Dagsprogram i det vestlige USA - www.rejsdiglykkelig.dk

Mit Dagsprogram på Road Trip i Det Vestlige USA

Det er efterhånden ved at være to år siden min familie og jeg, begav os ud på vores livs hidtil bedste rejse. Det var en stor drøm, som endelig gik i opfyldelse! Planerne havde været længe undervejs.

Vores road trip varede i 25 dage, hvor vi kom gennem 4 stater, herunder Californien, Nevada, Utah og Arizona. Vi nåede at tilbagelægge 5.600 kilometer på de amerikanske landeveje, og det resulterede i et utal af oplevelser for livet!

Du kan se vores road trip rute her. I dette indlæg vil jeg blot komme ind på vores dagsprogram i det vestlige USA.

 

Dag 1: Rejsen til Los Angeles


Efter en lang rejse på cirka 22 timer, ankom vi endelig til Los Angeles. Vi fløj fra Kastrup Lufthavn, så vi startede dagen med at køre fra Herning til København.

Efter en flyvetur på 3 timer, havde vi en kort mellemlanding i Reykjavik. Nu manglede vi bare den lange flyvetur på 10 timer fra Reykjavik til Los Angeles.

Eftersom at klokken er 9 timer bagud i Los Angeles, var det ved at blive mørkt da vi ankom. Vi fandt vores Shuttle bus, som kørte os hen til Sixt, hvor vi havde lejet en lækker Chevrolet Tahoe V8.

Herefter skyndte vi os at køre hen til vores hotel nær lufthavnen. Vi var meget trætte efter den lange flyvetur og vidste allerede, at vi snart ville blive ramt af et voldsomt jetlag. Vi fandt noget mad på en restaurant i nærheden, og tog tilbage til hotellet for at sove.

Dagsprogram i det vestlige USA - Rejsen til Los Angeles - www.rejsdiglykkelig.dk

 

 

Dag 2: Palm Springs og Mount San Jacinto State Park


Vi startede dagen med et hurtigt besøg på en strand i Los Angeles. Derefter begyndte vores road trip i det vestlige USA for alvor!

Vi købte en flamingokasse ved et byggefirma, hvor vi kunne opbevare vores drikkevarer i. Vi sørgede bare for, at købe en stor pose isterninger dagligt, således at drikkevarerne kunne holde sig iskolde hele tiden.

Efter et par timers kørsel var vi fremme ved Palm Springs, hvor vi skulle overnatte på et godt hotel. Der var stadig længe til at det blev mørkt, så vi valgte at tage op til Mount San Jacinto State Park.

Parken ligger på et af de højeste bjerge i det sydlige Californien og kræver en tur med verdens største tramway/svævebane med roterende gulv. Udsigten var fantastisk, og det var skønt at gå i de naturskønne omgivelser med friske dufte.

 

Dag 3: Joshua Tree National Park og Lake Havasu City


Næste morgen forlod vi hurtigt Palm Springs, for vi havde travlt med at besøge en amerikansk nationalpark for første gang. Vi skulle køre gennem Joshua Tree National Park, som bød på en fantastisk natur med klipper og frodige planter i det tørre ørkenlandskab.

Det koster normalt 15-25 dollars at besøge en nationalpark i USA. Men vi valgte at købe et America The Beautiful Annual Pas ved indgangen til Joshua Tree. Passet koster 80 dollars pr. bil og giver fri adgang til de fleste nationalparker i USA.

Det er dermed en god investering, hvis du har planer om at besøge mindst 4-5 nationalparker på dit road trip. Efter Joshua Tree, passerede vi øde ørkenlandskaber inden vi endte i Lake Havasu City natten over.

 

Dag 4: Lake Havasu City, Oatman og Grand Canyon


Vi brugte morgenen på at se City of London i Lake Havasu City. Det lille område skal forestille London, fordi der en gammel bro, som netop har stået i London for mange år siden.

Vi kørte videre på vores road trip, og efter kort tid ramte vi ikoniske Route 66 i Arizona. Undervejs kom vi bl.a. forbi Oatman, som er en vaskeægte western by med gamle guldminer, frie æsler og cowboy shows.

Bagefter satte vi kursen i retning mod Grand Canyon National Park, hvor vi skulle overnatte. Så snart vi kom ind i parken, blev vi straks mødt af den skønne natur med elge og pinjetræer i massevis. Der gik ikke længe, før vi stod for foden af den enorme kløft.

Jeg var helt mundlam og kunne næsten ikke tro mine egne øjne. For var det virkelig SÅ stort og smukt i virkeligheden? Det var virkelig et imponerende syn! Vi valgte at gå en aftentur langs kløften og så solen gå ned bag klipperne. Læs mere om min tur til Grand Canyon her.

 

Dag 5: Grand Canyon, Page National Park og Horseshoe Bend


Vækkeuret ringede før fanden fik træsko på, og der var stadig bælgmørkt udenfor. Vi ville nemlig stå tidligt op, for at se solopgangen over Grand Canyon. Selvom at kalenderen sagde den 3. juli, var det hundekoldt ved kløften.

Vi var ikke de eneste, der ventede på at solen tittede frem bag klipperne. Massevis af turister og fotografer stod allerede klar til, at fange det perfekte skud af solopgangen over selveste Grand Canyon.

Solen kom endelig frem og pludselig gik det hurtigt – næsten for hurtigt. Det var nemlig endnu et smukt syn, som jeg bestemt ikke ville have været foruden. Efter at have beundret solopgangen i noget tid, tog vi tilbage til hotellet for at få os en hurtig lur.

Herefter kørte vi ud af Grand Canyon og endte i Page National Park, som var utrolig flot med sin store kløft. Kort tid efter ankom vi til Horseshoe Bend, som er endnu et naturvidunder og et must-see. Vi valgte at overnatte på et lille motel i byen Page.

Her besøgte vi en Walmart for første gang og jeg må indrømme, at jeg er blevet stor fan af den kæmpestore version af Bilka. Vi spiste desuden på en sjov restaurant, som hed Big John’s Texas Barbecue. Her blev maden grillet imens livemusikken medvirkede til en festlig stemning.

 

Dag 6: Antelope Point, Bryce Canyon, Zion National Park og 4th of July


Jeg fik desværre ikke selv set Antelope Point, men min far var dernede – og han var dybt rørt. Det skulle være meget smukt og jeg fortryder så meget, at jeg ikke så det! Øv.

Da min far kom tilbage, kørte vi videre mod Bryce Canyon, som er endnu en nationalpark med en fascinerende kløft. Bagefter kørte vi gennem Zion National Park, hvor vi fandt en plads med festlige og glade amerikanere, der fejrede 4th of July.

Efter at have suget stemningen til os, var vi hurtigt ude af nationalparken igen. Vi var ved at blive lidt trætte, af så mange nationalparker i træk, så vi fik desværre ikke det ud af dem som vi burde.

Vi havde booket et hotel i St. George og satte hurtigt vores kufferter af inden vi tog ind til byen. Det var jo den 4. juli, så vi ville selvfølgelig ikke gå glip af fyrværkeriet, stemningen og festlighederne.

Fyrværkeriet var ikke ligefrem noget særligt i St. George, men det var stadig sjovt at opleve 4th of July. Du kan læse meget mere om min oplevelse af 4th of July her. Klokken var over midnat, men vi var sultne og fandt hurtigt en restaurant med diner-stil.

Restauranten hed Denny’s og jeg har mildt sagt, været besat af maden lige siden. Vi nåede endda at spise på Denny’s mindst 5 gange i løbet af resten af turen. Det er egentligt bare fed simpel mad, men det smagte bare så godt. Prøv det!

 

Dag 7-10: Las Vegas og  Hoover Dam


Endelig kom dagen, hvor vi ankom til fantastiske Las Vegas. Vi havde fire overnatninger i byen. De to første var på Golden Nugget i Fremont Street og de sidste to var på Stratosphere på The Strip.

Dagtimerne blev mest brugt på at slikke sol og shoppe i outlets imens aftentimerne blev brugt på at se de verdensberømte hoteller med de mange neonlys.

Det virker måske mærkeligt, men det tager faktisk enormt lang tid, at se alle de specielle hoteller på The Strip. Mange af dem er nemlig blandt verdens største, og det ene er mere imponerende end det andet.

Las Vegas er en stor legeplads for voksne med de mange kasinoer, natklubber, shows, vilde forlystelser og alkohol på gaden. Las Vegas har taget mig med storm og jeg vil faktisk vove at påstå, at det er én af mine yndlingsbyer.

Vi brugte også en eftermiddag på at besøge Hoover Dam, som er en kæmpestor dæmning på grænsen mellem Nevada og Arizona.

Glem heller ikke at læse mine artikler med 30 oplevelser i Las Vegas og 30 ting du skal vide inden Las Vegas.

 

Dag 11: Death Valley


Vi brugte dagen på at krydse Death Valley National Park, hvor vi straks blev ramt af en ekstrem hede. Vi var allerede ved at få hedeslag i Las Vegas, men nu var der pludselig over 10 grader varmere! Det var en anderledes og speciel oplevelse, at køre rundt i det øde ørkenlandskab uden andre biler i miles omkreds.

Vi kom bl.a. forbi Badwater Basin, hvor der var begyndt at komme turister fra nær og fjern. Badwater Basin er det laveste punkt i Nordamerika og jorden består af salt.

Vi gik det gode stykke ud til bassinet, men det var kvælende varmt. Temperaturen var kommet op på svimlende 50 grader og min iskolde vand var allerede blevet brandvarm, da vi var kommet derud.

Jeg var ved at opgive på vejen tilbage, men fik kæmpet mig gennem det sidste stykke af vejen, der pludselig føltes så ubeskrivelig lang. Det var godt vi havde aircondition i bilen, til at køle os lidt ned igen bagefter!

Vores besøg lyder måske ekstremt, men det var det virkelig også! Det kan hvert fald anbefales at besøge Death Valley uden for sommermånederne. Det var ikke så sjovt da vi var der, men det er da meget sjovt at tænke tilbage på nu. Efter vores besøg i Death Valley, valgte vi at overnatte på et lille hotel i Ridgecrest.

Læs min guide til Death Valley National Park her.

 

Dag 12: Sequoia National Park


Vejen gik gennem frugtplantager, skove og smukke landskaber inden vi endte i Sequoia National Park. Parken er især kendt for de mange Sequioa træer, som er blandt verdens største.

Jeg mener det virkelig, når jeg siger at træerne er enorme både i højden og tykkelsen! Så kan Danmarks træer vidst godt pakke sammen igen.

Parkens største attraktion er General Sherman, som er verdens største træ målt på volume. Det er dog ikke verdens bredeste træ, men de 11 meter i diameter i bunden af stammen, var virkelig forbløffende.

Vi fik også set et par gode udsigtspunkter i parken samt kørt gennem træet, Tunnel Log. Om aftenen tog på et hotel i Fresno, hvor vi havde en hurtig overnatning.

 

Dag 13: Yosemite National Park


Dagen blev brugt på at besøge Yosemite National Park, som er en af USA’s mest populære nationalparker. Parken bød på en enestående natur med grønne græsenge, frodige skove, brusende vandfald, dramatiske klipper, dybe dale og små floder.

Vi fik nydt naturen med de mange udsigtspunkter og slappet af ved vandløbende. Vi prøvede at spotte en af de sorte bjørne i parken, men det var desværre uden held. Men jeg ville nu nødig være uden for bilen, hvis der kom en sort bjørn, uha.

Vi fik desværre heller ikke så meget ud af Yosemite, som at vi nok burde. Vi var igen ved at blive trætte af, at besøge den ene nationalpark efter den anden. Det var lidt ærgerligt, for parken var ellers utroligt smuk. Efter et par timer kørte vi ud af parken og overnattede på et hotel i Stockton.

 

Dag 14-17: San Francisco


Vi ankom til San Francisco om morgenen og blev straks ramt af byens charmerende atmosfære. I San Francisco oplevede vi bl.a. byens mange kvarterer, de ekstremt stejle gader, sporvogne, victorianske huse og meget mere.

Vi kunne selvfølgelig heller ikke komme uden om at se byens største vartegn, Golden Gate Bridge. Derudover brugte vi også en eftermiddag på at besøge Sausalito, som er en hyggelig by på den anden side af Golden Gate.

Der gik ikke længe før vi fandt ud af, at vi gerne ville have nøjes med 1-2 overnatninger mindre i San Francisco. Vi ville egentligt hellere have haft lidt flere langs Pacific Coast Highway aka Highway 1.

Det var desværre ikke muligt at lave det om. Vi havde nemlig allerede havde reserveret en tur til Alcatraz på samme dag, som vi skulle forlade San Francisco.

Du kan læse min artikel om oplevelser i San Francisco her.

 

Dag 18: Alcatraz og Monterey


Inden vi forlod San Francisco, skulle vi selvfølgelig besøge det berygtede Alcatraz-fængsel. Alcatraz var hjem til fanger som skabte problemer i andre fængsler. Her har farlige forbrydere som Al Capone, Birdman of Alcatraz og Machine Gun Kelly bl.a. været fængslet.

Det var et meget spændende og skræmmende besøg, som var alle pengene værd. Du kan læse meget mere i min guide til Alcatraz.

Bagefter tog vi videre på vores road trip, hvor vi bl.a. havde et stop ved Stanford University og Googles hovedkvarter i Silicon Valley. Vi var også en hurtig tur i Santa Cruz inden vi kørte videre til smukke Monterey for at overnatte.

 

Dag 19: Pacific Coast Highway


Dagen startede på den gudesmukke strækning langs Californiens kyst. Vejen på strækningen hedder Pacific Coast Highway, men er også er kendt som Highway 1.

Turen bliver ofte kaldt for en af verdens smukkeste road trip ruter – og det er bestemt ikke uden grund! Køreturen var intet mindre end fantastisk med rå natur og enestående udsigter over Stillehavet.

Vi holdt ind til siden mange gange, bare for at stå og nyde udsigten for en stund. På en af vores pauser fandt vi en strand med en stor koloni af søelefanter. Det var et fascinerende syn og vi brugte lang tid på, at se dem dase på stranden, boble løs og tumle rundt.

Herefter fortsatte køreturen, hvor vi bl.a. fik et hurtigt glimt af Hearst Castle oppe i bjergene. Efter noget tid endte vi i den danske by, Solvang. Alle hotellerne i Solvang var desværre fuldt bookede, så vi overnattede i Buellton i nærheden i stedet for.

 

Dag 20: Solvang og Santa Barbara


Vi startede dagen med at udforske den danske by, Solvang. Det var sjovt at opleve en miniversion af Danmark midt i Californiens varme.

Der var både danske navne med lidt stavefejl, danske restauranter og bagerier, gamle vindmøller, danske flag og butikker med dansk design. Derudover var der også masser af specialiteter hjemmefra, som dog smagte lidt anderledes.

Solvang er et besøg værd for enhver dansker med lidt hjemve. Efter nogle timer kørte vi videre til Santa Barbara, hvor vi shoppede lidt og oplevede kysten. Vi endte med at tage en overnatning på et hyggeligt hotel i Santa Barbara.

 

Dag 21-24: Los Angeles


På vejen til Los Angeles havde vi et hurtigt stop i Malibu, hvor vi oplevede lidt af den lækre sandstrand. Herefter kørte vi til Los Angeles med direkte kurs mod Beverly Hills og Rodeo Drive, hvor de rige og berømte shopper i svinedyre luksusbutikker.

Dagen efter var vi i Universal Studios Hollywood, hvor vi prøvede de gennemførte 4D forlystelser, oplevede imponerende shows og tog på studio tour i det verdensberømte filmstudie.

Det var en rigtig fed oplevelse, som helt klart kan anbefales! Du kan læse mere om Universal Studios Hollywood her. Efter den lange, men sjove dag i parken, brugte vi aftenen på Universal CityWalk.

Næste dag gik turen til Walk of Fame, hvor vi så de berømte stjerner i fortorvet og Chinese Theatre. Derefter var vi oppe ved Griffith Observatory, som både har udsigt over Los Angeles og Hollywood-skiltet. Vi sluttede dagen med en køretur på Mulholland Drive med eksklusive millionvillaer og gode udsigtspunkter.

Den sidste dag i Los Angeles og dermed også i USA, blev brugt på at besøge Downtown, Marina del Rey, Venice Beach, Santa Monica Pier og Third Street Promonade. Under vores tid i Los Angeles, boede vi to af nætterne på et hotel i New Port Beach, hvor vi fik slappet af ved swimmingpoolen.

Glem ikke at læse min artikel om must-see seværdigheder i Los Angeles.

 

Dag 25: Farvel og på gensyn til USA


Tiden var gået ubegribeligt stærkt og vi skulle allerede hjem til lille Danmark igen. Øv! På en måde føltes det som om, at vi havde været i USA i flere måneder.

På så kort tid havde vi nemlig fået utroligt mange oplevelser for livet. Samtidig føltes det også som om, at vi lige var kommet til USA et par dage forinden. Vi havde nemlig haft det så sjovt, at tiden nærmest var forsvundet med et snuptag.

Vi afleverede vores udlejningsbil ved Sixt og efter en lang flyvetur og køretur, var vi tilbage i Herning. Jeg har savnet USA hver dag lige siden, og jeg har da også besøgt New York og Florida efterfølgende.

Men jeg må ærligt indrømme, at det var vestkysten der stjal mit rejsehjerte. Det var bare en oplevelse for livet, som alle bør have mindst én gang!

Læs flere artikler fra USA:

• Rejseforslag: Road Trip Rute i Det Vestlige USA

• De Største Oplevelser i det Vestlige USA

• Forløbet i Lufthavnen i USA

• Praktisk Huskeliste inden Rejsen til USA

• 30 Ting du SKAL vide Inden Rejsen til USA

… Eller læs alle artikler fra USA

Planlæg din rejse til USA:

 Bestil fly til USA (reklamelink)

Bestil hotel i USA (reklamelink)

 Bestil biludlejning i USA (reklamelink)

 Bestil oplevelser i USA (reklamelink)
Nikita L. Christiansen

På Rejs Dig Lykkelig deler jeg ud af mine erfaringer, rejsetips og praktiske informationer fra mine mange rejser og oplevelser i udlandet, men også i Danmark.
Jeg har rejst i 40+ lande og har drevet rejsebloggen siden 2017. I 2021 gik jeg fuldtid på Rejs Dig Lykkelig, hvilket har gjort det til en af Danmarks største og mest succesfulde rejseblogs.

Se historier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *