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil pakkerejse til Malaga (reklamelink)

Bestil fly til Malaga (reklamelink)

Bestil hotel i Malaga (reklamelink)

Bestil biludlejning i Malaga (reklamelink)

Bestil oplevelser i Malaga (reklamelink)

 

 

Seværdigheder og Oplevelser i Malaga:


1. Alcazaba-fæstningen

Alcazaba-fæstningen eller La Alcazaba er en maurisk fæstning, der vidner om byens vigtige arabiske fortid. Fæstningen blev bygget på en bakketop i det 11. århundrede, men er udvidet adskillige gange siden.

Ja, faktisk bestod Alcazaba i sin storhedstid af en lille by midt i byen med tre ringmure og mere end 100 tårne.

I dag er Alcazaba betydeligt mindre, men byder stadig på en labyrint af stier, flotte bygninger, arabisk arkitektur, smukke gårdhaver og blomstrende haver.

Ikke nok med det, så byder den imponerende fæstning også på en spændende historie og fantastiske udsigter over byen. Du kan købe entrébilletter ved indgangen eller bestille en guidet tur i Alcazaba her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Malaga - Alcazaba - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro er beliggende på en bakketop ovenover Alcazaba-fæstningen og er endnu en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Malaga.

Det gamle slot og fæstning blev bygget i det 14. århundrede for at beskytte byen og Alcazaba imod fjender. Det har haft så stor en betydning for byen, at det i dag kan ses på Malagas byvåben og flag.

Når du besøger Castillo de Gibralfaro, kan du gå en tur langs de massive fæstningsvolde. Her bliver du mødt af flotte panoramaudsigter over byen. Du kan også lære om slottets historie på museet.

Hvis du både vil besøge Alcazaba og Gibralfaro, kan du købe en kombi-billet. Bemærk dog, at turen op til Gibralfaro-slottet er hård og lang, så overvej at køre derop.

 

3. Det Romerske Teater

Det Romerske Teater hedder officielt Teatro Romano de Málaga og er beliggende for foden af Alcazaba-fæstningen i hjertet af byen.

Det romerske teater stammer fra det 1. århundrede og er faktisk det ældste sted i hele Malaga! Det lå skjult i flere år og blev først genopdaget i år 1951.

På trods af, at maurerne benyttede store dele af teatrets værdifulde materiale til at bygge Alcazaba, er det stadig en af de mest imponerende attraktioner i Malaga. Og det bedste af det hele er, at entréen er gratis!

Seværdigheder og Oplevelser i Malaga - Det Romerske Teater - Rejs Dig Lykkelig

 

4. La Concepción

Jardín Botánico – Histórico La Concepción er en smuk botanisk have, som ligger et par kilometer nord for Malaga. På trods af sin placering lidt uden for centrum, er haven alligevel et besøg værd.

Haven dækker over et enormt område på omkring 23 hektar og byder på tusindvis af træer og plantearter. Det er dermed en af de største tropiske og subtropiske haver i Spanien.

Overalt i den historiske botaniske have bliver du mødt af frodig vegetation, grønne plæner, snoede stier, flotte skulpturer, rolige springvand og kunstige søer.

 

5. Tag på en segway-tur

En sjov og anderledes aktivitet i Malaga er, at tage på en guidet segway-tur. Her kommer du nemt rundt i byen med en guide, der fortæller om mange af de største seværdigheder og oplevelser i Malaga undervejs.

Der findes mange guidede ture, hvor du kører rundt på det sjove 2-hjulede elektriske køretøj. Du kan finde et bredt udvalg af segway-ture i Malaga her (reklamelink).

Segway-tur - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Centre Pompidou

Centre Pompidou er et moderne kunstmuseum, der er beliggende i en farverig glaskube ved havnepromenaden, Muelle Uno.

Museet åbnede dørene i 2015 og er en mindre filial af det verdensberømte museum, Centre Pompidou, i Paris. Her kan du se en moderne kunstsamling med alt fra permanente til midlertidige udstillinger.

Hvis du er vild med moderne kunst, kan du med fordel finde billetter til Centre Pompidou i Malaga her (reklamelink).

 

7. Atarazanas-markedet

Er du et vaskeægte madøre? Så er Atarazanas-markedet formentligt en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Malaga for dig!

Det populære marked kaldes også for Mercado Central de Atarazanas og er et livligt lokalt marked. Det er beliggende i en historisk markedshal i centrum af byen og tiltrækker mange lokale såvel som turister.

På markedet bugner der af mad og drikkevarer fra regionen. Her finder du travle og farverige boder, hvor der sælges alt fra friske råvarer til lokale produkter og specialiteter.

Atarazanas-markedet har åbent fra mandag til lørdag kl. 08.00-15.00, men nogle boder kan finde på at lukke før. Vær opmærksom på, at der er lukket om søndagen.

Atarazanas-markedet - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Tag på en bådtur

Hvis du besøger Malaga imens temperaturerne er skyhøje, kan det varmt anbefales at tage på en bådtur. Det er helt klart en af de sjoveste aktiviteter i Malaga for dig, der elsker at tilbringe tid på vandet.

Der findes mange gode bådture fra Malaga, hvoraf de fleste foregår på en katamaran. Du kan med fordel bestille en bådtur fra Malaga her (reklamelink). Bemærk, at nogle af turene også kan være fra nærtliggende byer.

 

9. Plaza de la Constitución

Plaza de la Constitución ligger i hjertet af Malagas gamle bydel (Centro Histórico) og er den mest centrale plads i byen.

Den gamle bydel emmer af charme og historie med sine smalle gader, flotte bygninger og traditionelle pladser. Ved Plaza de la Constitución er der bestemt ingen undtagelse!

Pladsen er nemlig flankeret af historiske, imponerende og fremtrædende bygninger. Plaza de la Constitución er desuden kendt som byens mødested og er omgivet af alverdens butikker, restauranter, caféer og barer.

Plaza de la Constitución - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Calle Larios

Calle Larios hedder officielt Calle Marqués de Larios og er Malagas hovedstrøg. Den berømte og populære gågade er beliggende i den gamle bydel og er det perfekte sted til shopping i Malaga!

Den prominente gågade er spækket med butikker i alle prisklasser. Her kan du købe alt fra tøj, sko og tasker til souvenirs og brugskunst.

Glem heller ikke at tjekke sidegaderne, der ligeledes byder på et bredt og varieret udvalg af gode butikker, restauranter og barer.

Seværdigheder og Oplevelser i Malaga - Calle Larios - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Carmen Thyssen-museet

Carmen Thyssen-museet er et kunstmuseum, der er delvist placeret i et flot gammelt barokpalads fra det 16. århundrede.

Her kan du se baronesse Carmen Thyssen-Bornemizas private kunstsamling, som består af mere end 200 værker af spanske kunstnere. Der er især fokus på andalusisk kunst fra det 19. århundrede.

Hvis kunstmuseet lyder som en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Malaga for dig, kan du finde billetter til Thyssen-museet her (reklamelink).

 

12. Tag på stranden

Malaga og Costa del Sol-kysten byder på mange dejlige strande. Det er dermed oplagt, at tage på en strandtur i Malaga. Det er en skøn aktivitet og oplevelse for både børn og voksne i de høje sydspanske temperaturer.

Den mest populære strand i Malaga hedder Playa la Malagueta og ligger i hjertet af byen. Den lange og brede bystrand byder på fint sand, klart vand og alverdens faciliteter.

Glem heller ikke at gå en tur langs strandpromenaden Paseo Marítimo Pablo Ruiz Picasso, som bl.a. strækker sig bagved Playa la Malagueta.

Af andre gode strande i Malaga, kan der også nævnes Playa Peñon del Cuervo, Playa de la Caleta, Playa de El Palo og Playa de la Misericordia. Der er altså bestemt ikke uden grund, at Malaga er en af de bedste europæiske storbyer med strand!

Strande - Rejs Dig Lykkelig

 

13. Plaza de la Merced

Plaza de la Merced er en central plads i Malaga, der er kendt for sine flotte omgivelser og historiske betydning. Pladsen er dog mest kendt som fødestedet for selveste Pablo Picasso.

Den verdensberømte spanske kunstner blev født i Malaga i 1881. I dag er hans fødehjem omdannet til et lille museum ved navn Museo Casa Natal de Picasso (reklamelink). Her kan du få et indblik i Picassos personlige liv.

I det ene hjørne af Plaza de la Merced finder du desuden en bronzestatue af Pablo Picasso. Statuen er placeret på en bænk, hvorfra han kigger ud over pladsen.


Læs også: Hvor skal man bo i Malaga?

 

14. Málaga Park

Málaga Park hedder officielt Parque de Málaga og er en dejlig offentlig bypark midt i byen. Den langstrakte park er fyldt med grønne områder, subtropiske planter, skyggefulde træer, brede stier, flotte skulpturer og springvand.

Det er et skønt sted til, at gå en tur og slappe af i de rolige omgivelser. Det er også et dejligt sted for børnefamilier, der trænger til at slippe lidt væk fra storbyens larm.

Seværdigheder og Oplevelser i Malaga - Malaga Park - Rejs Dig Lykkelig

 

15. Picasso-museet

En af de bedste must-see seværdigheder og oplevelser i Malaga for kunstelskere er, at besøge Picasso-museet. Det populære museum hedder officielt Museo Picasso Málaga og er placeret i et flot gammelt palads.

Her kan du gå på opdagelse i en omfattende samling af den verdensberømte kunstners værker. Ja, faktisk er mere end 200 af Pablo Picassos værker udstillet på museet.

Selvom at Picassos mest berømte værker ikke er udstillet på museet i Malaga, er samlingen stadig imponerende. Du kan forudbestille billetter til Picasso-museet her (reklamelink).

 

16. Muelle Uno

Det er umuligt, at lave en liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Malaga uden at nævne Muelle Uno.

Muelle Uno er en livlig og moderne havnepromenade, som er beliggende ved Malagas havnefront. Her er der fyldt med restauranter, barer og butikker. Det er især et skønt sted om eftermiddagen og aftenen.

Gå en tur langs molen, se på både og nyd lidt godt til ganen. Der er også en lille barokkirke ved navn La capilla del puerto de Málaga og et fyrtårn ved navn La Farola de Málaga.

Muelle Uno - Rejs Dig Lykkelig

 

17. Se et flamenco-show

Når turen går til Malaga, bør du kraftigt overveje, at bruge en aften på at overvære et flamenco-show. Flamenco er nemlig en helt særlig og passioneret kunstform, der netop stammer fra Andalusien, som Malaga er en del af.

Flamenco består af en spændende og unik blanding af sang, dans, guitarspil og klappen i hænderne. Her kan du fordybe dig i den traditionelle spanske kultur med en levende og passioneret forestilling.

Der findes mange forskellige flamenco-shows i Malaga, som er værd at opleve. Du kan bl.a. finde et godt udvalg af flamenco-shows her (reklamelink).

 

18. Hop-on Hop-off Bustur

Hvis du ikke har lejet en bil (reklamelink), bør du kraftigt overveje, at tage på en hop-on hop-off bustur. Her kan du være stensikker på, at komme forbi mange af de største seværdigheder og oplevelser i Malaga.

Det er en fantastisk måde at opleve byen på – alt imens du transporteres rundt mellem de mange attraktioner. Det er også en rigtig sjov aktivitet for børn!

Som noget helt unikt, kan Malagas hop-on hop-off bus omdanne sig til en båd, der sejler rundt på vandet. Bestil din hop-on hop-off bustur her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Malaga - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Soho

Soho var engang et forfalden og slidt kvarter i Malaga. I de seneste år er det heldigvis blevet forvandlet til et trendy og kreativt område, hvor der er fyldt med gadekunst.

Det har alt sammen resulteret i, at Soho i dag er er upcoming kvarter, som også kaldes for kunstkvarteret. Udover gadekunst, er der også fyldt med kunstgallerier, hippe butikker og trendy caféer.

Gadekunsten kan især opleves i området nær kunstmuseet, CAC. Her finder du alverdens kreative kunstværker langs floden og i de nærtliggende gader.

 

20. Malagas Katedral

Malagas Katedral er beliggende i byens historiske centrum og kaldes også for La Manquita, som betyder Den enarmede dame.

Katedralen blev bygget mellem 1500- og 1700-tallet, og blev desværre aldrig færdigbygget. De løb simpelthen tør for penge før kirkens sydtårn stod færdigt. Deraf kommer kælenavnet ”Den enarmede dame”.

Heldigvis, gør det ikke Malagas Katedral mindre imponerende. I dag fungerer den som et symbol for byen og består af en unik blanding af forskellige stilarter.

Ja, faktisk er katedralen en af de største seværdigheder og oplevelser i Malaga. Glem ikke at smutte en tur indenfor, hvor du kan besøge kirkerummet, kapellerne og museet samt klatre en tur op i det høje kirketårn.

Seværdigheder og Oplevelser i Malaga - Malagas Katedral - Rejs Dig Lykkelig

 

21. Tag på shopping

Hvis du elsker shopping, er Malaga heldigvis en rigtig god shoppingby! Udover den populære gågade, Calle Larios, som er nævnt længere oppe, er der også mange gode shoppingcentre.

Det bedste og mest populære center er Centro Comercial Larios Centro. Her kan du bl.a. svinge kreditortet i butikker som Primark, H&M, Zara og Mango.

Du kan også besøge stormagasinet El Corte Inglés og shoppingcentrene Vialia Centro Comercial og Plaza Mayor. Ved sidstnævnte er der både almindelige modebutikker og en designeroutlet.

Hvis du gerne vil på shopping i den spanske storby, kan du læse om de bedste steder til shopping i Malaga her.

 

22. Tuk-tuk-tur

Leder du efter en unik og anderledes oplevelse i Malaga? Så bør du kraftigt overveje, at tage på en tuk-tuk-tur i byens gader.

Her kører du rundt med en elektrisk tuk-tuk imens du kommer rundt til mange populære seværdigheder og oplevelser i Malaga. Du kan for eksempel tage på denne topbedømte tuk-tuk-tur i Malaga (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Malaga - Tuk Tuk Tur - Rejs Dig Lykkelig

 

23. Hammam Al Ándalus Baños Árabes

Var det noget med en tur i et hammam lige midt i Malagas historiske hjerte? Som et resultat af byens mauriske fortid, er det muligt at besøge en traditionelt arabisk hamam.

I Hammam Al Ándalus Baños Árabes kan du glæde dig til 1,5 times ren selvforkælelse og afslapning i flotte omgivelser.

Her kan du dyppe dig i forskellige termiske bade, nyde dampbadet, drikke traditionel te og få en afslappende massage. Du kan med fordel købe din adgangsbillet til Hamam Al Ándalus her (reklamelink).

 

24. Nyd det spanske køkken

Det spanske køkken er kendt over hele verden for sine fantastiske retter. Det er også netop derfor, at maden såvel som vinen fortjener en plads på listen over de bedste seværdigheder og oplevelser i Malaga!

Overalt i byen finder du gode restauranter, caféer, tapasbarer og vinbarer. Det er dermed utroligt nemt, at finde steder, hvor du kan smage på de lækre specialiteter fra landet og regionen.

Seværdigheder og Oplevelser i Malaga - Nyd det spanske køkken - Rejs Dig Lykkelig

 

25. Museo Automovilístico y de la Moda

Hvis du er vild med biler eller mode, er du simpelthen nødt til at smutte en tur forbi Museo Automovilístico y de la Moda. Det er helt klart en af de bedste seværdigheder og oplevelser i Malaga for bilentusiaster og fashionistas!

Museet er beliggende i en gammel tobaksfabrik og byder bl.a. på en stor samling af historiske og klassiske biler.

Ikke nok med det, så har museet også en udstilling, som omhandler modetendenserne i det 20. århundrede. Det regner sjældent på Spaniens solkyst, men når det gør, er museet en rigtig god aktivitet. Køb billetter til museet her (reklamelink).

 

26. Dagsture og udflugter

Selvom at der er mange gode seværdigheder og oplevelser i Malaga, er der mindst lige så mange uden for byen.

Du kan f.eks. tage på en dagstur til byerne Mijas, Marbella, Sevilla, Nerja og Ronda. Du kan også besøge Granada med den imponerende Alhambra-borg eller den engelske koloni, Gibraltar.

Hvis du hellere vil ud i naturen, kan du bl.a. tage på en vandretur langs populære Caminito del Rey. Af andre gode udflugtsmuligheder, kan der også nævnes Montes de Málaga Natural Park og El Torcal de Antequera.

Hvis du har lejet en bil (reklamelink), er det super nemt, at tage på udflugt fra Malaga. Hvis du ikke har lejet en bil, kan du finde mange gode udflugter fra Malaga her (reklamelink).

Seværdigheder og Oplevelser i Malaga - Dagsture - Mijas - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste seværdigheder og oplevelser i Malaga, Spanien. Kender du andre sjove ting at lave i Malaga? Hvad ser du mest frem til, hvis du har planlagt en tur dertil?

Læs flere artikler fra Spanien:

• Hvor skal man bo i Malaga?

De Bedste Steder til Shopping i Malaga

• 23 Vigtige ting du SKAL vide inden rejsen til Spanien

• Drikkepenge i Spanien: Hvor meget skal man give?

• Kør-selv-ferie i Spanien: Ting du skal vide

… Eller læs alle artikler fra Malaga eller Spanien

Planlæg din rejse til Malaga:

Bestil pakkerejse til Malaga (reklamelink)

Bestil fly til Malaga (reklamelink)

Bestil hotel i Malaga (reklamelink)

Bestil biludlejning i Malaga (reklamelink)

Bestil oplevelser i Malaga (reklamelink)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *