Gratis Seværdigheder og Oplevelser i New York - Rejs Dig Lykkelig

20 Gratis Oplevelser i New York

Leder du efter sjove gratis ting at lave i New York City? Glem ikke at tjekke denne liste med de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i New York.

New York er en helt fantastisk storby, som alle bør besøge mindst én gang i livet! Problemet er bare, at det desværre også er en af verdens dyreste storbyer.

Rejsebudgettet kan med lynets hastighed blive brugt på flybilletter, hoteller, restauranter, butikker og attraktioner. Hvis du ikke lægger et budget hjemmefra, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at besøge New York.

Heldigvis, findes der dog også mange oplevelser som ikke koster en krone. Ja, faktisk er selv nogle af New Yorks største seværdigheder gratis.

Hvis du vil spare penge på din storbyferie, skal du blive hængende lidt endnu. Her får du en liste over de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i New York City.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til New York (reklamelink)

Bestil hotel i New York (reklamelink)

Bestil pakkerejse til New York (reklamelink)

Bestil oplevelser i New York (reklamelink)

 

Gratis Seværdigheder og Oplevelser i New York:


1. Central Park

Central Park er en kæmpestor bypark, som er blandt de mest kendte parker i verden. Her bliver du mødt af store grønne plæner, skove, søer, vandløb og en lang række populære turistattraktioner.

Det er altså ikke uden grund, at Central Park kaldes for New Yorks grønne lunger. Parken ligger midt på Manhattan og er et skønt tilflugtssted midt i storbyens stress og jag.

Ja, faktisk er Central Park så stor, at du sagtens kan få en hel dag til at gå derinde! Nyd stilheden, udforsk de grønne omgivelser, gå ture, se de mange attraktioner og meget mere.

Læs også: De Bedste Seværdigheder i Central Park

Central Park - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Wall Street

En anden af de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i New York er Wall Street. Den storslåede gade er kendt som verdens finansielle hovedstad og er hjem til nogle af verdens vigtigste banker.

Det er bl.a. her du finder New York Stock Exchange, som er verdens største børs og aktiemarked. Du kan dog desværre kun opleve bygningens storhed udefra.

Wall Street byder desuden på den berømte statue af Wall Street-tyren samt Federal Hall, Trinity Church og Battery Park.

 

3. New York Public Library

Hvis du elsker bøger og flot arkitektur er du nødt til, at smutte en tur forbi New York Public Library! Hovedbygningen ligger på 5th Avenue og er hjem til en af verdens største og mest omfattende bogsamlinger.

Du bør især ikke gå glip af bibliotekets imponerende læsesal, som straks leder tankerne hen på Harry Potter-filmene.

Derudover byder New York Public Library også på lidt gratis udstillinger, forfatterforedrag og workshops. De fleste af ugens dage er der desuden gratis rundvisninger.

Gratis Seværdigheder og Oplevelser i New York - New York Public Library - Rejs Dig Lykkelig

 

4. High Line

High Line er en af de mest fantastiske gratis ting at lave i New York City. Den unikke park er beliggende på en gammel jernbanestrækning omkring 7 meter over gadeplan.

Parken snor sig over byens gader langs en strækning på 2,3 kilometer og byder på smukke udsigter over Hudson River og Downtown New Yorks skyline.

Over alt i den aflange park, er der plantet et stort antal blomster og træer. Ligesom der også er opsat bænke og kunstværker.

 

5. Staten Island-færgen

Hvis du rejser på et budget, kan du med fordel tage på en sejltur med Staten Island-færgen. Den store orange færge sejler mellem Whitehall Terminal på Manhattan og St. George Ferry Terminal på Staten Island.

Den er gratis at benytte og sejler døgnet rundt alle ugens dage. Sejlturen mellem Manhattan og Staten Island tager omkring 25 minutter med gode udsigter undervejs.

Her har du bl.a. nyde synet af Frihedsgudinden, Ellis Island og Manhattans skyline på afstand. Du kan se færgens sejltider her.

Læs også: Guide til Frihedsgudinden i New York

Staten Island Færgen - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Brooklyn Bridge

Det er umuligt, at lave en liste over gratis seværdigheder og oplevelser i New York uden at nævne Brooklyn Bridge. Det er nemlig en af byens største attraktioner!

Den 1,8 kilometer lange ikoniske bro forbinder Manhattan og Brooklyn ved at krydse East River. Tag på en gåtur over broen imens du nyder de flotte udsigter over Manhattans skyline undervejs.

 

7. Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park ligger helt ud til vandet på den ene side af Brooklyn Bridge. Her er der fyldt med grønne områder, haver, stier og sportslige aktiviteter.

Det bedste af det hele er dog udsigten! Her bliver du nemlig mødt af den smukkeste udsigt over Manhattans imponerende skyline.

Det kan især anbefales at besøge parken kort før solnedgang. Det er nemlig imponerende at se, når lysene i byens mange skyskrabere langsomt tændes og oplyser skylinen.

Du kan også gå en tur på Brooklyn Heights Promenade, som er en 557 meter lang gangbro. Den strækker sig fra Brooklyn Bridge Park til Brooklyn Heights og byder ligeledes på fantastiske udsigter.

Læs også: 15 Utrolige Udsigtspunkter i New York

Gratis Seværdigheder og Oplevelser i New York - Brooklyn Bridge Park - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Udforsk de mange bydele

New York er opdelt i fem forskellige bydele, som yderligere er opdelt i en lang række distrikter og livlige kvarterer.

En af de bedste aktiviteter i New York er faktisk bare, at udforske byens mest populære kvarterer.

Du kan få et hurtigt overblik over nogle af de kvarterer som er værd at udforske herunder. Kvartererne giver en rigtig god fornemmelse af New York samtidig med at det er fuldkommen gratis.

• Meatpacking District

• Chinatown

• Little Italy

• SoHo

• NoHo

• Theater District

• Harlem

• Williamsburg

• Chelsea

• Financial District

• Brooklyn Heights

 

9. Fifth Avenue

Fifth Avenue er ikke bare New Yorks førende shoppinggade, men også en verdens mest berømte shoppinggader.

Her er der et enormt udvalg af butikker, hvoraf de fleste er svinedyre designerbutikker.

Det lyder måske ikke ligefrem som en af de gratis seværdigheder og oplevelser i New York, men det er det faktisk! Det er nemlig ekstremt populært, at tage på vinduesshopping på den verdensberømte gade.

Læs også: Shopping Guide til New York

Fifth Avenue - Rejs Dig Lykkelig

 

10. Ground Zero

Ground Zero er et mindesmærke til ære for de næsten 3.000 mennesker, der mistede livet under terrorangrebet den 11. september 2001.

Det store mindesmærke består bl.a. af to enorme huller i jorden, som er placeret lige præcis der, hvor World Trade Centers tvillingetårne stod.

Langs kanten af mindesmærket kan du se navnene på alle ofrene, der mistede livet under det frygtelige terrorangreb, som forandrede verden for altid. Det er en meget rørende, tankevækkende og barsk oplevelse!

Ground Zero er desuden også hjem til 9/11 Museum og One World Trade Center. Disse to steder er dog ikke gratis at besøge.

Læs også: Besøg 9/11 Memorial og Museum i New York

Gratis Seværdigheder og Oplevelser i New York - Ground Zero - Rejs Dig Lykkelig

 

11. Udnyt de gratis museumsdage

New York er hjem til hundredvis af museer og gallerier, hvoraf flere er blandt verdens bedste. Det er dermed et must, at tage på museumsbesøg i New York!

Heldigvis, er der flere museer med gratis entré på udvalgte tidspunkter og ugedage. Der er også et par museer, som kan besøges mod en donation, som du (næsten) selv bestemmer prisen på.

Herunder får du et udpluk af museer med gratis entré eller gratis museumsdage. Bemærk, at tiderne kan ændre sig, så husk at tjekke museernes officielle hjemmesider.

• Solomon R. Guggenheim Museum: Hver lørdag kl. 18.00-20.00 kan du besøge museet mod en valgfri donation, som dog mindst skal være $1.

• Frick Collection: Hver torsdag kl. 16.00-18.00 kan du besøge museet mod en valgfrit donationsbeløb.

• New Museum of Contemporary Art: Hver torsdag kl. 19.00-21.00 kan du besøge museet mod en valgfri donation på mindst $2.

 9/11 Museum: Gratis entré om mandagen, HVIS altså du når at få en af de gratis begrænsede antal billetter. De udbydes som regel på deres hjemmeside selvsamme dag kl. 07.00.

• The Morgan Library & Museum: Gratis hver fredag kl. 17.00-19.00, HVIS du får fat i en af de gratis billetter, som udbydes på deres hjemmeside en uge forinden.

• Whitney Museum of American Art: Hver fredag kl. 19.00-22.00 kan du besøge museet mod en valgfri donation.

• Brooklyn Museum: Gratis entré den første lørdag i måneden kl. 17.00-22.00. Dette gælder dog IKKE i januar, juli, september og december. Husk, at forudbestille dine gratis billetter.

• The Jewish Museum: Gratis entré på jødiske helligdage, herunder hver lørdag.

• National Museum of the American Indian: Museet har altid gratis entré.

Gratis Seværdigheder og Oplevelser i New York - Gratis museumsdage - Rejs Dig Lykkelig

 

12. Brooklyn Brewery

Er du vild med øl? Så kan du med fordel tage på en gratis rundtur i Brooklyn Brewery. De gratis rundture finder sted hver søndag kl. 13.00-18.00.

Brooklyn Brewery er et mikrobryggeri i Williamsburg i Brooklyn, New York. Her kan du blive klogere på, hvordan new yorkernes øl brygges. Når turen er slut, kan du tilmed nyde et par gode øl derinde, som dog ikke er gratis.

 

13. Grand Central Terminal

Grand Central Terminal er endnu en af de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i New York. Det er en af verdens mest berømte togstationer og er blevet vist i en lang række film og TV-serier.

Tusindvis af mennesker passerer dagligt togstationen. Den har 44 platforme, hvilket er flere end nogen anden station i verden.

Togstationen ligger i en mere end 100 år smuk gammel bygning. Højdepunktet på Grand Central Terminal er den store forhal med et maleri på det buede loft, et gammelt ur og en imponerende marmortrappe.

Grand Central Terminal - Rejs Dig Lykkelig

 

14. Little Island

På trods af at Little Island er en ret ny attraktion i New York, er den allerede blevet uhyre populær! Little Island er en unik offentlig bypark, som er bygget direkte ovenpå pæle i Hudson River.

Inde i parken bliver du mødt af et skønt grønt område med plæner, haver og gode udsigter. Little Island byder desuden på et amfiteater og en sjov legeplads til børnene.

 

15. Times Square

Times Square er en af de største must-see seværdigheder i New York – og så er den tilmed gratis! Lige her i New Yorks pulserende hjerte, bliver du mødt af liv og storbystemning døgnet rundt.

Enorme neonreklamer lyser om kap med forlygterne på de ikoniske gule taxier. Alt imens de brede fortove er pakket med turister, sælgere og gadegøglere.

Det er lige præcis som du har set det i alverdens film og TV-serier! Når du står på Times Square omgivet af tusindvis af lys, larm og menneskemylder, kan du for alvor mærke rusen af New Yorks storhed.

Nyd stemningen, spis på turistede restauranter og besøg kendte butikker som M&M’s World.

Læs også: 26 Must-See Seværdigheder i New York

Gratis Seværdigheder og Oplevelser i New York - Times Square - Rejs Dig Lykkelig

 

16. Bryant Park

Bryant Park er en hyggelig lille park, som er beliggende midt imellem Manhattans højhuse. Det er en skøn park at opholde sig i, hvis du trænger til en pause fra din sightseeing.

Uanset hvornår du besøger Bryant Park, er der altid noget på programmet. Om sommeren er der et væld af gratis aktiviteter og begivenheder såsom film på storskærm, dansekurser og træningsklasser.

Om vinteren omdannes Bryant Park derimod til et vintereventyrland. Her kan du bl.a. stå på skøjter og besøge et julemarked med alverdens boder.

 

17. Se ikoniske bygninger

En af de bedste gratis oplevelser i New York er, at se byens verdensberømte bygninger. Og der findes altså virkelig mange ikoniske bygninger i New York!

Du kan få et overblik over nogle af de mest ikoniske bygninger herunder. De er gratis at se udefra, men de fleste koster penge at komme ind i.

Bemærk, at flere andre ikoniske bygninger allerede er nævnt på denne liste over gratis oplevelser i New York.

• Frihedsgudinden

• Chrysler Building

• Empire State Building

• One World Trade Center

• Rockefeller Center

• Flatiron Building

• Trump Tower

• The Oculus

• Woolworth Building

• United Nations Headquarters

Se ikoniske bygninger - Rejs Dig Lykkelig

 

18. Battery Park

Battery Park ligger på den sydligste spids af Manhattan og er endnu en populær park i The Big Apple. Her bliver du mødt af grønne områder, skulpturer og gode stier.

Derudover byder Battery Park også på en fantastisk udsigt over Frihedsgudinden og Ellis Island på afstand! Ikke nok med det, så er parkens ene side omsluttet af Manhattans tårnhøje skyskrabere.

I Battery Park finder du også Fort Castle Clinton, som er et gammelt fort og nationalt monument. Det er desuden herfra du kan tage færgen ud til Frihedsgudinden.

Battery Park - Rejs Dig Lykkelig

 

19. Coney Island

På den sydligste spids af Brooklyn finder du Coney Island, som er et populært tilflugtssted for New Yorkere.

Her emmer der af en skøn feriestemning med sandstrande, brusende hav og en mere tilbagelænet atmosfære.

Coney Island er nok mest kendt for Luna Park, som er en gammel forlystelsespark. Her kan du prøve 19 sjove forlystelser og alverdens spillemaskiner. Du kan også prøve én af verdens ældste trærutsjebaner!

Coney Island er uden tvivl en af de sjoveste gratis seværdigheder og oplevelser i New York. Der er gratis entré, men det koster lidt at prøve forlystelserne.

Læs også: Rejseguide til New York

 

20. St. Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral er en kæmpestor katolsk katedral på Fifth Avenue. Den åbnede dørene for første gang i 1879 og er opført i en smuk gotisk stil.

Den enorme kirke betragtes som en af de fineste bygninger i New York og er helt klart et besøg værd! Der er endda gratis entré, så hvorfor ikke smutte en tur forbi St. Patrick’s Cathedral?

Gratis Seværdigheder og Oplevelser i New York - St. Patricks Cathedral - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over de bedste gratis seværdigheder og oplevelser i New York City.

Hvad er dine favoritoplevelser i New York? Hvilke af stederne på listen vil du gerne opleve? Skriv gerne en kommentar længere nede på siden.

Læs flere artikler fra New York City:

• 26 Spændende Oplevelser i New York

• De Bedste Dagsture fra New York

• Find Billige Pakkerejser til New York

Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

… Eller læs alle artikler fra New York City eller USA

Planlæg din rejse til New York:

Bestil fly til New York (reklamelink)

Bestil hotel i New York (reklamelink)

Bestil pakkerejse til New York (reklamelink)

Bestil biludlejning fra New York (reklamelink)

Bestil oplevelser i New York (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *