14 must see seværdigheder i Berlin

(Dette indlæg indeholder reklame links)

Berlin er en skøn by med masser af sjæl og charme. Byen har været meget betydningsfuld gennem historien og det har da også resulteret i mange spændende og historiske seværdigheder. Der er virkelig mange ting, at opleve i Berlin og det kan være svært, at vælge mellem hvad man skal nå at se. Her får du en liste med 14 must see seværdigheder i Berlin, der kan hjælpe dig lidt på vej.

Seværdighederne står ikke i en bestemt rækkefølge.

Brandenburger Tor

For enden af Unter den Linden står Brandenburger Tor, som er den mest imponerende og sidste bevarede byport i Berlin. Byporten har været Berlin’s vartegn i mere end 200 år. Gennem tiden har den overlevet både 2. verdenskrig og Berlinmurens oprindelse og fald. Under Den Kolde Krig var byporten et symbol på den delte by og fungerede som toldsted for handlende, som ønskede at bringe deres varer ind i byen. I dag er pladsen omkring Brandenburger Tor fuld af turister og gadekunstnere.

Must see seværdigheder i Berlin - Brandenburger Tor - www.rejsdiglykkelig.dk

 

East Side Gallery

East Side Gallery er med sine 1,3 kilometer det længste tilbageværende stykke af Berlinmuren samt verdens længste friluftsgalleri. Muren er udsmykket af kunstnere fra hele verden og malerierne giver stof til eftertanke. Værk nr. 66, ”Himlen over Berlin”, er lavet af de to danske kunstnere, Karina Bjerregaard og Lotte Haubart.

Must see seværdigheder i Berlin - East Side Gallery - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Berliner Dom

En smuk og fredfyldt domkirke fra 1905. De to mest spændende ting i Berliner Dom, er den gode udsigt fra tårnet og krypten med den kongelige familie. Der er regelmæssigt koncerter, gudstjenester og arrangementer i kirken.

Must see seværdigheder i Berlin - Berliner Dom - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Berliner Fernsehturm

Det 368 meter høje TV-tårn er et af Berlins største seværdigheder. Du kan besøge kuplen og restauranten øverst i tårnet og få en fantastisk 360 graders udsigt over Berlin. Den hurtige elevator tager dig op i omkring 200 meters højde på blot 40 sekunder. Det kan være en god idé, at reservere et bord på restauranten i god tid, da den er meget populær. Gulvet på restauranten drejer rundt og på en halv time har du fået en 360 graders udsigt over byen. Gulvet drejer nemlig rundt og på en halv time har du fået en 360 graders udsigt over byen. Det koster omkring 100 kr. pr. person at komme op i tårnet.

Must see seværdigheder i Berlin - Berliner Fernsehturm- www.rejsdiglykkelig.dk

 

Museumsinsel

Museumsøen ligger ved floden Spree og er Berlins ældste museumskompleks. Øen byder på fem verdensberømte museer og er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Blandt museerne finder du Pergamon museet, Altes Museum, Neues Museum, Altes Nationalgalerie og Bode Museum.

Must see seværdigheder i Berlin - Museumsinsel - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Grosser Tiergarten

I centrum af byen ligger den største og mest kendte park i hele Berlin. Parken er et skønt åndehul midt i byen med enorme arealer med græsplæner, skove, søer og skulpture.

Must see seværdigheder i Berlin - Grosser Tiergarten - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Checkpoint Charlie

Den mest kendte grænseovergang mellem det østlige og vestlige Berlin under Den Kolde Krig. Den originale barak er udstillet på Allierten Museet, så det er et kopi, der står på den originales plads. For turisternes fornøjelse, står der to grænsevagter, som er klædt i en russisk uniform og en amerikansk uniform. Besøg også Checkpoint Charlie Museum, også kendt som Mauermuseum. Museet har en omfattende samling af billeder, film, avisudklip og andre ting, som dokumenterer og fortæller om murens historie.

Must see seværdigheder i Berlin - Checkpoint Charlie - www.rejsdiglykkelig.dk

Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen

Et gammelt STASI-fængsel, hvor politiske modstandere blev indsat og tortureret psykisk med isolation, søvnberøvelse og trusler mod familiemedlemmer. Bygningerne og inventaret er næsten intakt og giver et skræmmende indblik i livet bag tremmer. Det er kun muligt at besøge fængslet på guidede rundture, som er virkelig spændende! Det er nemlig tidligere fanger, der viser turisterne rundt i STASI-fængslet og fortæller skræmmende historier om det forfærdelige sted.

Must see seværdigheder i Berlin - Gedenkstätte Berlin Hohenschönhausen - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Holocaust Memorial

Et mindesmærke for de 6 millioner dræbte jøder i Europa. Det består af 2.711 betonpiller som dækker et område på omkring 19.000 kvm. Under mindesmærket ligger der et informationscenter med navne på nogle af de mange jøder, der blev dræbt og beskrivelser af forfølgelsen. Det er gratis at besøge mindesmærket og informationscenteret.

Must see seværdigheder i Berlin - Holocaust Memorial - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Kaiser Wilhelm Kirche

En af Tysklands mest særprægede kirker og et af Berlins vartegn. Det bombede kirketårn er blevet genopført i form af en ny bygning ved siden af den gamle. Den oprindelige kirke var en stor kirke med seks tårne og mange udsmykninger.

Must see seværdigheder i Berlin - Kaiser Wilhelm Kirche - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Gedenkstätte Berliner Mauer

Berlinmuren var et stort symbol på Den Kolde Krig og opdelingen af Berlin og Tyskland. Muren faldt i 1989, men der findes stadig rester rundt omkring i byen. Det bedste sted til at se Berlin muren er ved mindesmærket, Gedenskstätte Berliner Mauer. Her kan du se den bevarede mur med indermur og vagttårne. Der er også et dokumentationscenter og en udendørs udstilling. Det er gratis at besøge mindesmærket.

Must see seværdigheder i Berlin - Gedenkstätte Berliner Mauer - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Pergamonmuseet

Museet ligger på Museumsøen i Berlin og er et af byens mest besøgte museer. Her kan du se arkæologiske fund fra de gamle ægyptiske, hellenistiske og byzantinske kulturer i mellemøsten. Et af de mest imponerende udstillinger er det smukke Pergamonalter. Salen er dog desværre lukket de næste par år på grund af ombygning.

Must see seværdigheder i Berlin - Pergamonmuseet - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Reichstag

Reichstag eller Rigsdagsbygningen har dannet ramme om store politiske begivenheder og er et af Berlins mest historiske vartegn. Det er Tysklands parlamentsbygning og var sæde for den tyske Forbundsdag. Du kan tage på en gratis lydguidet tur i bygningen eller på en guidet rundvisning. Reichstag’s imponerende kuppel er meget populær og giver en smuk 360 graders udsigt over Berlin. Det er gratis at besøge Reichstag, men det kræver, at du registrere dig i forvejen.

Must see seværdigheder i Berlin - Reichtag - www.rejsdiglykkelig.dk

 

Topographie des Terrors

Et museum som dokumenterer nazisternes hersken før og under Anden Verdenskrig. Museet er placeret på samme sted, som det tidligere hovedkvarter for Gestapo og SS. Her blev der truffet skræmmende beslutninger om jødeforfølgelse, terror og mord på et af de mest frygtede adresser i hele verden. Den gamle bygning blev bombet væk, men kældermuren og noget af Berlinmuren er der stadig. Museet har et imponerende besøgscenter og en udendørs udstilling med masser af informationer om nazisternes hærgen.

Must see seværdigheder i Berlin - Topographie des Terrors - www.rejsdiglykkelig.dk

Køb en rejsebog med tips og oplevelser om Berlin her.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.