Skønne Europæiske Storbyer med Strand - Palma de Mallorca - Rejs Dig Lykkelig

8 Skønne Europæiske Storbyer med Strand

Drømmer du en kombination af strandferie og storbyferie? Glem ikke at læse denne artikel om nogle af de bedste europæiske storbyer med strand.

Når ferien står for døren kan det være svært, at vælge mellem om man helst vil på strandferie eller storbyferie. Men hvorfor ikke vælge en storby, hvor du kan kombinere byliv og strandliv?

Heldigvis, findes der mange gode europæiske storbyer med strand, hvor du både kan nyde storbylivet og dase på stranden.

Herunder får du en liste over nogle af de skønneste europæiske storbyer med strand. Inden du forsætter, må du heller ikke glemme at læse min artikel om de absolut bedste storbyer i Europa.

Artiklen fortsætter under boksen.

Gode sider til planlægning af rejsen:

Bestil fly til rejsen (reklamelink)

Bestil hotel til rejsen (reklamelink)

Bestil pakkerejse til rejsen (reklamelink)

Bestil biludlejning til rejsen (reklamelink)

Bestil oplevelser på rejsen (reklamelink)

 

Skønne Europæiske Storbyer med Strand:


1. Barcelona, Spanien

Den mest kendte af de europæiske storbyer med strand er uden sammenligning Barcelona. Det er Spaniens næststørste by og er kendt som hovedstaden i den solrige region, Catalonien.

Barcelona udgør de perfekte rammer til, at kombinerer byliv og strandliv. Her er der et behageligt klima og massevis af lange sandstrande, hvoraf flere er beliggende i byen.

Ikke nok med det, så byder Barcelona også på verdenskendte attraktioner, fodbold i verdensklasse, udsøgte madoplevelser, smukke parker og meget mere. Det er desuden en af de bedste shoppingbyer i Europa!

Barcelona er helt klart det oplagte valg, hvis du leder efter en kombination af strandliv og storbyliv. Du kan finde et bredt udvalg af pakkerejser til Barcelona her (reklamelink).

Hvis du hellere vil planlægge rejsen på egen hånd, kan du også finde mange gode hoteller i Barcelona her (reklamelink).


Læs også: 24 Must-See Seværdigheder i Barcelona

Skønne Europæiske Storbyer med Strand - Barcelona - Rejs Dig Lykkelig

 

2. Split, Kroatien

Kroatien er blevet et meget populært rejsemål i Europa de seneste år. Et af de absolut mest populære steder er Split, som er Kroatiens næststørste by.

Split er beliggende helt ud til Adriaterhavets blå bølger og er dermed endnu en storby i Europa med strand. Her kan du slappe af på stranden om formiddagen og gå på opdagelse i byens pulserende gader om eftermiddagen.

Der findes flere gode strande lige uden for centrum, hvor der er en hyggelig strandpromenade med masser af caféer og strandbarer.

Glem heller ikke, at udforske den charmerende gamle bydel, der er fyldt med smalle brostensbelagte gader.

Hvis den kroatiske storby lyder som noget for dig, kan du med fordel kigge efter pakkerejser til Split her (reklamelink) samt hoteller i Split her (reklamelink).

 

3. Nice, Frankrig

Der hersker slet ingen tvivl om, at Nice er en af de bedste europæiske storbyer med strand. Nice er Frankrigs femtestørste by og er kendt som Den Franske Rivieras ukronede dronning.

På en rejse til Nice kan du glæde dig til, at udforske en spændende middelhavsby. Her er der en flot gammel bydel, smukke bygninger, spændende kunstmuseer, frodige parker, gode shoppingmuligheder og uendelige spisesteder.

Nice har desuden en verdensberømt palmefyldt strandpromenade, der strækker sig over 7 kilometer langs den franske kyst.

Promenaden ligger helt op af centrum og er flankeret med dejlige strande. Strandene i Nice består udelukkende af stenstrande med små sten, som dog heldigvis ikke er skarpe!

Du kan finde mange gode pakkerejser til Nice her (reklamelink). Ellers kan du også kigge efter hoteller i Nice her (reklamelink).


Læs også: 17 Gode Oplevelser i Nice

Nice - Rejs Dig Lykkelig

 

4. Lissabon, Portugal

Lissabon er Portugals hovedstad og byder på en skøn kombination af storby og strand. Byen kaldes ofte for Europas svar på San Francisco i USA, fordi der både er hav, en stor bro, stejle gader og sporvogne.

I Lissabon bliver du mødt af et mildt klima og en forholdsvis kompakt by, som er nem at finde rundt i.

Det er Vesteuropas ældste hovedstad og er fyldt med maleriske kvarterer med pastelfarvede huse og historiske monumenter.

Ikke nok med det, så er Lissabon også en af de billigere storbyer i Europa. Her kan du tage på shopping, spise udsøgt mad og sippe drinks til fordelagtige priser.

Omkring en halv time fra byen, finder du nogle af Portugals bedste og smukkeste strande. Mange af dem kan nemt nås med offentlig transport. Find pakkerejser til Lissabon her (reklamelink) og hoteller i Lissabon her (reklamelink).


Læs også: 25 Fantastiske Seværdigheder i Lissabon

Lissabon - Rejs Dig Lykkelig

 

5. Palma de Mallorca, Spanien

Var det noget med en øferie og storbyferie på én og samme tid? Så er Palma de Mallorca på den populære spanske ferieø, Mallorca, et rigtig godt bud!

Byen kaldes ofte blot for Palma og er hovedbyen på øen. I Palma de Mallorca kan du se frem til en ferie med kultur, shopping, strandliv og underholdning.

Her er der en charmerende gammel bydel, historiske monumenter, hyggelige pladser og flotte havneområder.

Derudover byder Palma også på masser af trendy caféer, restauranter, tapasbarer, natklubber og butikker. Ja, faktisk er der alt det, som du kan forvente at en storby!

Palma byder desuden på mange gode strande, som enten ligger helt inde i byen eller en kort køretur derfra. Du kan se et bredt udvalg af billige pakkerejser til Mallorca her (reklamelink) samt hoteller i Palma her (reklamelink).


Læs også: 12 Oplevelser i Palma de Mallorca

Skønne Europæiske Storbyer med Strand - Palma de Mallorca - Rejs Dig Lykkelig

 

6. Athen, Grækenland

Athen er Grækenlands hovedstad og er en af de mere oversete europæiske storbyer med strand. Ikke desto mindre, er det stadig en fantastisk storby, hvor du kan få lidt af det hele på din ferie.

Her kan du udforske det oldgamle græske rige med en overflod af historiske seværdigheder, antikke templer og arkæologiske monumenter.

Der er også mange hippe kvarterer, gode shoppingmuligheder og et hav af gode spisesteder. Stranden i Athen ligger et par kilometer fra byen, men er heldigvis nem at komme til med offentlig transport.

Du kan finde pakkerejser til Athen her (reklamelink). Hvis du hellere vil planlægge rejsen på egen hånd, kan du også finde mange hoteller i Athen her (reklamelink).

 

7. Malaga, Spanien

Det er umuligt, at lave en liste over de skønneste europæiske storbyer med strand uden at nævne Malaga. Malaga er hovedbyen på Costa del Sol-kysten og er kendt som den spanske region, Andalusiens, hjerte.

På en rejse til Malaga, kan du se frem til en ferie som både byder på sol, varme, strand, storby og meget mere.

Her er der en perfekt kombination af charmerende gamle gader, historiske seværdigheder, spændende museer og overdådige strande.

Ikke nok med det, så byder Malaga også på mange gode shoppingmuligheder og smagsoplevelser udover det sædvanlige. Her ligger gourmetrestauranter, tapas- og vinbarer, madmarkeder og små lokale caféer side om side.

Malaga har som sagt lidt af det hele! Du kan finde et bredt udvalg af pakkerejser til Malaga og Costa del Sol her (reklamelink) samt hoteller i Malaga her (reklamelink).


Læs også: 26 Gode Oplevelser i Malaga

Skønne Europæiske Storbyer med Strand - Malaga - Rejs Dig Lykkelig

 

8. Venedig, Italien

Det er nok de færreste, der forbinder Venedig med en storby, men der bor faktisk omkring en kvart million indbyggere. Venedig bliver desuden sjældent forbundet med en strandby, men der er flere dejlige sandstrande og badebyer kort derfra.

Ja, faktisk findes der endda en mere end 10 kilometer lang sandstrand inden for Venedigs bygrænse. Stranden ligger på øen Lido di Venezia og kan nemt nås med vandbussen.

Venedig er kendt som en af verdens smukkeste og mest romantiske byer. Det er dermed en oplagt destination til en romantisk weekend med din udkårne.

Overalt i byen bliver du mødt af idylliske kanaler, smukke broer, gyngende gondoler og skæve huse. Du kan med fordel kigge efter pakkerejser til Venedig her (reklamelink) og hoteller i Venedig her (reklamelink).


Læs også: 20 Must-See Seværdigheder i Venedig

Venedig - Rejs Dig Lykkelig

Det var alt på denne liste over nogle af de skønneste og bedste europæiske storbyer med strand. Kender du andre gode storbyer i Europa, hvor man kan med fordel kan kombinere byliv og strandliv?

Find mere inspiration til rejsen:

• Storbyferie i Europa: De Bedste Storbyer i Europa

• 11 Billige Storbyer i Europa

• Charterferie i Europa: Hvor skal man rejse hen?

… Eller læs alle artikler med ferieinspiration

Planlæg din storbyferie i Europa:

Bestil fly til rejsen (reklamelink)

Bestil hotel til rejsen (reklamelink)

Bestil pakkerejse til rejsen (reklamelink)

Bestil biludlejning til rejsen (reklamelink)

Bestil oplevelser på rejsen (reklamelink)

Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *