Dagsprogram i det vestlige USA - www.rejsdiglykkelig.dk

Dagsprogram på road trip i det vestlige USA

Det er efterhånden ved at være to år siden, at min familie og jeg begav os ud på vores livs hidtil bedste rejse. Det var en stor drøm, der gik i opfyldelse og planerne havde været længe undervejs. Vores road trip varede i 25 dage og vi kom gennem 4 stater, herunder Californien, Nevada, Utah og Arizona. Vi nåede at tilbagelægge 5.600 kilometer på de amerikanske landeveje og det resulterede i et utal af oplevelser for livet. Du kan læse mere og se et kort over vores road trip rute her. I det her indlæg vil jeg blot komme ind på vores dagsprogram i det vestlige USA.


Læs også: Road trip rute i det vestlige USA

 

Dag 1: Rejsen til Los Angeles

Efter en lang rejse på cirka 22 timer ankom vi endelig til Los Angeles. Vi havde valgt at flyve fra Kastrup lufthavn, så vi startede dagen med at køre fra Herning til København. Efter en flyvetur på 3 timer havde vi en kort mellemlanding i Reykjavik. Nu manglede vi bare den lange flyvetur på 10 timer fra Reykjavik til Los Angeles.

Eftersom at klokken er 9 timer bagud i Los Angeles, var det ved at blive mørkt da vi ankom. Vi fandt vores Shuttle bus, som kørte os hen til Sixt, hvor vi havde lejet en lækker Chevrolet Tahoe V8. Bagefter skyndte vi os, at køre hen til vores hotel nær lufthavnen. Vi var meget trætte efter den lange flyvetur og vidste allerede, at vi snart ville blive ramt af et voldsomt jetlag. Vi fandt noget mad på en restaurant i nærheden og tog tilbage til hotellet for at sove.

Dagsprogram i det vestlige USA - Rejsen til Los Angeles - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Dag 2: Palm Springs og Mount San Jacinto State Park

Vi startede dagen med et hurtigt besøg ved en strand i Los Angeles. Derefter begyndte vores road trip i USA for alvor! Vi valgte at købe en flamingokasse ved et byggefirma, som at vi kunne opbevare vores drikkevarer i. Vi sørgede bare for, at købe en stor pose isterninger hver dag, således at det kunne holde sig iskoldt hele tiden.

Efter et par timers kørsel kom vi frem til Palm Springs, hvor vi skulle overnatte på et godt hotel. Der var lang tid til at det blev mørkt, så vi valgte at tage op til Mount San Jacinto State Park. Parken ligger på et af de højeste bjerge i det sydlige Californien og kræver en tur med verdens største tramway/svævebane med roterende gulv. Udsigten var fantastisk og det var skønt, at gå i de naturskønne omgivelser med den friske duft.

 

Dag 3: Joshua Tree National Park og Lake Havasu City

Vi forlod hurtigt Palm Springs om morgenen, for vi havde travlt med at besøge en amerikansk nationalpark for første gang. Vi skulle nemlig køre gennem Joshua Tree National Park, som bød på en fantastisk natur med klipper og frodige planter i det tørre ørkenlandskab.

Det koster normalt et sted mellem 15-25 dollars at besøge en nationalpark i USA. Men vi valgte at købe et America The Beautiful Annual Pas ved indgangen til Joshua Tree. Passet koster 80 dollars pr. bil og giver adgang til de fleste nationalparker i USA. Det er dermed en god investering, hvis du har planer om at besøge mere end 4-5 nationalparker på din ferie. Da vi var kommet ud af Joshua Tree, passerede vi øde ørkenlandskaber, inden vi endte i Lake Havasu City nattten over.

 

Dag 4: Lake Havasu City, Oatman og Grand Canyon

Vi brugte morgenen på, at se City of London i Lake Havasu City. Det lille område skal forestille London på grund af den gamle bro fra netop London. Vi kørte videre på vores road trip og der gik ikke lang tid, før vi ramte ikoniske Route 66. Undervejs kom vi bl.a. gennem Oatman, som er en vaskeægte western by med gamle guldminer, frie æsler og cowboy shows.

Bagefter satte vi kursen mod Grand Canyon National Park, hvor vi skulle overnatte. Da vi kom ind i nationalparken, blev vi straks mødt af den skønne natur med elge og pinjetræer i massevis. Der gik ikke længe, før vi stod for foden af den enorme kløft. Jeg var helt mundlam, for jeg kunne næsten ikke tro mine egne øje. Var det virkelig så stort i virkeligheden? Det var et imponerende syn, for det var bare så smukt og ubeskriveligt stort! Vi valgte at gå en aftentur langs kløften og så solen gå ned bag klipperne. Du kan læse mere om min tur til Grand Canyon her.

 

Dag 5: Grand Canyon, Page National Park og Horseshoe Bend

Vækkeuret ringede før fanden fik træsko på og der var stadig bælgmørkt udenfor. Vi havde nemlig valgt at stå tidligt op, for at se solopgangen over Grand Canyon. Det var hundekoldt ved kløften, selvom at kalenderen sagde den 3. juli. Vi var ikke de eneste, der ventede på at solen tittede frem bag klipperne. Massevis af turister og fotografer stod allerede klar, til at fange det perfekte skud af solopgangen over selveste Grand Canyon. Solen kom endelig frem og pludselig gik det stærkt, næsten for stærkt. Det var nemlig endnu et smukt syn, som at jeg ikke ville have været foruden. Efter at have beundret solopgangen i noget tid, tog vi tilbage til hotellet, for at få os en hurtig lur.

Vi kørte ud af Grand Canyon og endte i Page National Park, som var utrolig flot med den store kløft. Kort tid efter kom vi til Horseshoe Bend, som er endnu et naturvidunder og et must see. Vi valgte at overnatte på et lille motel i byen Page. Her besøgte vi en Walmart for første gang og jeg må indrømme, at jeg er blevet stor fan af den kæmpe version af Bilka. Vi spiste desuden på en sjov restaurant, der hed Big John’s Texas Barbecue. Her blev maden grillet og livemusikken medvirkede til en festlig stemning.

 

Dag 6: Antelope Point, Bryce Canyon, Zion National Park og 4th of July

Jeg fik desværre ikke selv set Antelope Point, men min far var dernede og han var dybt rørt. Det skulle være meget smukt og jeg fortryder så meget, at jeg ikke så det! Øv. Da min far kom tilbage, kørte vi mod Bryce Canyon, som er endnu en nationalpark med en fascinerende kløft. Bagefter kørte vi gennem Zion National Park, hvor vi fandt en plads med festlige og glade amerikanere, der fejrede 4th of July. Efter at have suget stemningen til os, var vi hurtigt ude af nationalparken igen. Vi var ved at blive lidt trætte, af så mange nationalparker i træk og fik desværre ikke det ud af dem, som at vi nok burde.

Vi havde booket et hotel i St. George og satte hurtigt vores kufferter af, inden vi tog ind til byen. Det var jo den 4. juli og vi ville selvfølgelig ikke gå glip af fyrværkeriet og stemningen. Fyrværkeriet var ikke ligefrem noget særligt i St. George, men det var stadig sjovt at opleve 4th of July. Du kan læse meget mere om min oplevelse af 4th of July her. Klokken var over midnat, men vi var sultne og fandt derfor hurtigt en restaurant med diner stil. Restauranten hed Denny’s og jeg har mildt sagt, været besat af maden lige siden. Vi nåede endda at spise på Denny’s mindst 5 gange i løbet af resten af turen. Det er egentligt bare fed mad, men det smagte bare så godt. Prøv det! 😀Dag 7-10: Las Vegas og  Hoover Dam

Endelig kom dagen, hvor vi ankom til fantastiske Las Vegas. Vi havde fire overnatninger i byen, hvoraf de to første var på Golden Nugget i Fremont Street og de to sidste var på Stratosphere på The Strip. Dagstimerne blev mest brugt på at slikke sol eller shoppe i outlets, imens aftentimerne blev brugt på, at se de verdensberømte hoteller med de mange neonlys. Det virker måske mærkeligt, men det tager faktisk enormt lang tid, at se alle de specielle hoteller på The Strip. Mange af dem er nemlig blandt verdens største, og det ene er mere imponerende end det andet.

Det er en stor legeplads for voksne med de mange kasinoer, natklubber, shows, vilde forlystelser og alkohol på gaden. Las Vegas har taget mig med storm og jeg vil faktisk vove at påstå, at det er min yndlings by. Vi brugte også en eftermiddag på at besøge Hoover Dam, som er en kæmpestor dæmning på grænsen mellem Nevada og Arizona.

Læs også mine andre indlæg om Las Vegas: 30 oplevelser i Las Vegas – 30 ting enhver førstegangsrejsende til Las Vegas skal videFotodagbog: Las Vegas.

 

Dag 11: Death Valley

Vi brugte dagen på at krydse Death Valley National Park og blev straks ramt af en ekstrem hede. Vi var allerede ved at få hedeslag i Las Vegas, men nu var der pludselig over 10 grader varmere! Det var en anderledes og speciel oplevelse, at køre rundt i det øde ørkenlandskab uden andre biler i miles omkreds.

Vi kom bl.a. forbi Badwater Basin, hvor der var begyndt at komme turister fra nær og fjern. Badwater Basin er det laveste punkt i Nordamerika og jorden består af salt. Vi gik det gode stykke ud til bassinet, men det var kvælende varmt. Temperaturen var kommet op på svimlende 50 grader og min iskolde vand var allerede blevet brandvarm, da vi var kommet derud. Jeg var ved at opgive på vejen tilbage, men fik kæmpet mig gennem det sidste stykke af stien, der pludselig føltes så ubeskrivelig lang. Det var godt at vi havde aircondition i bilen, til at køle os lidt ned igen.

Vores besøg lyder måske ekstremt, men det var det virkelig også! Det kan hvert fald anbefales at besøge Death Valley uden for sommermånederne. Det var ikke så sjovt da vi var der, men det er da meget sjovt at tænke tilbage på nu. Efter vores besøg i Death Valley, valgte vi at overnatte på et lille hotel i Ridgecrest.

 

Dag 12: Sequoia National Park

Vejen gik gennem frugtplantager, skove og smukke landskaber inden vi endte i Sequoia National Park. Parken er især kendt for de mange Sequioa træer, som er blandt verdens største. Jeg mener det virkelig, når jeg siger at træerne er enorme både i højden og tykkelsen! Så kan Danmarks træer vidst godt pakke sammen.

Parkens største attraktion er General Sherman, som er verdens største træ målt på volume. Det er dog ikke verdens bredeste træ, men de 11 meter i diameter i bunden af stammen, var virkelig forbløffende. Vi fik også set et par gode udsigtspunkter i parken samt kørt gennem træet, Tunnel Log. Om aftenen tog på et hotel i Fresno, hvor vi havde en hurtig overnatning.

 

Dag 13: Yosemite National Park

Dagen blev brugt på at besøge Yosemite National Park, som er en af USA’s mest populære nationalparker. Parken bød på en enestående natur med grønne græsenge, frodige skove, brusende vandfald, dramatiske klipper, dybe dale og små floder. Vi fik nydt naturen med de mange udsigtspunkter og slappet af ved vandløbende. Vi prøvede at spotte en af de sorte bjørne i parken, men de var desværre ikke så lette at finde. Men jeg ville nu nødig heller ikke være uden for bilen, hvis der kom en sort bjørn. Uha.

Vi fik desværre heller ikke så meget ud af Yosemite, som at vi nok burde. Vi var igen ved at blive trætte af, at besøge den ene nationalpark efter den anden, uden nogen ordentlig kontrast. Det var lidt ærgerligt, for parken var ellers utroligt smuk. Efter nogle timer kørte vi ud af parken og overnattede på et hotel i Stockton.

 

Dag 14-17: San Francisco

Vi ankom til San Francisco om morgenen og blev straks ramt af byens stemning og charme. I San Francisco oplevede vi bl.a. byens mange kvarterer, de ekstremt stejle gader, sporvogne, victorianske huse og meget mere. Vi kunne selvfølgelig heller ikke komme uden om, at se byens største vartegn, Golden Gate Bridge.

Vi brugte også en eftermiddag på at besøge Sausalito, som er en hyggelig by på den anden side af Golden Gate. Vi fandt hurtigt ud af, at vi gerne ville have nøjes med en eller to overnatninger mindre i San Francisco og lidt flere langs Pacific Coast Highway. Men vi kunne desværre ikke lave det om, da vi allerede havde reserveret en tur til Alcatraz på samme dag, som at vi forlod San Francisco. Du kan se min fotodagbog fra San Francisco her.

 

Dag 18: Alcatraz og Monterey

Inden vi kørte fra San Francisco, skulle vi besøge det berygtede Alcatraz fængsel. Alcatraz havde fanger som skabte problemer i andre fængsler og har fængslet farlige forbrydere såsom Al Capone, Birdman of Alcatraz og Machine Gun Kelly. Det var et spændende og skræmmende besøg, der er alle pengene værd. Bagefter tog vi videre på vores road trip og lavede bl.a. et stop ved Stanford University og Googles hovedkvarter i Silicon Valley. Vi var også en hurtig tur i Santa Cruz, inden vi overnattede i smukke Monterey.
Dag 19: Pacific Coast Highway

Dagen startede på den smukke strækning langs Californiens kyst, Pacific Coast Highway, også kendt som Highway 1. Turen er blandt en af verdens smukkeste road trip ruter og det er bestemt ikke uden grund! Køreturen var intet mindre end fantastisk med en enestående udsigt over stillehavet og den rå natur.

Vi holdte ind til siden af flere omgange, bare for at stå og nyde udsigten for en stund. På en af vores pauser fandt vi en strand med et stort antal søelefanter. Det var et fascinerende syn og vi brugte lang tid på, at se dem dase på stranden, boble løs og tumle rundt. Vi fortsatte køreturen og fik bl.a. et hurtigt glimt af Hearst Castle oppe i bjergene. Efter noget tid endte vi i den danske by, Solvang. Alle hotellerne i Solvang var desværre bookede, derfor valgte vi at overnatte i Buellton i nærheden.

 

Dag 20: Solvang og Santa Barbara

Vi startede dagen med at udforske den danske by, Solvang. Det var sjovt at opleve et mini-Danmark, midt i Californiens varme. Der var både danske navne med lidt stavefejl, danske restauranter og bagerier, gamle vindmøller, danske flag, butikker med dansk design og ikke mindst mange af vores specialiteter hjemmefra. Solvang er helt klart et besøg værd, for enhver dansker med lidt hjemve. Efter nogle timer kørte vi videre til Santa Barbara, hvor vi fik shoppet lidt og oplevet kysten. Vi endte med at tage en overnatning på et hyggeligt hotel i Santa Barbara.

 

Dag 21-24: Los Angeles

På vejen til Los Angeles lavede vi et hurtigt stop i Malibu og oplevede lidt af den lækre sandstrand. Derefter kørte vi til Los Angeles med direkte kurs mod Beverly Hills og Rodeo Drive, hvor de rige og berømte shopper i svinedyre luksusbutikker. Dagen efter var vi i Universal Studios Hollywood, hvor vi prøvede de gennemførte 4D forlystelser, oplevede imponerende shows og tog på studio tour bag berømte filmkulisser. Det var en fed oplevelse, som at der helt klart kan anbefales. Efter den lange, men sjove dag i Universal Studios, brugte vi aftenen på Universal CityWalk.

Næste dag gik turen til Walk of Fame, hvor vi så de berømte stjerner i fortorvet og Chinese Theatre. Derefter var vi oppe ved Griffith Observatory, som både har udsigt over Los Angeles og Hollywood-skiltet. Vi sluttede dagen af med en køretur på Mulholland Drive med de eksklusive millionvillaer og gode udsigtspunkter.

Den sidste dag i Los Angeles og dermed også USA, blev brugt på at besøge Downtown, Marina del Rey, Venice Beach, Santa Monica Pier og Third Street Promonade. Under vores tid i Los Angeles, valgte vi at bruge to af nætterne på et hotel i New Port Beach, hvor vi fik slappet af ved swimmingpoolen.

Læs også mine andre indlæg om Los Angeles: 10 must see seværdigheder i Los AngelesFotodagbog: Los Angeles.

 

Dag 25: Farvel og på gensyn til USA

Tiden var gået ubegribelig stærkt og vi skulle allerede hjem til lille Danmark igen. Øv! På en måde føltes det som om, at vi havde været i USA i flere måneder. Vi havde nemlig fået utroligt mange oplevelser for livet på så kort tid. Men samtidig føltes det også som om, at vi lige var kommet til USA dagen forinden. Vi havde nemlig haft det så sjovt, at tiden nærmest bare var forsvundet med et snuptag.

Vi afleverede vores udlejningsbil ved Sixt og efter en lang flyvetur og ikke mindst køretur, var vi tilbage i Herning. Jeg har savnet USA hver dag lige siden og jeg har da også besøgt New York og Florida en gang efterfølgende. Men jeg må indrømme, at det var vestkysten der stjal mit rejsehjerte. Det var en oplevelse for livet, som at alle bør prøve mindst én gang.


Læs også: Road trip rute i det vestlige USA

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.